TIPS INFÖR GYMNASIEVALET…!

Allmänt

Goood tisdag mina kära vänner! 

Jag vaknar till en helt annan energi när solen strålar in i rummet och himlen är klarblå! Så detta är en riktigt härlig förmiddag fylld av vårkänslor! och en extra spännande dag! för min älskade J har en stor presentation som hon har jobbat med 24/7 under en lång tid, så jag känner mig så där pirrigt nervös just nu eftersom jag vet att hon är “on stage” och kör.  Ni vet känslan vi kan ha från någon som står oss riktigt, riktigt nära… vi känner med dom… så jag kan nästan inte koncentrera mig på något som helst innan jag har hört från henne men jag är 100% övertygad om att det blir succé för J är RÅ på presentationer. Det var för sina redovisningar som hon fick stipendium då hon gick ut högstadiet.

Och i eftermiddag / kväll är det Åpen Dag på Oslo Handelsgymnasium så om du har barn som står i att göra sitt val till VGS i år så är ett tips att tipsa ditt barn om att gå dit på besök! När Johanna skulle välja gymnasium så var det mitt i pandemin vilket tyvärr innebar att det inte var några Åpen Dag runtomkring i Oslo så vi satt uppe i Luleå och såg på samtliga Åpen Dag på nätet.  Vi valde att se på Åpen Dag från samtliga skolor så att Johanna skulle kunna få känslan av vilken skola som skulle kunna passa henne bäst. Och vi gjorde samma sak uppe i Luleå, där besökte Johanna flera olika gymnasieutbildningar för att se vilken som hon kände matchar henne bäst. För det är något med att ha besökt de olika skolorna. Att se miljön, lokalerna, träffa lärare och elever som går där…  Så mitt – och Johannas – bästa råd till alla som står i gymnasievalet i år är att besöka så många Åpen Dag som möjligt för detta är en unik möjlighet till att så en bra överblick över hur samtliga gymnasium ser ut. Och om ditt barn besöker OHG idag så får du tipsa om att Johanna är guide och super peppad till att visa runt! Hon finns på plats kl. 15 – 19. Livet alltså.. det känns som att Johanna stod i sitt gymnasieval nyss, också är hon redan igång med att planera vidare studier. Det gäller verkligen att ta tillvara varje dag och varje fas i livet!

 

Det var så mycket nostalgi då Johanna besökte gymnasiebyn i Luleå eftersom jag gick gymnasiet här, på det som då hette Hermelinsskolan. Det gula vackra huset var “språklådan” där jag hade både franska och engelska… 

 

Första föräldramötet på Oslo Handelsgymnasium. Så pampigt med flagg och talarstol. 

 

 

Uppdaterar med bilder strax!

Väderomväxling, gymnasieval, starten på ett nytt år…  varje dag är en möjlighet till en nystart!

Önskar dig en amazing dag fylld av positiv energi !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

54
Kategori: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *