TILLBAKA TILL PÅSKDAGEN.

Allmänt Påsk-present-tips! Påsken 2020Gooodmorning darlings! 

Jag var helt säker på att det var torsdag idag! så fick dubbelchecka vilken dag det är på min telefon. Ha, ha. Men fredag it is!!! och solen strååålar och jag ska snart fortsätta mitt “rydde prosjekt” på övervåningen för oh my, nu är det verkligen kaos däruppe. Vi hade planer om att eventuellt byta rum åt Johanna men nu ser det ut som att hon kanske behåller ett av de två rum hon haft istället tack vare att hon kom på en smart om-möblering.  Åh det är så kul med förändring och rummet kommer att bli så fint då vi är färdiga!

Och det känns underbart härligt med helg i morgon! Sista helgen på påsklovet 2020 innan vardagen kickar igång igen. Och Johanna är så nyfiken på om det blir vanlig skola på måndag? eller om hemma-skolan fortsätter? Men vi räknar med att skolan öppnar upp igen.  Hur ser det ut för er andra runt om i Sverige? Är årskurs 7-9 i skolan eller hemma?  I Norge vet jag att man är igång med att öppna upp 1-4 trinn men om jag förstått det hela rätt så fortsätter hemmaskolan för de äldre barnen? Själv är jag kluven inför att Johanna ska tillbaka till skolan igen och hade önskat att hemma-skolan fick fortsätta för det fungerade hur BRA som helst och det kändes både bra och tryggt att ha henne hemma. Och sen kan man ju verkligen ifrågasätta logiken i att ställa in studenten i bl.a. Stockholm men – att ha fullsatta matsalar och svettiga idrottlektioner är inga problem? Jag får inte ihop den ekvationen?! och tycker att Jenny Strömstedt skrev så bra om saken på sin instagram häromdagen. Men sorgligt nog så spårade nog kommentarerna i saken ur (precis som de även gjort här på bloggen då jag skrivit om mina åsikter i skolsaken) så hon har tvingats att radera samtliga kommentarer och stängt ner möjligheten att kommentera på just de inlägg som berör studentsaken. Så – ingen tvil om att åsikter kring hur skolan ska bedrivas i coronatid berör.

Men nu –  tillbaka till hur vi firade Påskdagen här hemma! 🙂

BAM! vi vaknade till detta!!! och det kändes heeelt overkligt att vi haft påskbjudning här ute i solen helt fram till kl. 18 dagen innan.  Det var nästan så att man inte trodde att det var sant?  Och jag var sååå happy då traktorn kom och skottade gården för SÅ mycket snö hade det kommit och det fortsatte att snöa i 3 dagar…  Oh my… Crazy! 

Dagen innan…  Aprilvädret här uppe i norr kan verkligen överraska! Ha, ha.

På påskdagen (söndag) så var det JIG´s tur att få en frukost surprise! så jag dukade upp med påskpresenter och ett kort. Och i påskägget så hade jag gömt… 

… små flaskor med Jäger som jag fäst lappar med olika text på.  Det kul påsk-kortet köpte jag i L.A. 

Efter frukosten blev det en soooft dag på oss och sen fixade jag ihop en påsk-korg till pappa (och hans fru).  Korgen har jag köpt hos Dollar Store (finns i flera olika storlekar, det här är den för 70kr) också fyllde jag den med…

… en kul påskkyckling som kan sitta på en hylla i köket, påskservetter att duka med, påskchoklad, ett par Bingolotto och ett kort med en hälsning på.  Det är inte så mycket som ska till ! Och en sån här kort passar precis lika bra att ge bort nu till helgen (Bingolott går varje söndag), då kan du byta ut kycklingen mot en vårblomma och påskservetterna till servetter med vår motiv på (finns riktigt fina hos tex Åhléns).

Klockan 16.30 parkerade vi utanför huset till pappa för att leverera korgen och hämta upp färdiglagad middagsmat!

Oh yes, min älskade pappa ville så gärna bjuda oss på middag men nu, då vi tyvärr inte kan äta tillsammans under samma tak  (både pappa och hans fru är i riskgruppen,  pappa är 84 år och astmatiker) så hade han lagat mat till oss som vi fick hämta och åka hem och äta.  Så – vi böt “varor” med varandra ute på deras trapp. Ha, ha.  De fick vår påsk surprise och vi fick en påse med varm god mat tillbaka…  Glädje åt båda håll!  

Och 15 min senare låg maten på tallriken hemma i vår ljusgård! Pappa hade lagat lamm till oss med en helt ljuuuuvlig sås och pommes noisetter. Och alltså det var SÅ fantastiskt gott!!! Min pappa har alltid älskat att laga mat och nu har vi bestämt att vi ska laga fläskfilé ihop en dag över Facetime för jag har mycket att lära i köket av honom… 

Sen avslutades vår påskdag med att vi spelade Bingolott (ett program på svenska TV4)  för andra gången någonsin men att spela med 3 lotter blev verkligen 2 lotter för mycket för mig… Eller i alla fall 1 för mycket! för det gick undan i svängarna med att hitta alla nummer. Var helt slut efteråt! Ha, ha, ha.   Sen saknade vi E-Type… ! SÅ otur att han inte var med för utan honom blev det inte lika mycket party…  (hjälp så dålig all underhållning mellan spelen var…zzz….).

Nu ska jag passa på att fixa till både mig själv och köket innan J vaknar. Sen blir det en handlerunda till mamma & pappa på mig (med blipp, handskar och avstånd) innan vi ska njuta solen på terrassen. Och i kväll: Let´s Dance!

Önskar dig en en riktigt FAB fredag fylld av solsken & happiness!!! 🙂

Och du, unna dig något riktigt gott till i kväll och lägg bubbel på kylning. Because you´re worth it! 

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Påsk-present-tips!, Påsken 2020 | 9 Comments

9 responses to “TILLBAKA TILL PÅSKDAGEN.”

 1. Elin says:

  Så kult med kjøkkenleksjon over facetime Veldig god ide! Min mamma er også en super kokk.
  God helg fra Oslo ❤️

  • Ja men visst är det en bra idé ! Så kul att du gillar den! 🙂 Och du är sååå heldig som är i Oslo! Åh som jag önskar att jag var där nu… saknar verkligen Oslo …

   Önskar dig en magisk weekend! Stor klem! 🙂

 2. Mia says:

  Tack för ännu ett härligt inlägg från dig! Jo, det är svårt att diskutera skolstängning/öppning & annat kring smittspridning el studentfirande i Sverige… Jag har ingen aning om vad som är bäst men man måste ju få lyfta frågan till samtal utan att bli påhoppad… Kämpa på!

  • Åh tusen miljoner TACK för härlig feedback Mia! Nu blev jag glad!! 🙂 Och jag håller med dig om att man självklart måste få ha åsikter utan att bli påhoppad. Jag kämpar på ! 😉

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Asså så härligt inlägg igen. Du bjuder på så mycket inspo och härliga bilder man blir så glad, så mysigt att läsa. Som du så klokt svarade mig innan så får man helt enkelt se hur det blir. Gissar om läget är som det är nu med nedstängt överallt, så vill nog ingen flyga med thai till Thailand från Köpenhamn i juni om allt där är stängt. Troligen gissar jag att de då inte kommer se nån lönsamhet med att flyga. Men de kan inte va lätt för lån att planera i dessa tider, de hoppas väl förstås. Men så mysig idé att din pappa och du ska ha lite matlagningskurs, så roligt. Låter kanske fånigt men jag ångrar så att min farmor inte lärde mig göra en av hennes berömda kakor, hittade tyvärr inte receptet bland hennes saker heller, hade varit så kul och minnas henne och äta den. Ja så fruktansvärt synd om alla studenter, de är ju en tid som inte kommer igen, annars så kommer det ju en ny påsk osv. Ja jätte mysigt inlägg, du kanske börjar bjuda på recept med sen framöver ;). Önskar dig en härlig helg, i kväll ska vi äta digg som alla i familjen har börjat säga tack vare dig, så roligt ord tycker de. Stor kram och tack

 4. Des says:

  Men å vad gulligt av honom att göra middag till er,det är kärlek det.

 5. Lena says:

  Jag vill också ha dig som mamma som hittar på så mycket roligt och fiffigt 🙂
  Ha en fin kväll du också.
  Och tack för alla fantastiska tips.
  (bubbel ligger på kylning).

 6. Linda says:

  Men så gulligt av din pappa. Blir alldeles tårögd när jag läser och ser bilderna. ♥️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *