TRAVEL LIGHT?

Dagens reminder.

Gooodmorgon mina fina bloggvänner!

Vaknar till sol + mörka moln så antingen är regnet på väg bort (det har regnat i natt) och Luleå tänker bjuda på en till sooolig dag (det har varit knallväder sedan vi kom upp) , eller – så blir det helmulet? Det är faktiskt nästan så att jag hoppas på moln för då kan vi chilla inne med gott samvete 😉

I går körde vi en soft dag hemma och sen hade vi en trevlig lunch tillsammans med pappa (morfar) och min bror på Waldorf. Har inte varit där på många år men det stället levererar alltid lika god mat.  Sen hamnade vi på Friends igen (med mormor) innan det blev riktigt riktigt g.o.d. grillmiddag hemma hos mormor & Hans. Det är verkligen så otroligt skönt att bli bjuden på luncher & middagar när vi är hemma eftersom jag är den som står för matlagningen i Oslo.

Har du hört talas om att travel light?” frågade mannen som hamnade bakom mig i rulltrappan ner till flygtåget med ett leende efter att han sett mig “ta sats” för att våga mig på med allt mitt bagage.  Mitt svar? Nix pix! för jag klarar verkligen inte att packa lätt så – t.o.m. då jag reste till Cph, över 1 natt, så hade jag med mig min gigantiska resväska. Ha ha.  

Hjärtat mötte som sagt mig i måndags och hon var på sitt busigaste humör.  Själv reste jag i blus + jacka från Zara,  nya otroligt sköna jeans från Abercombie Fitch också mina bling bling skor från Pretty Ballerinas.

Du har 7 kg övervikt så det blir 900 kr tack! sa damen i gagage dropen.  Då var det bara att tänka snabbt och finna en lösning och resultatet ser du på bilden. En barnvagnspåse (från Norwegian, jag hade så bråttom att jag gick till fel specialbagage..) som jag fyllde med skor etc och vips! så var allt under kontroll igen för med Eurobonus Silver får jag ha x-tra kg. Thank god ! 

Nu ska jag försöka piggna till här så jag önskar dig den bästa dagen! Kom ihåg att dagen blir vad DU gör den till så fokusera på positiva tankar, s.m.i.l. och blicka framåt, inte bakåt… ! 🙂

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “TRAVEL LIGHT?”

 1. Stina says:

  Vad gör man när saker omkring en ständigt påminner om ett trauma bakåt? Det är så lätt med käcka tillrop, men vissa upplevelser går inte att ta så lätt på, tyvärr!

  • gizmolina says:

   Jag vet precis vad du pratar om för jag har saker i mitt liv som inte heller går att sudda bort med glada tillrop. Men – det hjälper faktiskt, i alla fall mig, att påminna sig själv om att tänka positivt och att blicka framåt. Med det inte sagt att det onda försvinner, för det finns tyvärr kvar, men – positiva tankar hjälper oss att möta de nya dagarna !

   Och om man ständigt är omringad av saker som påminner om trauman bakåt så kan det var en idé att förflytta sig till en annan plats, en stund varje dag, för att tanka energi. Det kan vara en tur till en vacker park eller en rofylld plats vid havet….viktigast är att det är en plats där vidderna är öppna och du får plats att andas….

   Jag önskar dig allt gott !

   Kram !

 2. Mona says:

  Alla människor har saker i livet som vi skulle vilja sudda bort,men jag beundrar ditt glada positiva och ödmjuka sätt. Kram!

  • gizmolina says:

   Tusen tack för fina ord Mona! Nu lyste du upp min dag här ska du veta för vi kan som sagt inte sudda bort allt vi önskar men vi kan välja hur vi möter våra dagar…. Njut din dag ! Kram ! 🙂

 3. Marie says:

  att du orkar resa med så mkt… det jobbigaste som finns att packa om och packa rätt… man klarar sej med väldigt lite om man planerar och tänker till innan vad som verkligen är nödvändigt 🙂

  • gizmolina says:

   Jag ä.l.s.k.a.r. att resa ! 🙂 och jag bär med glädje massor med bagage! Och jag planerar mina outfits etc jag också men sen spårar det ändå alltit ur och jag tar med mig “allt”. Ha ha. Och den här gången hade jag även med en del news från min webshop till mamma som ville shoppa! Ska lägga upp alla nyheter i webshopen i uka ! Klem !

 4. Ditte says:

  Skönt att inte behöva betala för övervikten och att det löste sig. Men jag förstår inte riktigt; Varför packa om? De extra 7 kilona finns väl vare sig de är i resväskan eller i en påse? Och man får ju dessutom ha minst 7kg handbagage med SAS, eller….
  Ha en fortsatt bra vistelse uppe i norr! Och tusen tack för tipset om boken! Skall inhandlas vid nästa Norgeresa. Men man kan nog beställa den via internet också…

  • gizmolina says:

   Ha ha, ja inte lätt med alla dessa vikt-regler 😉 Så här är det: min resväska får väga max 23 kg., men – sen har jag rätt till 30 kg då jag har silverkort, de resterande 7 kg måste bara vara i en egen väska (p.g.a. att personalen inte får lyfta så tunga väskor…). Och ang. handbagage så är det en annan cup of tea, mitt handbagage vägde nog 7 kg det också… minst… 😉 Vad kul att du gillade boktipset ! Kan som sagt varmt rekommendera den. Njut din kväll ! Kram !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *