TODAY´S TO DO: WRITE A JOURNAL!

Dagens reminder.

Morning darlings!

Är det fredag? Är det onsdag? det känns i alla fall mest som fredag eftersom det är sista skoldagen den här veckan. Vilken lyx! Och i helgen är Johanna med i en dansföreställning och det ser hon verkligen fram emot! Men mer om det senare. Nu sitter jag vid ett soooooligt köksbord och mumsar i mig frukost och summerar hur det har gått med min “30-dagars plan” som Robin Sharma inspirerat mig till (genom sina videos) och jag kan väl konstatera att det där med att jag skulle lägga mig tidigt / stå upp tidigt har misslyckats. Men skam den som ger sig!!! Jag s.k.a. ändra mitt mönster… !  Jag dricker i alla fall mer vatten (vilket har resulterat i att jag är på toaletten oftare än någonsin förr), jag bäddar sängarna på morgonen och diskbänken är skinande ren varje kväll.

Och idag står det: skriva dagbok! Jag har alltid skrivit dagbok, så länge jag kan minnas (har en stooor kartong full att böcker helt sedan jag var…hmm..kanske 8år ?) men senaste tiden har det bara blivit att jag skriver väldigt kort på familjekalendern från Granit som hänger på köksväggen. Men jag vill skriva mer dagböckerna som köptes i början på året ska nu luftas dagligen! för att skriva ner sina mål, drömmar och visioner får oss att hålla fokus och att skriva ner vad vi är tacksamma för varje dag hjälper oss att fokusera på positiva tankar istället för negativa.  Sen, som en bonus! , så är det ju helt fantastiskt kul att samla minnen! 🙂

Det hjälper att ha en fin penna att skriva med… älskar min med swarovski bling.

Och på tal om det så berättade en härlig dam för mig häromdagen att hon skriver en bok till sitt barnbarn.  Och då menar hon inte att hon skriver en påhittad story. Nej, hon skriver ner , för hand, hur hennes barnbarn är i olika faser i livet, vad de gör tillsammans, kul uttryck som barnbarnet säger, också skriver hon in recept på sånt som hennes barnbarn tycker  om att äta & baka då de är tillsammans.   Jag blev helt rörd då jag hörde detta. Tänk vilken fantastisk gave att få av sin bestemor / mormor! Och det finns inget vackrare än handskrift….mer personligt än det blir det ju inte.

Med detta önskar jag dig en magisk dag fylld av solsken & positiv energi! för nu ropar mina dagböcker på mig! 😉

KrAmAR!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “TODAY´S TO DO: WRITE A JOURNAL!”

 1. Titti says:

  Jag skriver dagbok varje dag! om än ibland kortfattat.
  Har gjort det sedan jag var ca 15 år…..har alla gamla dagböcker i en väska….den är tung!
  Trevlig helg önskar Titti-Umeå

 2. Lena says:

  Visst blir man en smula förvirrad av dessa s k helgdagar,men men de är välkomna ! Bli ju extra lång helg, det gillar i 🙂
  Önskar jag hade kvar mina dagböcker sedan jag var liten, slängt dem, helt galet, jag vet 🙁
  Men man kan ju börja igen, det är väl aldrig för sent. Gillar verkligen att skriva av mig.
  Önskar dig en fin dag 🙂
  Lena

 3. susan says:

  Det hørtes ut som en fantastisk ide, å lage en sånn bok. Tenk så koselig å ha noe sånt.

 4. Evelina says:

  Mysig ide att mormor/farmor skriver till barnbarnen, kanske ska tipsa våra om det.

 5. Ewa says:

  Skriver i min “måbra bok” varje kväll men säger TACK för tipset , ska genast börja skriva en bok som mitt älskade barnbarn Wilma o jag kan minnas sen, gada dagar, recept o massa annat kul!!! Kram ill en favoritblogg från
  Ewa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *