Tufft & blött.

Allmänt

Kolla in J´s nya super söta ballerinaväska som hon fick av våra fina vänner som var på middagsbesök hos oss i söndags.  Den kan användas till så mycket… toalettsaker, balettsaker, eller – som igår: till pennor & skrivbok.

Shit vad jag tycker att det är tufft att lämna J på AKS när hon säger att hon inte vill vara där… får sååå ont i mitt mammahjärta…  Jag vill inte vara ute och bli blöt i regnet sa hon och det värsta är ju att jag förstår henne… (självklart har hon på sig regndress men ändå)  😉   Vi kom i alla fall fram till att jag ska hämta redan kl.13 idag, som en kompromiss.  Sen får hon pyssla, teckna, pärla etc  här vid köksbordet då jag sitter och jobbar för jag har full kontorsdag idag.   Och jag har oavsett en feeling av att allt blir annorlunda då skolan startar, då kommer ting att falla bättre på plats.   🙂  Eller vad säger ni som ligger före oss ?   Älskade era barn AKS från dag 1 ? eller var det, som för oss, lite upp & ner …. ?

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “Tufft & blött.”

 1. Line says:

  Hei 🙂 Jeg har hatt tilvenning på SFO to ganger, og er helt enig med deg…det blir bedre etterhvert 🙂 Mye nytt for små kropper, tenk å gå fra en trygg og oversiktlig barnehage der de har vært eldst til en stor skole med mange ukjente, og i tillegg er de minst. Men jammen er dette tøfft for mammahjertet også! Stor styrkeklem til deg!

 2. June says:

  Off har det akkurat samme her. Det var så ille at jeg faktisk endte med å ta henne med hjem igjen, så ny frisk start til torsdag igjen og da MÅ jeg bare gå, men som du sier, det er skikkelig tøft!
  Men…. det går nok bra tilslutt og mye bedre når selve skolen begynner ja! 🙂
  klem

 3. Cecilia says:

  Min 6 åring började på SFO igår och när jag hämtade honom så var det gnälligt.Men jag tror att han var redigt trött efter första dagen.Inte lätt för de små älskade liven 🙂

 4. lin says:

  Det beste er å være konsekvent, barn kjenner foreldrenes frykt.
  Vær positiv, noe jeg vet du er så går alt så bra. Lettere blir det når de vår venner. Men hvis barnet får viljen sin hver gang blir det ikke lettere. Lykke til!

 5. Natasja says:

  De voksne på AKS er verdens SØTESTE!! Du må ikke være et sekund urolig for henne der! Min jente er nå vel over i 2.klasse og har blitt godt ivaretatt. Lærerne er veldig fokusert på at alle skal leke sammen, så hun kommer ikke til å bli gående alene:) Er dere heldige å få HEDDA som lærerinne blir lykken komplett- hun er den skjønneste!! Det kommer til å gå kjempebra med Johanna!

 6. Marlen says:

  Hej
  Tänk på att det är en stor omställning nya fröknar o nya kompisar!

  Och så är det inte alls som fsk, o tänk själv om du byter arbete så tar det ett tag o vänja sig! Allt nytt!

  Kram det blir Bra!

 7. Hanne says:

  En slik ballettveske har vi lett etter lenge!!! Vet du hvor de har kjøpt den? Min jente begynner SFO i morgen, så håper det går bra! Lykke til videre for Johanna!

 8. Alltså, jag lider med dig!! & inte minst Johanna <3
  Detta har jag ju vart igenom för typ hundra år sedan…….. med min son på strax 22 höstar.
  Jag mådde dåligt då & gör det nu, ändå vårt hjärta längtar som en tok. Men som sagt hon börjar rett på skolan & slipper två tillvänjningar. Det gjorde inte min son & han reagerade typ som ditt lilla hjärta.

  Massa styrka till både mor & dotter, detta är ett jätte steg i livet för båda!! Men du har så grymt bra inställning & är alltid positiv, det är det bästa du kan ge Johanna nu.

  Kramar i massvis från mig

 9. Marianne says:

  Vesken fås kjøpt på Sprell.
  Dersom du vil kan den og brukes som lunsj-veske. Rafens og andre kjøkken-butikker selger bittesmå kjøleelementer en kan putte i lommen på innsiden, så holder mat og frukt seg kald og frisk hele skoledagen!
  Min datter har til og med kald drikk, ettersom det og finnes små drikkeflasker og matbokser i samme serie. Kjemepesøte print 🙂

  Lykke til med SFO!

  Marianne

 10. Maja says:

  Hei !
  Har lest her lenge , men aldri kommentert før.
  Herlig blog du har, blir i godt humør av å lese her 🙂
  Har selv vært igjennom tilvenning på SFO for mitt barn, og de fleste synes det er en stor fordel at barna har gått enten et par uker evt bare et par dager på SFO før skolen begynner. Hos oss gjør stort sett alle barna det. Da er det ofte ikke så skummelt på første skoledag siden man både kjenner litt mer av skolen og har blitt kjent med flere klassekamerater.
  Lykke til, det går sikkert kjempebra 😉

 11. Anne Lene says:

  Hej!
  Har haft 4 inskolningar på 6 års och 2 har varit tuffa så med minstingen trixade vi med semestern så hon började den dagen förskoleklassen började. Det gick mycket bättre. Det är tufft nog att vara 6 år och till råga på allt gå över sommaren från att vara äldst till yngst i en stor skola…
  Det kommer lösa sig till sist… men visst är det tufft när barnen inte är trygga och vi vuxna inte har något val.
  Undrar dock äver en sak… har ni ingen inskolning utan lämnar bara? Här i Sverige får vi själva avgöra hur mycket tid barnen behöver för sin inskolning.
  Kram Anne Lene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *