TUSEN MILJONER T.A.C.K.

Thank-You-1

Goooodmorgon sköna bönor! 

Alltså tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för alla middags-tips jag fick igår! Ni är ju bara helt fantastiska!!!  Och ni har bl.a. fått mig att inse att jag borde låtit Johanna hänga mer med mig då jag lagar mat, framförallt eftersom hon ä.l.s.k.a.r. det! Hon slukade varje episod av Sveriges Mästerkock (ett av hennes favorit program) och hon vill baka hur ofta som helst…  Så ja, det första jag ska göra är absolut att involvera henne mer. Sen var det en god idé att hon och jag sätter oss ner och planerar veckans meny!  Och jag kommer att köra på flera av era recept förslag!  Först ut tror jag blir spaghetti carbonara för den rätten hade jag helt glömt att Johanna älskar. (hon beställer ofta in den i ThailandSen är ju fajitas ett perfekt nytt “tacos alternativ“.  Och gryträtter + fisk. Åhhh så tacksam jag är över att ni tagit er tid att tipsa mig. Love you!!!

Och idag är det onsdag, lill-lördag, och vi är på tal om middagar, bjuda på middag hemma hos mamma & Hans. De kom hem till ett splitternytt kök efter 2 veckors golfsemester häromdagen. Ska bli så kul att se hur det blev!   Men först ska bilen till verkstaden och kontoret s.k.a. målas. Så det så! 🙂

12241405_10153165740885796_622261339735496270_n

Kom på att jag inte berättat om vår Oslo weekend….  Ska göra det senare idag!  Bilden är från flighten Luleå – Stockholm och Johanna körde bling-bling outfit dagen till ära vilket bidrog till att hon fick ett fantastiskt mottagande på flyget och fick prata med piloterna. De kallade henne “prinsessan” hela resan. Ha, ha.  Åh som jag älskar glad & trevlig personal som får en att känna sig xtra välkommen!  

12108004_10153162423325796_6099480417013780639_n

Vi bodde för första gången på Grand Hotel och alltså hotellfrukost…. älskar hotellfrukost… ! Och nej, jag dricker varken thé eller kaffe. Bara juice. Har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. (men jag jobbar på att lära mig tycka om thé).

Men åh, nu ser jag att Hela Sverige Bakar Junior startar på 7:an i morgon kl. 21. Varför så sent? då kan ju inte Johanna se för då har hon lagt sig… märkligt… Ja, ja, tur vi har Play!

Nu kör vi onsdag girls!

Pepp, pepp!!! 🙂

L.o.V.e.!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “TUSEN MILJONER T.A.C.K.”

 1. Majalena says:

  Haft min dator på “sjukhus”, ser att du efterlyste lätta recept. Här får du ett av mig som jag hittat på till mina barnbarn.
  Lax i ugn:
  4 portionsbitar lax + 1 brk creme fraiche + 2 msk sweet chilisås + riven ost.
  ugn 225 grader i 12 – 15 minuter
  Lägg fisken i en form, salta o peppra . blanda creme fraichen med chilisåsen och bred ut på fisken, strö på ost. Pressad potatis, ris eller bara ett pkt Wokgrönsaker till. Mums

  • gizmolina says:

   Men åh så gott det låter! Den rätten ska jag absolut testa! Tusen 1000 TACK för tipset Majalena! 🙂 Men eftersom jag inte är någon mästerkock så har jag en fråga: ska fisk + creme fraich såsen + osten in i ungen samtidigt? Eller ska fisken in först? Sorry alltså men jag är verkligen kass på sånt här… Men så trist att din dator varit på sjukhus, hoppas att den är i topp form igen nu!

   Önskar dig en underbar dag! Nu ska jag skriva in receptet i min fina mintgröna receptpärm! Kram!

   • Majalena says:

    Jag var litet otydlig….Fiskbitarna i en form, – formen behöver inte smörjas -, salta o peppra dem, ta gärna citronpeppar om du har, sedan brer du på creme fraiche blandat med chilisåsen, ovanpå fisken, så stör du på litet riven ost (präst eller svecia) Man kan hoppa över osten om man vill. Så klart att sätta in i mitten på ugnen i 225 grader i c:a 12 – 15 minuter, peta i fisken efter 12 minuter så ser du om den är klar. Vi brukar äta kokt broccoli + kokta morotsslantar till + ev. potatis eller ris eller som sagt ett pkt Wokgrönsaker, beror på vad prinsessan gillar bäst. Kram o lycka till. Fråga igen om jag inte lyckats förklara ordentligt.

    • gizmolina says:

     Tusen TACK för förtydligandet! Otroligt snällt av dig att ta dig tid att skriva. T.a.c.k. !!! 🙂

     Njut dagen vidare! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *