TIPS INFÖR HELGEN…!

Allmänt

Mina kära bästa bloggvänner!

Den senaste veckan har det hänt: jag hör människor säga “God Jul!” till varandra både här och där och med 2:a december på söndag så är det hög tid att bjuda på Merry Christmas här på bloggen också!  Men alltså, note to self: skriv inte datum som rubrik för då känns det så hemskt att så tydligt se hur många dagar som passerar sedan senast jag postade ett inlägg men mina kära bloggvänner, den här veckan har varit så fylld av jobb för mig att jag däckat i soffan varje kväll….zzz… Men nu ! nu ska jag äntligen uppdaterar och även posta fler bilder till mitt förra inlägg. Och jag ber verkligen om ursäkt för att det varit så tyst här inne. Ibland kommer som sagt livet mellan.

Och –  nu är det fredag,  vi har 2:a adventshelgen framför oss och min nedräkning till Johanna kommer hem är ON för nu saknar jag henne sååå mycket för december utan mitt hjärta känns inte riktigt som december… Men jag gör mitt bästa för att maxa myset och årets 2:a utegran kom på plats till 1:a advent och vaserna här inne i Casa Gizmolina är fyllda med snitt amaryllis, säsongens vackraste blomma om du frågar mig! Och på tal om amaryllis: håll koll på priserna! förra helgen shoppade jag snittamaryllis för 89,90kr / st och 2 min senare går jag in på ICA Maxi och ser att de säljer de snittamaryllis för 29,90kr / st , oh my! Jag köpte ett helt gäng och nu då jag jämför kvaliteten på de efter 1 vecka så är de lika fina! Så det kan som sagt löna sig att jämföra priset…

 

Det är verkligen ett winter wonderland deluxe här uppe i norr och efter att den här bilden togs (förra helgen) så har det fullkomligt vräkt ner snö igår och kommit minst 1 dm till. Och ser du alla spår i snön.. de är från haren som bor här i området…

 

Varning för takras… 

 

Årets 2:a stora utegran fick flytta hem till oss förra helgen och nu står den där vid entrén tillsammans med årets julkrans till dörren.  Även denna gång köpte jag gran i nät (Granngården har inte tagit ur sina granar ur näten i år…) så blev positivt överraskad över hur fin den är!  (nötknäckaren – som har belysning – köpte jag på Dollar Store för många år sedan).

 

Och med 2:a advents helgen framför oss så passar det fint att bjuda er på några present tips!

 

Jag var bortbjuden på middag till kära vänner i lördags och då hade jag bl.a. med mig en flaska bubbel som jag dekorerade med en glittrig stjärn sticker också knöt jag ett silkesband runt halsen med en mistelkvist (klipper de från en girland jag köpt på Rusta) och ett kort med en Tack för att jag blev bjuden hälsning. Det här bubblet är föresten en favorit!

 

Ett härligt magasin med julinspiration passar perfekt som gå bort present! Och nu finns Elle Mat & Vin till Halva Priset! (jag hittade den hos ICA Kvantum) Eller – så köper du detta nummer och ger bort det tillsammans med en prenumeration i julklapp till dina vänner!

 

En prenumeration är en perfekt julklapp och överraskning att ge bort till vänner som bort långt bort för det är både krångligt och dyrt att skicka paket i posten men en prenumeration beställer du direkt till din vän också kan du bara skicka ett julkort, eller sms, där det står att årets julklapp är en gåva som kommer att förgylla 2024!

 

2:a advent på söndag och så här ser paketen ut till de som vi delar adventspresenter med. Den här fina presentpåsen hittade jag hos Normal (finns i 3 olika storlekar, super fina!), sen har jag fäst en etikett som jag klistrat på en siffer stickers från Söstrene Grene och packat in presenten i vitt silkespapper!

 

Det finns inget värre än att upptäcka att man saknar något till julklappsinpackningen då man sitter där sent 23:e december och ska packa in det sista… Så – ett till tips inför helgen:  köp redan nu hem ordentligt med tape, saxar, presentband, till & från etiketter, julkort, presentpapper  och:   silkespapper !  Personligen så packar jag in ALLT i silkespapper först, sen presentpapper utanpå. och om du ger bort något i en presentpåse då för silkespappret det lilla extra för att fylla ut (och gömma presenten i..).

 

Med det så önskar jag dig en FAB fredag och en  magisk weekend fylld av happiness och christmas magic!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

52
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “TIPS INFÖR HELGEN…!”

  1. Line says:

    Takk for fine tips – God Helg.

  2. A says:

    *nötknäppare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *