TUR & RETUR SVERIGE.

Kl.13.25 hade jag fått det dokument jag behövde på Skatt Øst för att fixa nytt pass och kl.15.00 stängde polisen i Strömstad så ja, det gick undan i svängarna kan jag lova och då jag kommer in genom dörren hos Polisen, kl. 14.55 så säger jag “åh vad glad jag är att jag kom fram i tid ! jag har kört som en biltjuv från Oslo!” Haha. Jag tänkte mig inte helt för där kan jag säga 😉

Idag hamnade jag plötsligt i Sverige! Det var inte speciellt planerat men det är ju det som är det härliga med livet. Att man aldrig helt vet vad dagen ska bjuda på …. ?!   Hur som helst, jag insåg plötsligt att min New York resa närmar sig med stormsteg och eftersom jag inte kan resa in i USA med mitt provisoriska pass i form av ett A4 ark så måste nytt fixas a.s.a.p. så ja, det var bara att köra helt enkelt !  Och tack vare era tips (tusen 1000 t.a.c.k. !!!)  så valde jag att fixa nytt i Strömstad och G L A D är jag för det för oj! så smidigt det var! Helt fantastiskt !  Allt var kirrat på typ 5 minuter och personalen var världens sötaste och trevligaste.  Det ska faktiskt bli ett rent nöje att köra tillbaka dit och hämta passet igen om 3-5 dagar !

Jag var bara tvungen att stoppa på MAX på Nordby på väg hem.  Ingen serverar så goda hamburgare som MAX och för att inte tala om deras originaldressing….m.u.m.s. ! 

Nya inspirerande magasiner är vardagslyx !  Coolt med snygga Sofi Fahrman på coveret av Plaza, trist med sista nr. av Chic, härligt med interiörinspirasjon och mama… jag älskar mama!  och den här gången var coveret lite xtra snyggt med Isabel Adrian och hennes dotter Monday-Lily (2år) i Livly

Då jag stoppade på Nordby för att äta på vägen hem så passade jag även på att titta in hos bl.a. Panduro Hobby och dessa söta grisar får bli dagens pyssel tips! :

Kommer ni ihåg det glittriga J som jag klippt ut till J´s korg i skolan?   De här är söta grisarna är klippta från likt glitter ark.  Jag blev så inspirerad att jag köpte med mig bl.a. ögon. 

Och vet du, jag har aldrig någonsin köpt en julklapp förren typ 20-22 december förut, på riktigt!,  men något har hänt för i år är jag såååå klar för jul att jag redan är igång och shoppar både julklappar och julpyssel  och idag hittade jag flera småsaker till J´s julkalender.  Otroligt skönt att bli klar med sånt i tid och (förhoppningsvis) slippa den värsta tokstressen in i det sista !  Har du också börjat shoppa julisar?

Nu ska jag krypa upp i soffan med mina nya härliga magasiner och lite kinasnacks och kanske ett glas julmust?  Ja, det fick också bli med mig hem från Sverige. Apotekarens Julmust. Ho, ho !  🙂

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “TUR & RETUR SVERIGE.”

 1. Emõke says:

  Ha, Ha! Samma här, har heller aldrig förr handlat in julklapparna innan slutet av dec men i år har jag också redan shoppat en massa klappar!! Är det åldern eller vad är det som händer?? 🙂

  Ha det fin!!

  • gizmolina says:

   Haha. Ja, kanske det är åldern ? 😉 oavsett så är det ju grymt skönt att vara igång sååååå tidigt ! Happy onsdag ! Kram !

 2. Malin says:

  Ja, det verkar ha blivit en riktigt bra dag trots att du var tvungen att åka ända till Sverige för att ordna med ditt pass. Och att det gick så fort på en myndighet är ju ett plus i kanten….de är ju inte kända för det direkt!

  • gizmolina says:

   Precis som du skriver så är man ju inte alltid borskämd med snabb service hos en myndighet men alltså det gick SÅ fort och smidigt jämför med vad det gör här på ambassaden i Oslo. Jag trodde kanppt det var sant ! och fantastisk service fick jag också ! 🙂 Kram !

 3. elin says:

  Haha, kongekommentar!! 😉
  Kanskje du hadde fått fengsel i 3-5 dager til passet var ferdig….
  Ha en fin onsdag!

  • gizmolina says:

   Hahaha 🙂 Jag tänkte verkligen inte på vad jag sa . Tack och lov så skrattade de bara 😉 Njut din dag ! Kram !

 4. Joss says:

  Tack för en underbar blogg! Lyser verkligen upp vardagen! 🙂 KRAM!

 5. Annalena. says:

  Hej!!Yes,jättebra med att kunna fixa pass i Strømstad..Trevligt och billigt…Och längre øppet på Torsdagarna till kl.19.00..tjohoo..
  Tjingeling…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *