Tur & retur till Sverige.


Åhhhh vad jag Ä L S K A R Sverige!!!  P.S jag gick helt bananas och köpte tok många magasiner, vågar inte visa alla här på bloggen, det kan se oanständigt ut 😉

Idag har jag bl.a. kört tur & retur till Sverige för att handla lite “delikatesser“, också passade jag så klart på att luncha på MAX. Min favorit: Originalmål + Original dressing + Kall mjölk. Kan rekommenderas! 🙂

När jag kom till dagis i em så möttes jag av en tjej som hade pyntat sig själv:


Johanna hade tagit av sig hårspännet och tagit på sig sitt diadem istället 🙂  Den mysiga fleecen är köpt i Cph, tights Zara, skor H&M.


Kramkalas! Min tunika kommer från Custommade, byxor från Unlimited (Daisy) och skor Clarks.

Jag är så glad över att Johanna är i form igen och nu ser jag fram emot att laga en god middag. Till dessert blir det Kinasnacks och sen ska jag mysa med mina nya magasiner.

Trevlig kväll!

Kategori: Allmänt | 26 Comments

26 responses to “Tur & retur till Sverige.”

 1. Johanna says:

  Det är intressant att man i Norge kan dra iväg å handla, under arbetstid/dagistid, iaf på dagistid. Där jag bor skulle det inte uppskattas, jag tror det tom är förbjudet att göra privata ärenden sådär. Eller så är det kanske bara mitt samvete som säger stopp. 😉
  Hur som helst, jag förstår suget efter svenska "delikatesser" (och välling till J kanske) under midsommarhelgen… eller tidningar i ditt fall. 😉 Så det är ju tur att du kan ta en "Harrytur" när andan faller på.

  Trevlig helg!

 2. Unni says:

  Johanna – hvorfor orker du å plage Anna-Stina og Josefine i perioder? Hva gir det deg??? Og er du så lite intelligent at du ikke skjønner at når Anna-Stina driver et enkeltmannsforetak, har hun ikke ansvar for noen andre enn seg selv?

  Anna-Stina; kos deg med kinasnacks og magasiner i kveld med verdens beste samvittighet:-) Klem

 3. Unni-
  Tusen TACK !! 🙂 Jag gleder mig till kose-stund då jag är klar med den styling jag jobbar på nu. Önskar dig också en fantastisk kväll! Klem! 🙂

 4. Josefine says:

  Jag gick också helt bananas sist 🙂

  Det är SKÖNT med norska mentaliteten vad gäller dagis och dåligt samvete. Bara se på syskongrejen, att många svenskar frågar VARFÖR äldre syskon får vara på dagis då man får ett litet syskon.

  Sen att man gör ting på tiden de är på dagis som att träna, handla eller vad som är ju BRA. Då har man energi och fokus på barnet sen! Jag tycker Johanna verkar vara en sån där energitjyv som jag INTE skulle vilja jobba eller umgås med 😉

  Johanna som alltid kommenterar på ett trist sätt alltså, inte din J 🙂

  KRAM!

 5. Caroline says:

  Hei Anna-Stina!
  Ååh, nå fikk jeg lyst til å dra til Nordby og kjøpe svenske blader jeg også – synes det er såå mange bra magasiner! (og godis… ;))
  Kos deg masse med "hverdagslyxen", det er så godt med sånne kvelder!
  Klem, Caroline

 6. Darling-
  Ja, visst är det BRA att vi kan fixa ärenden på dagtid så att vi har kvalitets-tid med våra barn på kvällen 🙂 Och jag håller med dig ang. Johanna… Du, vi m å s t e få till den där dejten snart, var så synd att vi inte fick det till häromdagen. Nytt försök SNART! Puss & Kram! 🙂

 7. Caroline-
  Jag kan varmt rekommendera en tur till Nordby. Det var dit jag var idag 🙂 Och du – ett tips! det finns ännu mer blader på den lilla bensinstasjonen / kiosken vid utfarten från centrat. Missa inte det ! 😉 Önskar dig en härlig kväll! Klem ! 🙂

 8. Slæsh says:

  Så deili å ta en snartur til Sverige:)
  Det unner jeg deg..Du jobber jo både dag og kveld så kjør på du:)
  Her skal vi til Sverige i ferien,slutten av Juli,har skrevet det i et innlegg tidligere og har spurt deg om du kan anbefale noen butikker med fine merker til de små prinsessene:)
  Skal til Fjallbacka og Gøteborg:)
  Fjallbacka er bare helt fantastisk idyllisk..
  Vært der? (Sørlands idyll som vi sier her i Norge)
  Kos deg med blader,delikatesser og snack:) Ha en fin kveld.. Klem i fleng!

 9. Maria says:

  Man kan inte jämföra norskt dagis med svenskt säger jag med erfarenhet av båda, så är det bara. De dagar jag var ledig å sa att barnen skulle vara hemma med mig ifrågasatte personalen det. – Nej, då missar dom ju allt roligt vi ska göra……
  Å en fråga från en tidningsnarkoman till en annan: tycker du inte är norska Elle interiör är bättre än den svenska? Tack för att du finns! Midsommarkrams m

 10. Johanna says:

  Haha… Tjejer! Vad kul att ni taggar till lite… Synd bara att ni tar ALLT personligt. Men det säger ju mer om er.
  Hur som helst. För en gång skull är jag avundsjuk på de privata turerna man kan ta sig när man bor i Norge, så funkar det ju inte här. Och det har ju inget med mig direkt att göra. Ni får gärna tycka vad ni vill om mig, det gör ju jag om er. 😉
  Kärlek!

 11. Dessa tidningar alltså! Skulle lätt kunna handla ihjäl mig om jag kunde, men jag skulle nog inte hinna läsa dem alla! Men visst är det härligt?!
  Hoppas att du fått hem det du ville och kan ha det gott i helgen. Skönt att J mår bättre också. KRAM Lotta

 12. Wojtan says:

  Hej

  Å vad jag älskade turer till Sverige när jag bodde i Oslo! Tänk att det matmässigt kan vara så stor skillnad på två så annars nära länder.

  Jag önskar att vi i Sverige hade annat tänk vad gäller dagis. Så som ni har det.
  Här får man inte ens handla efter jobbet utan förväntas hämta direkt.
  Jag har ytterst svårt att tro att någon väljer att skaffa barn med tanke om att dagis ska få ta hand om dem, så varför inte lite på att alla klarar att själv fatta sina beslut om vilka tider barnen är där, och vad man själv gör under tiden?
  Jag erkänner att jag "fuskar" ibland och passar på att göra sånt jag inte annars hinner.

  Njut av dina tidningar i kväll!

  Kram Åsa

 13. Yvonne says:

  Nu är det kanske så att Johanna inte behöver vara jättelånga dagar på förskolan varje dag, och A-S kan flexa lite med jobbet, så då spelar det ju inte så stor roll för Johannas del. Men i Sverige är det ju väldigt strikt, och man får passa sig för att "fuska" till sig middagsmaten i en affär där man kan stöta på dagispersonal. Men eftersom mina barn har 7.30-17-dagar 4-5 dagar i veckan funkar det inte att fuska heller, man vill få hem dem så fort det bara går.
  Ha det gott! Kramar…

 14. Ipod is one of the entertainment for youth.Nowadays people are using mobile for listening songs and for everything.

 15. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 16. good quality post thanks

 17. Ohh very much thanks admin

 18. turkko says:

  Hi, i must say fantastic site you have, i stumbled across it in Google. Does you get much traffic? Take a look at my website turk ko.

 19. home says:

  wonderful template as well as fantastic article.many thanks this is perfect data

 20. buy meridia says:

  helped me much, propecia online, [url=”http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription”]propecia online[/url], http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription propecia online, gnwkj,

 21. cnekzury says:

  ia4G3s ujptwpzxogjs, [url=http://uructujsqjdu.com/]uructujsqjdu[/url], [link=http://mmdzdkhzicjj.com/]mmdzdkhzicjj[/link], http://ydzqrftzfnwo.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *