Underbara paket & dagens tips!


Idag har jag äntligen fixat paket av presenter jag köpt och varit med dessa på posten. Det är en glädje att få ge bort sånna här fina paket! 🙂  Om du befinner dig i Phuket och ska ha något inslaget så är mitt tips att du går till våning 2 inne på "Central", till butiken som ligger bakom "Sanrio" för där finns världens bästa packningsdisk! 🙂 Jag går alltid dit med presenter jag köpt och de blir så glada när de ser Johanna.

Phuket kl.22.30, lördag kväll.

Jag är oerhört svag för vackra förpackningar & inpackningar för enligt mig så är själva paketet minst lika viktigt som innehållet !

Jag menar finns det något värre än de tillfällen då du valt en gåva till en vän med stor omsorg, går till kassan för att betala och ber att få den inslagen också visar det sig att 1. hon /han inte kan packa in paket så det blir hur fult som helst med tejp på fel ställen… eller 2. att butiken som verkade SÅ bra har missat detaljerna så pappret är samma som i en annan butik du absolut inte gillar och dessutom så är det fult och matchar inte presenten för 5 öre.

Det är MÅNGA gånger i livet jag gått hem och packat om paket jag köpt 😉 Och oftast väljer jag faktiskt att slå in presenterna själv för jag älskar verkligen vackra papper, band och andra detaljer !


Denna bild är så underbar! Johanna sitter och drar ut paketband från rullar och tok myser så klart av detta 😉 och hon i blått tar fram nya band och tape och annat för henne att leka med.  Detta medan hon i vitt står och gör de finaste rosetter jag sett på paketen. Jag försökte se och lära men gav upp, får ta den lektionen en annan gång 😉 

Detta ämne skulle jag faktiskt kunna skriva en hel bok om tror jag så nu måste jag begränsa mig för detta är ju trots allt bara ett blogginlägg 😉

Efter att ha haft egen butik i 5 år så undrar jag hur många paket jag slagit in? Det måste vara så många tusen att det nästan inte går att räkna så långt ! 🙂 Och på jularna var det helt crazy. Då kunde det bli typ 20 paket till en och samma kund, eller ibland 65 paket om de köpte till kollegor på jobbet.. Oj! så KUL det var att stå där och packa in. Jag älskar det!

Och jag var "stenhård" med hur "Gizmo paketen" skulle se ut så min personal fick gå min "inpackningsskola" haha 🙂  Eller vad säger ni som jobbat hos mig? 😉


Tänk er denna syn inne på NK i Stockholm! haha 🙂  Här nere är det verkligen så mycket mer relax inställning till allt. När jag gick runt och valde omslagspapper så tog personalen Johanna och satte henne så här på disken . Underbart.!

Orsaken till att det var så viktigt för mig hur paketen såg ur är enkel:

Paketet är butikens marknadsföring och att ge bort ett paket från min butik, är att ge bort en bit av Gizmo och den biten ska vara så fin att mottagaren genast får en "denbutikenvilljagbesöka" feeling. Om mottagaren av paketet inte får den feelingen så har vi misslyckats.

Tänk om alla butiker tänkte så! Vilka VACKRA paket vi skulle få! 🙂 


Kolla in hur MÅNGA olika band de har att välja på ! och häften syns inte på bilden. I tillägg har de hur MÅNGA olika färdiga rosetter som helst (obeskrivligt många!) och självklart en mängd papper att välja mellan.  Och en detalj som imponerar mig är att de packar in alla paket med dubbelhäftande tape som gör att man inte ser någon tape på paketet. DET är ett tips att tänka på för tape är verkligen inte snyggt…!

Ni ser – snart är detta inlägg en hel novell… hjälp.. jag kan inte begränsa mig i detta ämne.. ! Alla dessa "detaljer" i butiker är SÅ oerhört värdefulla och när jag nu står inför att starta upp en ny butik (precis! 😉  så är tex presentpapper en av de saker jag tänker på först.  Helt normalt 😉  not.

Mitt dagens tips blir så klart: köp hem fina omslagspapper , band och rosetter när du hittar sånt du tycker om så har du på lager och slipper springa runt och söka den dagen du behöver dem . Själv shoppade jag med mig en rulle med papper idag faktiskt som jag ska släpa hem till Oslo för inte nog med att de har så mycket FINT här nere, det är dessutom galet billigt!

P.S tror verkligen jag måste skriva en bok om detta… 😉

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “Underbara paket & dagens tips!”

 1. Så söt Johanna är bland alla band! 🙂

 2. Alexandra says:

  Så kul med en ny butik! Åh, nu blev jag glad!!! Massor av frågor! När? Var? Hur? Men jag vet att jag får hålla mig ett tag till…;-)

  Kram

 3. Kajsa says:

  Å jag älskar också att slå in paket, och håller med dig helt och fullt i det där med hur viktigt det är att paketet man får inslaget i butiken verkligen är en stor del av intrycket kunden får! Vet inte hur många gånger jag har packat upp presenter och slagit in dem igen, på egen hand. Jättespännande med ny butik! Jag tycker att du verkar ha en sådan sund och skön inställning till att driva företag, du verkar verkligen vara "kunden i första hand" personifierad! Jag önskar dig all lycka!

 4. Agnethe says:

  Oi, så spennende med ny butikk 🙂 Jeg lover å komme innom når du åpner! Gikk ofte forbi og var også innom Gizmo noen ganger og den var fantastisk! Tenkte faktisk på å søke jobb der når du hadde plakat i vinduet pga Johannas ankomst, men så ble jeg gravid så da gikk den planen i vasken 😉

  Lykke til med planleggingen, håper alt går bra!

 5. Thea says:

  Anna-Stina!! Åh, Oslo har lengtet etter butikken din og deg. Både du og konseptet var og er unikt:-) Nyt de siste dagene i Thailand, begge prinsessene. Og "innpakningsskolen" husker jeg veldig godt, haha! Det ligger automatisk i fingrene fortsatt det 😉 Du var en flott sjef og jeg har lært masse av deg, men jeg må tilstå at jeg nesten ble litt skjelven når det kom til innpakningen altså, tihi.

  Klemmer fra Thea

 6. madde says:

  Gud vad kul med ny butik. Samma namn eller?

  Kram

 7. program says:

  thanks good post

 8. A subject of beauty is anything that resonates with personal meaning.

 9. film izle says:

  Ohh very much thanks admin

 10. good quality post thanks

 11. I enjoy reading this helpful website! Check new fascinating infos about Egypt property and Property in egypt Thanks!

 12. videoizle says:

  Ohh very much thanks admin

 13. Ohh very much thanks admin

 14. webpage says:

  Hi everybody, This web site is outstanding as well how the matter had been extended. I like a few of the remarks as well even though I would choose we all keep it on the subject in an effort to bring value to the subject.

 15. i bet this will b most commented, purchase ultram, [url=”http://tramadolonline.groupsite.com”]purchase ultram[/url], http://tramadolonline.groupsite.com purchase ultram, hszgbh,

 16. kndgep says:

  YKDK34 tomidseoswdx, [url=http://cochhdtvuzot.com/]cochhdtvuzot[/url], [link=http://iymvmkewxnld.com/]iymvmkewxnld[/link], http://qlalxvqgpzrp.com/

 17. sesli says:

  Great! Thanks for post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *