THE BEDROOM.

7128875

Dagens pepp. Ge aldrig upp…!

Mooorning girls! 

Då har vi en ny solig höstdag framför oss! Och idag var det hur kallt som helst då jag körde hjärtat till skolan. Vi snackar 0 (noll!) grader och IS på bilen. Shit alltså! nu minns jag plötsligt väldigt tydligt varför jag ville flytta härifrån… ha, ha.  Nejdå, nu ska jag absolut försöka göra det bästa ut av detta Luleå-äventyr och prio.1. är att bli färdig med att inreda vårt hem och att få bort ALLA flyttkartonger för de äter upp min energi

Så – idag har jag tagit tag i sovrummet eftersom de nya fina rosa kuddarna kom i posten igår (de har stått på min önskelista en stund). Men alltså mattan… den insåg jag att jag behöver hjälp att få in under sängen (som väger ton) så ska strax sms:a brorsan med hopp om att han kan komma och hjälpa mig med den + att hänga upp världens absolut finaste lampa som jag hämtade ut hos DHL igår (nettshopping is the shit när jag bor här uppe).  Den har jag drömt om l.ä.n.g.e… så det blir en helt fantastiskt att få den på plats! 🙂

12108755_10153113742025796_1139138200555318621_n

En sneak peak av vårt sovrum.  Mattan ska rullas ut, en sänggavel ska på plats, rullgardinen ska bytas ut  (dessa rullgardiner satt där då vi flyttade in) också ska jag eventuellt måla eller tapetsera väggen bakom sängen. Gillar fondväggar och har sett en lovely tapet som jag går och funderar på…  Och ja – golven på övervåningen ska bli vita på sikt !  fram till dess så gömmer jag dem bakom stooora mattor!  Och du, jag sover aldrig i något annat än Lexington men – plötsligt fick jag ett infall och köpte dessa vita sängkläder hos Åhléns och jag älskar dem…!  

12108090_10153113750810796_8226493908846762210_n

Boken är en födelsedagspresent och fatet är en present från Anna till Stina, typ.  Man måste ge sig själv en present ibland, eller hur?  och mina everyday smycken måste ju också ha någonstans att sova…zzz…!  😉 

12115514_10153113751585796_6168173571221511441_n

Alltså den här mattan, Ådum från IKEA, är min absoluta favorit matta! Jag har den i flera rum här hemma (typ nästan alla när jag tänker efter) och den är så ljuvligt skön att gå / sitta på…. Och för mig som har en katt så är dyra mattor inget alternativ…  Så mattan får bli dagens tips!  (den finns i många olika storlekar, den jag ska rulla ut under sängen är den största). Och ja, den där rosetten från Svenskt Tenn ska upp på väggen! 

Åh vad det är kul att inreda! I l.o.v.e. it! så – ska fortsätta här nu. Och tusen miljoner TACK för alla tips om knoppar till köket som jag fick igår. Ni är bara världens bästa!

Önskar dig en underbar dag fylld av positiva tankar, hopp & glädje! 🙂

Varma kramar

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “THE BEDROOM.”

 1. Maria says:

  VIlket bra tips på matta! 🙂 Ska genast beställa, har varit på jakt länge efter en bra matta.
  Så roligt att se att du är tillbaka i stan (Välkommen hem!) och följa dig, vilken glädjespridare du är! Kram på dig och ha en fin höst-dag <3

  • gizmolina says:

   Ja, alltså den här mattan är amazing! Den skönaste jag vet om och fin är den också! så, jag kan varmt rekommendera den! Och tusen 1000 miljoner TACK för välkomst hälsningen & fantastisk feedback Maria. Dina ord värmer mer än du kan ana! så nu smiler jag här… ! 🙂

   Önskar dig en magisk onsdag! Lill-lördag idag så njut lite xtra! Kram!

 2. Line says:

  Blir jo så glad av å se alle dine inspirerende inlegg. Det er en fin fin inspirasjon i hverdagen.

  Fint soverom dere får. Det er gøy og få det fint. Ønsker deg fortsatt lykke til med din nye tilværelse og ut i fra egen erfaring med flytte fra Oslo for noen år tilbake så gi det tid. Det blir bedre og bedre. Men det vil ta tid og etter man oppdager hvor smidig det er med netthandel blir straks alt bedre:-)

  Må forøvrig fortelle at når vi flyttet fra Oslo til Toten i 2006 da kom snøen 13 oktober og lå til midten av august. Siden vi flyttet hit hat det vært den mest snørike vinteren. Min første tanke var: Hva har jeg gjort! Det er snørikt her og etter to år hvor jeg bare klagde over snøen gikk jeg over til å starte opp alle slags aktiviteter med snø og vinter og nå vet du nå sitter jeg her å venter på snøen! Så rart med oss mennesker hva vi venner oss til. PS: Er på jobb i Oslo i dag og kaldt her også. Så høsten har kommet!

  • Line says:

   Ha ha ikke midten av august men april (ille nok)

  • gizmolina says:

   Men åh så snäll du är Line! Tusen 1000 miljoner TACK för underbar feedback. Jag bli rörd…! & enormt glad! 🙂 Och tack för att du delar din egna flytt-erfarenhet. Det är nog som du skriver, att allt blir bättre över tid… jag väljer i alla fall att hoppas på det ! och ja, alltså VAD hade jag gjort utan nett-shoppingen? Min räddning! Ha, ha. !

   Och snö från oktober till augusti… thank god att det alltid kan vara värre ! 😉 Min lilla J längtar efter snön så ja, får hoppas att jag också kommer till den punkt du kom till: att jag vänjer mig. Sen är det absolut en tröst att höra att det är kallt i Oslo också. Thank god !

   Önskar dig den allra bästa dagen! & enjoy Oslo!!! jag är inte så lite sjalu på dig som får vara där… ! Klem !

 3. Pia says:

  Samma matta har vi i vår matsal – så skön under fötterna. Vi tittade på många (jätte)dyra alternativ också, men vi har både hund och 3 barn, så att sätta flera tusen euro på en matta som kanske blir förstörd kändes inte helt rätt. Mattan känns verkligen lyxigare än priset 🙂

  • gizmolina says:

   Ja men visst känns den lyxigare än priset! Jag håller med dig Pia! 🙂 Och som sagt, jag har också djur och då är dyra mattor big NO, NO för de skulle vara som att kasta pengarna i sjön… De enda som funkar är föresten Pappelina, de brukar jag ha på köket / under köksbordet för de är i plast. Men som sagt : om man ska ha en skön matta så ska man ha Ådum. Punkt !

   Njut din onsdag! nu ska jag rulla ut Ådum nr. 6 här hemma. Ha, ha. (man kan aldrig ha för många)…. Kram! 🙂

 4. Emma says:

  Vilka fina kuddar! Var är dem ifrån? Är så nyfiken dels på lakanen? Och även nyfiken på lampan såklart!
  Håller som bäst på att drömma/planera renovering av sovrum så fin inspiration var lovely!
  Du får verkligen alltid till det!
  Hoppas flytten snart känns bättre i hjärtat!

  Krsm

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för härlig feedback & för omtanken Emma! Nu blev jag glad! 🙂 Och kuddarna ja, visst är de fina? Har haft de på min önskelista ganska länge… De kommer från Chhatwal & Jonsson, jag beställde mina från butiken Grandma´s i Göteborg.

   Och så kul att du frågar om lakanen! Jag sover i vanliga fall alltid bara i sängkläder från Lexington men – då jag hittade dessa, till ett betydligt bättre pris hos Åhléns så slog jag till och det ångrar jag inte en sekund för de är verkligen hur sköna som helst så de kan jag varmt rekommendera! (de är dessutom väldigt lik Lexington med vita knappar…).

   Och lampan… den ska faktiskt inte vara på sovrummet, utan ovanför matbordet. Ska visa den då den är på plats! Min bror kommer strax och ska hänga upp den.

   Önskar dig en magisk dag! Kram!

 5. Emma says:

  Kram såklart

 6. Kristin says:

  Helt enig med tanke på teppe. Har nettopp innredet vårt hus også og av alle teppene jeg har kjøpt så er det Ådum fra Ikea jeg er mest fornøyd med. Nydelig for barna å sitte på, særlig med varmekabler i gulvet under, og lune og fine og se på.

  Og veldig praktisk pris – blir de møkkete og stygge kan man bytte dem ut med god samvittighet.

  Venter fremdeles på Norge VS sverige 😀 Heia Norge!!

  • gizmolina says:

   Åh så kul att du också har upptäckt det magiska med Ådum! 🙂 Alltså den är den skönaste mattan som finns om du frågar mig! Och jag gjorde precis som du skriver nu då vi flyttade, jag kastade de vi hade i Oslo och köpte nya eftersom priset är så bra (kostar mer att lämna in den på rens än att köpa ny…). Väldigt smidigt!

   Och ja, mitt Norge VS Sverige inlägg kommer en dag snart. Promise! 😉 Önskar dig en strålande höstdag Kristin! Klem!

 7. Mmmmm vad snyggt det blir!! Skulle önska jag fick ordning på vårt sovrum, men har aldrig hittat grejen med det liksom…

  Den där mattan såg ju jätte fin ut. Här kör vi också IKEA mattor för alla pengar. Med en liten hund (han lortar faktiskt ner minst om man så säger…) & barn känns det otroligt nödvändigt med dyrgripar på golvet.

  Kramar i massvis till dig fina

 8. Marianne says:

  Tusen takk for tipset 🙂 Jeg har vært på jakt etter et deilig gulvteppe til soverummet i lang tid. Er høygravid med nummer 3, og med ny baby i huset er det behov for å gjøre soverommet litt lunere. Nå skal mannen sendes på Ikea 🙂

 9. Terese says:

  Var kommer de fina sängborden ifrån? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *