THAILAND PÅSKEN 2023…!

Allmänt

Gooood tisdag mina kära bloggvänner! 

Ställ blommorna i kylskåpet, de kan överleva upp till 1 månad där! sa killen i blomsterbutiken till mig då jag var ute och shoppade min favorit viburnum häromdagen och so far so good! Jag ställer in de i kylskåpet varje kväll och de är lika fina varje morgon. Men så har det bara gått 2 dagar så blir verkligen spännande att se om de överlever till nästa gång jag är i Luleå för det vore ju helt amazing så :  Fingers crossed!

Och det här med att julen varar helt till påsk… ja, exakt så blev det här i vårt hem i norr i år för igår (!) hade jag julgransplundring. Ha, ha.  Jag packade ihop alla julgranar och julpynt och tog ner de sista stjärnorna från fönstren. Oh my… vilket jobb det var! Men nu är det gjort och det känns i kroppen kan jag lova eftersom vi bor i ett hus med 3 våningar och allt skulle ner i källaren.  Och då jag ändå var igång så röjde jag en hel del i förråden också och nu är jag inne i ett så bra “röja flow” att jag ska fortsätta idag. Men vad är oddsen att vår nya dammsugare inte suger…? trodde en stund att jag råkat kasta den nya dammsugaren istället för den gamla men nej, det här är den nya och nu fungerar inte den heller… så bara att köra ut och reklamera. Så jobbigt när sånt. händer men bara att gilla läget och fokusera på att det är såå härligt att få ordning och reda och VÅR här hemma. Att vårstäda ger verkligen en fräsch ny start och jag älskar känslan!

 

Påsken 2023 firade vi i vårt älskade Thailand och eftersom jag inte bloggade under den perioden så passar det bra att blogga om de dagarna nu.  Vi bodde som vanligt i vårt egna hem men under påskdagarna så checkade vi in på favoriten Twinpalms uppe i Surin. Det blev årets påskpresent till J och alltså detta ställe…  100% feelgood deluxe. 

 

Självklart pimpade jag rummet med påskballonger. It´s all in the details…!

 

Påskafton startades med en floating breakfast till vårt hotell rum som hade pool access…  helt amazing ! 

 

Till lunchen på påskafton så överraskade jag J med ett påskägg som våra bästa vänner skickat med oss på resan. 

 

Älskar påsken, älskar palmer, älskar Thailand… 

 

Påskägget 2023 kom flytande till Johanna på brickan som vi blivit serverad floating breakfast på.  Lite kontrast mot den äggjakt vi brukar köra i snön ute på gården i Luleå… 

 

Det passade perfekt att ta ett glas och ett dopp i vårt pool access room på eftermiddagen… Älskar det där ägget som man kan placera påsen från en boxvin i. Ett sånt ägg är ett tips att ge bort som present! eller köp ett till dig själv så lovar jag att gästerna som du bjuder hem till påsk kommer att tycka att det är extra festligt att bli serverad vin från ägget.  Det är så kul att krydda livet med  festliga detaljer!  

Jag köpte ägget hos Stora Coop i Luleå förra året och har tyvärr inte sett det i butik i år men kryssar fingrarna för att det kommer in för det här ägget har jag lämnat kvar i vårt hem i Thailand…

 

När vi reste tillbaka hem till vår resort så upptäcker jag att den här väskan med all påsk i inte var med i bilen?!? Personalen på Twinpalms hade missat den… så de fick skicka en chaufför till vår resort med väskan.  

 

(uppdaterar under dagen)

 

Ni som följt mig genom åren vet att vi brukar vara i Thailand på sommaren och över julen men det är inte så ofta vi är där på påsken så det här var första gången på många år och jag måste säga att det var den bästa Thailand resan på länge för vädret var 100% helt perfekt.  I Thailand så firar de nyår i april med bl.a. stora vattenkrig p.g.a. att det är den varmaste tiden på året men jag har inga som helst problem med värmen så om du planerar en Thailand resa så är påsken en fantastisk tid att resa dit på!

 

Önskar dig den bästa tisdagen!

Och kom i håg att varje dag är en möjlighet till en ny fresh start!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

40
Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “THAILAND PÅSKEN 2023…!”

 1. LLA says:

  Blir det Thailand även denna påsk?

  • gizmolina says:

   Vi har inte bestämt oss för vad vi gör på påsken i år ännu så lite oklart… Hur ska du själv fira påsk ?

   Önskar dig en magisk dag !

   Kram! 🙂

 2. Lisa says:

  Så underbart det ser ut! För ngt år sedan skrev du om en lägenhet ni hyrde ut i Thailand – har ni kvar denna? Kram från Lisa i Malmö

  • gizmolina says:

   Åh ja det är verkligen helt underbart i Thailand! Längtar tillbaka. Vi har 2 lägenheter i Thailand, den som vi själva bor i + en som vi endast har till uthyrning och den tjej som var vår första hyresgäst i den för nästan 5 år sedan bor fortfarande kvar. Så vi har haft väldigt tur där !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder!

   Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *