TSUNAMI VARNING…!?

Happy fredag mina vänner!

Jag var 100% säker på att det är torsdag idag men så ser jag på min telefon att det står FREDAG?! Snacka om att man tappar kontroll på tid & rum när klockan ligger i resväskan och vacay mode is on…  Så – fredag som sagt och här strålar solen och jag sitter ute på terrassen och skriver. Sååå underbart härligt!!!

Mindre härlig är dock denna tsunami varning som ligger över oss efter 32 (!) jordbävningar i havet utanför Nico islands (Indonesien) söndag – onsdag.  Den kraftigaste tror jag varit 5,3 och man säger att den ska vara minst 7,0 för att orsaka en tsunami så nu kryssar vi verkligen alla fingrar för att det inte eskalerar för jag vill verkligen inte att vi ska behöva uppleva något så obehagligt.  Nu bor vi tryggt i Chalong men en tsunami kan oavsett orsaka skador, mer än på liv och byggnader, som berör oss, som tex att det blir strömlöst, att vi blir utan vatten osv osv…  för infrastrukturen här är betydligt mer sårbar än hemma.

Och där är klockan plötsligt 19.15 och jag upptäckte precis att jag aldrig postade mitt inlägg på morgon…  Nu sitter jag ute på terrassen igen efter en dag med en mix av alla tänkbara väder: sol, moln. monsunregn, duggregn, storm… men vi fick i alla fall några riktigt sköna timmar nere vid poolen och en god lunch i restaurangen.  Sen låg vi här uppe på terrassen på eftermiddagen och det är min absoluta favorit stund på dagen och vi njuter så mycket av att bara vara hemma så strax blir det take away dinner här så jag har precis tänt upp ljus och dukat.  Det var föresten det som gömde sig i den stora grå påsen som jag visat på insta storys: nya duknings ting!  Ska fota och visa er när det är ljusare ute en dag snart.  Och idag har det varit tyst kring tsunamin på de nyhetssidor som jag följer (istället är det fullt fokus på Covid-19 idag då Thailand har registrerat 29.000 nya fall per dag och sjukhusen börjar att fyllas upp…inte så happy news det heller…) så fingers crossed att faran är över för den här gången så att vi kan njuta våra fortsättningen på vår tid här till max!

Önskar dig en underbar dag fylld av solsken! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

42
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “TSUNAMI VARNING…!?”

 1. Nilla says:

  Det är lätt att man glömmer bort vilken dag det är när man är ledig och dagarna bara flyter på i ett. Men också ett bevis på att man är just bara ledig och inga måsten som väntar
  Vad läskigt med tsunamivarning, hoppas verkligen att ni slipper vara med om en sån.
  Så kul att få följa er resa till Phuket, vi har en resa bokad i januari och ska fira 30 år sedan vi träffades jag och min man.
  Njut vidare lite för mig också ☀️
  Ha det gott!
  Kram

 2. Christy Walton says:

  Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *