TRICK OR TREAT?

Allmänt

Jag pyntade med spindelnät, spindlar, spökelse girland och fyllde golvet med uppblåsta pumpa ballonger. Det skulle inte så mer till för att få halloween stämning här i Casa Gizmolina.

Så där ja, då är håret i box och jag har kommit mig hem till Gucci. Alltså han är såååå mysig då det bara är vi 2 hemma… sitter vid min sida på stolen heeela tiden och vill att jag ska klia honom under hakan. Myspys!  Men, nu satte han sig plötsligt på köksbordet och tittar ut istället så då passar jag på att blogga 😉

Lovade ett bildregn från igår så bildregn it is!

Jag hade pyntat lite här hemma innan jag hämtade 2 söta tjejer på skolan. Sen blev det tjocka fingrar + blod till middag (aka korv + ketchup) innan vi piffade till oss för att gå trick or treat.  Johanna och hennes kompis sminkade sig själva + lackade naglarna svarta, sen hjälpte jag dem att locka håret och både jag och Johanna sprayade våra hår med vitt hårspray för en xtra spooky effekt…  Själv tog jag på mig en kattmask och bytte ut handväskan mot en häxhink och off we went…!

Johannas fina outfit kommer från H&M´s All for Children kollektion och det var så sött att den ena var svart häx och den andra vit brud

När vi gick ut mötte vi massor av barn som gick runt, bl.a. alla tjejerna från Johannas klass och ett helt gäng med killar från 2:a klasserna på skolan. Läskigt kul!

Vårt 1:a stopp var hos en fin vän och hon öppnade dörren så här ! Buuuuhu !

Det är T.B. som gömmer sig bakom masken, hon var J´s fröken på dagis.

Sen gick vi vidare i mörkret och tjejerna var så modiga och vågade ringa på hos ett par helt okända på vägen upp till våra f.d. grannar i Industrigate.

Sen besökte vi en Gizmoängel, Heidi med familj men jag råkade ringa på fel ringklocka så i samma hus hamnade vi hos ett par helt okända också som öppnade dörren med ögon som hängde ut och en stor skål med godis. Väldigt kul… ! 

Vi mötte i.n.g.a. barn alls på heeeela Majorstua…lite märkligt!?  men, vi mötte en av mina fina kunder från min butik som knipsade en bild av oss (tusen tack!).

Sen hade vi sista stopp hos en annan Gizmoängel, Kjerstin och hon mötte girlsen med både mask och en stooor godisskål…

….girlsen gick hem med SÅ fyllda hinkar. Johanna räknade alla godisar då vi kom hem och kom till 92 (?) men då hade både jag och mamman till hennes söta vän fyllt på lite där också 😉

Runt kl.21 kom en trött och nöjd brud hem.

och detta möttes vi av på morgon…!  godisarna som jag shoppat på IKEA (ett tips!!!) så ja, det slank ner några tänder till frukost kan jag avslöja. Tur det bara är halloween en gång i året! 

Det här var 1:a gången vi gick trick or treat och här är mina tips till er som ska ut nästa år:

-ring och avtala med de ni tänker ringa på hos innan så att de är förberedda, hemma och har godis i box.

-tag med godis så att du kan bjuda de barn du möter i gatorna som har tomma hinkar… och då menar jag att du som vuxen ska ha med, inte barnen…  (jag hade med en påse med tänder i min hink).

-tejpa fast en liten spindel /edderkopp på ringklockan så finner barnen lätt fram och vet vilka som är klara för trick or treat för i blockhus vet man inte vem som ställt ut pumpan utanför om det är 8 lägenheter i huset…

Nu är klockan 14 och jag ska snart iväg och hämta hjärtat. Vi är home alone hela helgen och har i.n.g.a. planer för jag har inte ens hunnit tänka på helgen den här veckan, dagarna har gått fortare än någonsin så ja, den här fredagen kom som en liten chock. Jag hade gissat på onsdag idag om någon frågat mig…!

Men – weekend it is!!!  så bäst att blanda dipp, lägga bubbels i kylen och shoppa tacos! 😉

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “TRICK OR TREAT?”

 1. Elisabeth H says:

  Ser ut som dere hadde det gøy i går! 🙂 Deilig med fredag! I dag blir det koselig middag med gode venninner på Olivia, det er alltid bra. Ellers blir det en rolig helg. Skål og god helg!, klem Elisabeth

  • gizmolina says:

   Fina du! Ja, vi hade det riktigt gøy! 🙂 Hoppas att du hade en riktigt riktigt trevlig kväll på Olivia ! Själv satt jag på andra sidan gatan tidigare i kväll, på Lille Asia. Jag och Johanna startade helgen där tillsammans med bästa vänner. Önskar dig en underbar weekend fylld av lyckliga stunder! Klem!

 2. Elisabeth H says:

  Dere var forresten veldig gjeld alle tre!

 3. Monica says:

  Vilka fina bilder, ni verkar ha haft en jättekul kväll! Jag tycker att du är fantastisk, vilket engagemang! Kram o trevlig helg!

 4. Ditte says:

  Härliga bilder och jag är säker på att ni hade en jätterolig kväll. Och dina tips tyckte jag om. Hade någon hört av sig till mig om att barnen var på väg hit hade jag absolut öppnat och mött upp med öppna armar. Det är inte alls att jag är snål, men jag har inte förstått vitsen med Halloween i Sverige. Men vad gäller barn som jag vet om skall komma så är det helt annorlunda. Önskar er en fin kväll och en mysig helg.

  • gizmolina says:

   Tusen tack! 🙂 ja, vi hade det verkligen jätte kul! Halloween har ju tagit helt av här hemma i Norge / Sverige senaste åren…. först tyckte jag att det var såååå amerikanskt och förstod heller inte poängen, men nu, då jag har Johanna, så har det fått en annan mening 😉 Önskar dig en fantastisk helg fylld av glädje ! Kram!

 5. anna says:

  Jättebra tips! Fina ni var. HÄr plingade grannbarnet på med sin pappa. Döm om tjejens förvåning när vi räckte över en hel påse med godis. Det var nästan mer än det hon hade samlat ihop på hela kvällen, vi var sista stoppet. Kul att göra någon glad. kram kram och när kommer J’s födelsedags bilder upp???

  • gizmolina says:

   Miljoner tack! 🙂 och så fantastiskt att du bjöd henne på en hel påse godis! måste varit kvällens lycka! och ja, alltså nu skäms jag….lovar att blogga Johannas kalas i helgen ! Happy weekend !!! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *