TIPS PÅ SOMRIG PRESENT!

 

Gooodmorning mina kära vänner! 

Här var jag early bird idag för jag trodde att det skulle dyka upp hantverkare utanför dörren strax efter kl. 07 men so far ingen i sikte… Det är så hopplöst när de inte kan ge klara besked om när de kommer.  Som igår, först kom en kille strax efter 07, sen drog han, så kom han tillbaka, så dök plötsligt en elektriker upp, sen en drog han iväg för lunch och BAM så kom det plötsligt en helt annan kille från en annan firma som inte ens riktigt visste vad han skulle hit och göra? och sen skulle en annan firma komma och det är den som jag fortfarande inte sett till… Och nu tänker jag att de strax stänger för Midsommar så jag tvivlar på att det blir någon mer action förren efter helgen.  Det är så klart BRA att de är igång men det hade varit bättre om de startat då det finns efterföljande dagar att slutföra på för det känns så där att gå in på badrummet med hela taket öppet. Oh yes, det är en liten renovering av badrummet som pågår så hela taket är borta och vi är rädda för att det kan ramla ner nåt i huvudet på oss då vi duschar / går på toaletten så fingers crossed att de kommer och plastar in taket idag. Känns fräschast så…

Så nu vet ni varför jag inte bloggade igår. Det var full fart här + att jag var och fixade mina fransar och handlade till pappa. Sen hade jag och J en mysig middag ute på terrassen (slängde ihop spaghetti och köttfärssås, funkar alltid) och sen var jag så galet trött att jag somnade framför TV´n och vaknade av att mitt älskade hjärta var igång med att ta in alla dynor från terrassen för väderprognosen visade regn idag. Men – här strålar solen nu och jag ser blå himmel så känns som att det kan bli en riktigt solig dag idag igen. Så underbart!  (men det var blött ute då jag steg upp så bra alla dynor togs in..)

Och i morgon midsommarafton så idag ska jag fixa lite ärenden och kryssar fingrarna för att jag får tag i fina blomster buntar till våra kransar.  Annars ska vi mest chilla hemma. Jag såg faktiskt fram emot regn idag så att vi kunde vara inne och fixa med gott samvete så OM regnet kommer tillbaka så är det helt OK för mig! så länge det är sol igen i morgon så klart! 😉

 

Och till alla er i Norge som har skolavslutning i morgon: här är ett gave tips till lärare!  Ett super fint brett + servetter med jordbær på från Clas Ohlson + ett inspirerande magasin och kanske en flaska bubbel / lemonade till det? (du vet den där fina rosa limonaden från Lorina).  Också blommor! Alla blir glada om blomster!  Det här är även en perfekt gå bort present till midsommar!  eller varför inte köpa brickan till dig själv också serverar du välkomstdrinken på midsommarafton på den.  Så sommar fin! och billig! (kostar typ ca 40 kr och servetterna kostar 20).

P.S du hittar fler sommar-present-tips i mina tidigare inlägg HÄR! & HÄR.

Och här ser du kolen som jag beställde till J ihop med mina glittriga skor från Magasin.dk.  Sååå fin!!!  Hon matchar den med sina snygga rosa Fila skor, sitt skal från Ideal of Sweden och en fräsch vit tanktop från Gina Tricot. 

Finn ett fel…  Jag gick ut på terrassen för att prata med min bästa vän på morgon och vips! så smet Gizella ut genom dörren. Och det är sååå svårt att få tag i henne då hon sticker iväg. Först gömmer hon sig under den dubbla solsängen, sen springer hon in under studsmattan och hon är sååå snabb att det är värsta prosjektet att fånga henne.   Vi måste komma på någon smart lösning så att hon inte kan smita iväg…  

 

NU är klockan plötsligt 10.45, det är plötsligt helmulet ute (regnet hänger i luften…) och jag har fått kontroll på att de inte fortsätter med badrummet förrän på tisdag så – fick de att komma hit och plasta in taket i badrummet så att vi ska slippa känna att det kan ramla ner något kryp på oss. Åh SÅ skönt!!! Då  kan jag ta tag i dagen och sen kan vi njuta midsommarhelgen utan spring från kl. 07.

Önskar dig en riktigt riktigt fin dagen före skolavslutningar i Norge och Midsommar i Sverige! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommarpresent tips! | 9 Comments

9 responses to “TIPS PÅ SOMRIG PRESENT!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härligt förra midsommarinlägget. Vi har inge riktig tradition kring midsommar. De senaste två åren har vi varit i Phuket och tidigare har vi inte haft nått så där. Ja känns så trist att inte komma till Thailand i sommar. Såg i går att UD har lättat lite på vart man får resa, men dottern vill bara till Thailand och jag vill verkligen till solen men känner mig lite tveksam om de ska va så mycket restriktioner att de kanske inte blir kul och då slänga massa pengar på det. Men va fin hon är Johanna, hon matcha lika fint som sin mamma. Min 17 åriga syster har med såna fila skor i svart och vitt försökte övertala henne till rosa, så snygga! Men ville inte ha rosa. Men som sagt så fint hon matchar och väskan!!!! Kjolen va med jättefin. Önskar er en magisk midsommar och tack för alla fina inlägg du bjuder på stor kram!

  • Åhh vilken underbart härlig feedback du bjuder mig på idag Viktoria! Tusen 1000 miljooner TACK !!! 🙂 Jag saknar också Thailand enormt och önskar SÅ att vi kunde resa dit i sommar men – det går tyvärr inte trots att många i Phuket nu marknadsför sig på sociala medier med att det är 0& corona i Phuket nu i ett desperat försök att locka dit turister. (finns ju inga garantier för det så very Thai style att skriva så… ha, ha). Och flygplatsen öppnade för trafik i måndags (tror jag det var, häromdagen i alla fall….) efter att ha varit stängd länge men de allra flesta hotell (typ alla..), restauranger etc. är fortfarande stängda. Bara några få som öppnat upp i veckan… Men – både Katathani och Sunwing som vi alltid bor på är fortfarande stängda och alla våra söta vänner som jobbar där har rest hem till norra Thailand och många vet inte när / om de kommer tillbaka… Sååå otroligt sorligt… Så – vi får helt enkelt se fram emot att förhoppningsvis resa dit igen till jul. Åh visst vill man bara att corona ska packa ihop sig själv och försvinna nu så att vi kan resa ! Men – nu får vi bara gilla läget och göra det allra bästa av sommaren hemma och jag väljer att tro att det kommer att bli riktigt, riktigt mysigt det också !

   Önskar dig en underbar dag och en härlig midsommar fylld av solsken och glädje ! Stor kram ! och TACK igen för din härliga kommentar. Du förgyllde min dag ska du veta ! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Ja jag har följt Phuket news sen detta började, verkar extremt rörigt där. I dag var det en artikel om deras new normal, som de menade skulle vara fortsättningen även efter lock down, det gjorde mig så ledsen, de är nog inte många som vill resa dit under de villkoren. Måste va fruktansvärt för folket, speciellt de extra utsatta, vi har en vän på Sunwing som är gästarbetare från sri Lanka, det var hårt för honom innan med den minskade turismen, undrar så hur han har det nu, om han kunde komma hem, eller om han sitter fast i Phuket utan jobb nu när de har stängt, de är ju extremt många som jobbar inom turismen som inte alls täcks av några skyddsnät. Låter säkert helt galet men jag roar mig med att sy packpåsar, du kanske har sett såna där fina bag-all och liknande så man har sån ordning och så fint i resväskan. Såna syr jag till gymskor, sandaler, simglasögon, solglasögonfodral, ja allt. Så när vi får resa blir det med ordning i väskan ha ha ;). Köpte ett par svarta gardiner med elefanter på, jättefint tyg på loppis för 40 kr, maken har svart resväska så det får bli hans “tema”. Till mig har jag min absoluta gamla favorit amningsklänning, som jag ska klippa sönder och göra mina påsar av. Sen till dottern har jag en fantastisk fin duk som jag köpt på kap verde för många år sen i hennes favoritfärg blått med elefanter på. Ha ha ja Corona får en verkligen att göra nya saker, helt galet, men de blir faktiskt om man får säga det själv supersnyggt kommer se så fint ut o packningen sen. Stor kram

 2. Anna says:

  Glad midsommar finaste!

 3. Sofie says:

  Du är verkligen så inspirerande alltid 🙂 Min faster fyller snart år och har börjat gilla gula saker 🙂 Så plockade ihop en citronpåse ifrån Lagerhaus, citronservetter, Bülow lakrits passionfruit, citron Lorina och lemon bodyyoghurt från Bodyshop 🙂 Allt gult och fint, så tusen tack för all inspiration. Önskar dig en jättefin midsommar 🙂

 4. S says:

  Bygg en inhägnad till lilla katten. Hon vill ju vara ute därför hon smiter. Ta in hantverkare för det. Blir inte dyrt. Så gör ni en del med tak för skugga och en utan täckande tak (bara galler) och sätter in ett stort klösträd i delen med tak och sätter in en solstol ni kan chilla i med katten. Det kommer höja hennes livskvalitet. Och det vill ni väl?

 5. A says:

  Eftersom min man är i hantverkarbranschen råkar jag veta att väldigt många är sjuka i corona och andra är permitterade. Därför kan det ta extra tid. Tänk på att dom är i kontakt med många människor så håll avstånd (även för deras skull) och sprita ytor dom kan ha tagit på som handtag osv.

 6. Lotta says:

  Har inte varit här inne på rätt länge, har haft så mycket med min gamla pappa som blivit dålig (är bättre nu, men åldern börjar ta ut sin rätt). Vad ledsen jag blir när jag läser att folk är så elaka. Man behöver ju inte läsa här om man stör sig på allt du gör/inte gör. Man kan ju surfa vidare…
  Du är en sådan härlig inspiration och jag önskar jag var hälften så påhittig som du är och hade hälften av din energi! Tänker att du borde få en sida i typ Allt i Hemmet där du varje månad dukar upp till fest. Vore så roligt och så skulle du ju få lite cred för din kunskap också 🙂
  Jag önskar er en fortsatt fin midsommarhelg och att solen ska skina på er. Och du, vad fin Johanna är på alla vis, du har all rätt i världen att vara stolt över henne! En massa kramar till er

 7. Elin says:

  Gleder meg til midtsommerinnlegg fra deg. Der er dere svenske mye flinkere enn oss nordmenn. Vi har bål 23/6, ellers ingen feiring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *