Torsdag = nästan helg!

Allmänt

168397-903
Här är vi på väg hem från sjukhuset på fredags kvällen.. Hjärtat låg och sov sött i korgen och som ni ser så fanns det inte en chans i havet att jag kunde knäppa igen byxorna ännu.. 😉

Vi blev kvar på sjukhuset till fredag trots att vi egentligen skulle rest hem på torsdagen. Hjärtat hade nämligen höga värden på "gulsot" så vi fick bli kvar så att de kunde checka detta ordentligt. Hon var så där härligt gyllenbrun, som att hon precis kommit hem från en solsemester 🙂

Det var en svensk sköterska som kom in med den förfärliga "sol sängen" som mitt hjärta skulle sova i ett par nätter. Jag grät heeeeeeela natten då hjärtat låg på denna hemska hårda solsäng (som ett mini solarium) för hon grät också och hon ville ju mycket hellre ligga skönt mot mig…. Sköterskan sa att om vi fött hjärtat i Sverige så hade hon aldrig behövt ligga i en sån här säng av 2 orsaker: 1. dessa sängar existerer inte i Sverige. 2. mitt hjärta hade så låga värden att i Sverige hade man inte gjort någon behandling. Gissa om jag önskade att jag fött i Sverige där och då! 😉

Men allt gick i alla fall hur bra som helst! Hjärtat hade INTE gulsot. Alla undersökningar gjorde att vi fick stanna kvar 1 dag längare än planerat så vi blev där måndag-fredag.

Ett par saker jag minns mest från dessa dagar är…

**Den märkliga känslan då jag bytte blöja för FÖRSTA GÅNGEN i mitt liv, jag har nämligen aldrig varit en sån där "barnkär" tjej som är barnvakt och passar på andras babys så detta var en HELT NY VÄRLD för mig! 🙂

**Sen hade ingen sagt till mig att man har jätte ONT i kroppen efter födseln och att "gravidmagen" är kvar ett bra tag efteråt. Jag trodde att den var som en "ballong", så jag trodde att när babyn var ute så var det som att sticka hål på den och vips! så skulle den försvinna! Men oj, så fel jag hade… Mina favorit jeans som jag hade med mig och trodde jag skulle kunna ta på mig dagen efter (optimistisk är jag! )  kan jag faktiskt fortfarande idag, 1 år senare, inte ha..

**Också grät jag VARJE GÅNG vi kom ner i restaurangen för att äta (frukost, lunch, middag) för jag blev såååå RÖRD av att se alla som hade besök eftersom min egen familj bor så långt borta och därför inte kunde komma (de kom istället då vi kommit hem). Jag blev också rörd av att se alla andra som gick runt med sina små babys för hela "settingen" var så overklig för mig. Herregud, hade jag fått barn??!?? 😉

Sen minns jag så klart mest kärleken till min älskade lilla dotter och jag grät floder bara jag tittade på henne…  Jag grät typ hur mycket som helst dessa dagar på sjukhuset…. av GLÄDJE så klart!!! 🙂

My god – man jag ju egentligen SÅ mycket att berätta från dessa dagar men det får bli ett kapitel i den där boken jag kanske ska skriva en dag i mitt liv… Det här får räcka för nu tycker jag.

Mitt hjärta och jag är ganska nyvakna. Kl. 06 vaknade hon och ville ha mat och efter det låg hon och myste hos mig och JIG i stora sängen och somnade sen om till kl. 09 mellan oss. Såå mysigt! Vaknade av att hon säger "mamma" och tittar på mig. DET är KÄRLEK det! 🙂

Nu ska jag vi tag i dagen som bjuder på en klarblå himmel och strålande sol!!

Önskar dig en underbar dag. Och nu blir det inget mer baby snack idag, nu blir det tips & fortsättningen på "the story of my life" istället 🙂

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “Torsdag = nästan helg!”

 1. grombaben says:

  Så koselig å lese bloggen din, man blir så glad av det:) Ha en fin dag i solen. Etter jobb skal jeg på Ikea og spise middag ute (forhåpentligvis i solen) med min mor. Herlig! Nyt dagen og solen:):)
  Du, har abstinenser etter magasiner om dagen, men har lest de nye nr av det jeg pleier å kjøpe hvert eneste nr av (elle, elle interiør og costume). Hva er ditt favorittmagasin – noen du anbefaler å bruke 60 kr på i dag, for en som eeeegentlig skal slutte å bruke penger på magasiner? 🙂

 2. Anna says:

  Det finns sånna sängar i Sverige!

 3. Fia says:

  Skönt att läsa att det är fler optimister än jag som trodde man skulle hoppa i favvojeansen snarast efter förlossningen. 15mån senare å jag kan fortfarande inte ha dem:-)

 4. Angel says:

  där kommer jag nog vara lite som du när vi bestämmer oss för att nu är det dags,så rörande att läsa,kan inte nog säga hur mycket jag beundrar dig och din lilla familj Johanna är väldigt lyckligt lottad…

 5. Jill says:

  Roligt att höra om din speciella historia. Fantastiskt söt bebiskorg! Aldrig sett något liknande, men hur fin som helst.

 6. Anna-Lena says:

  Åh, stackars… det med att gråta i restaurangen! Men det stämmer så bra in på mig oxå. Det var helt hemskt att inte ha (speciellt) mamma! Bor i Drammen med familjen i Vimmervy, 60 mil undan! 🙁 Det är jobbigt speciellt med småbarn!

 7. AnnaStina says:

  Grombaben-
  Hoppas att du har haft en jätte mysig kväll på IKEA!? Åt du svenska köttbullar? 😉 Jag gjorde ju ett eget inlägg på din fråga som du vet 🙂 Kram! 🙂
  Anna-
  Nej, en sån som hon låg i finns inte i Sverige. I Sverige finns de som de får ligga i om de HAR gulsot. Den här var i förebyggande syfte, som ett litet mini solarium som vi hade på rummet vårt.
  Fia-
  Ha, ha 🙂 Ja, vi är nog många som tror at magen trollas bort när bäbisen kommer ut 😉 Jag lever på hoppet om att jag ska komma i mina jeans en dag men det är några cm kvar och jag borde nog inte äta Kina Snacks om jag ska i dem.. 😉
  Angel-
  Du skriver alltid så otroligt söta inlägg. Tusen TACK snälla du! 🙂
  Jill-
  Den korgen är det bästa köp jag gjort till sessan då hon var nyfödd. Den var inte bara FIN, den var super praktisk också! 🙂
  Anna-Lena-
  Ja, visst ville man ha dem där? Jag märker nu att det hade varit praktiskt att bo i samma stad som mamma. Tänk så mycket hjälp man hade fått! Speciellt med tanke på att jag är så mycket ensam med mitt hjärta.. Man förstår inte betydelsen av att ha familjen nära förrän man får barn. Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *