UP COMING BRAND?

Fendi-Spring-Summer-2017-Campaign13

En av mina riktigt bra egenskaper, ur ett jobb perspektiv, är att jag ofta kan förutspå trender och nosa till mig vilka märken som “gäller” väldigt tidigt. Alltså innan så många andra har fått upp ögonen för samma sak… Detta är något som jag har hade väldigt bra nytta av då jag drev mina butiker eftersom jag oftast var först med det “senaste”. Jag var tex den första i Norge som sålde Odd Molly, långt innan märket slog igenom, jag sålde Heartmade i min butik för ja, vad kan det vara? 15 år sedan?  Och idag är det ett märke som vi både ser på prinsessan i Danmark och i exklusiva butiker.  Jag skulle kunna rabbla många fler märken, som tex Stella Nova, eller skriva om att jag shoppade en gul Balenciaga väska året innan gult kom tillbaka i modebilden…  men, jag stoppar där. Och varför sitter jag då och babblar på om detta runt kl.24 på en fredagskväll? jo, för att jag precis upptäckte en kul sak…  på tal om det…

….nämligen att märket Fendi kommer att lanseras hos bl.a. Høyer i Oslo till hösten och jag vet inte om ni kommer ihåg vad jag skrev om det märket efter min Hong Kong semester?  Exakt . Jag skrev att jag tror att det är ett up coming brand och då fick jag en kommentar från en av er läsare om att det märket har funnits länge så det är väl inte något nytt?  Och det är helt rätt! Märket har funnits jätte länge, och var ett av de som nämndes i Sex and the city då det gick på TV men – min poäng med att jag beskrev det som ett up coming brand var att jag tror att det kommer att bli ett stort märke i.g.e.n. Alltså att det är på väg att komma tillbaka, och bli ett “IT” märke. Jag fick nämligen feeling på det eftersom Fendi var all over Hong Kong.  Så – blir spännade att se om jag har rätt… vi lär märka det till hösten…  😉

Fendi-Spring-Summer-2017-Campaign3

Med denna lilla reflektion  så säger jag t.a.c.k. för idag och god natt!

Nu ska jag gå och lägga mig med Bert!  Bert Karlsson!  😉

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “UP COMING BRAND?”

 1. Charlotte (Studentmamman) says:

  Åh- nu blev jag inspirerad till att söka rätt på min Fendiväska, eller jag vet var den är men ta ner den från vinden 🙂
  Jag har en i klassiskt(?) Fendityg med F vända åt två håll – jag minns att jag la bort den för säkert 15år sedan för att den var såååå vanlig som kopuaväska då och då var den inte rolig att ha längre….så trist med alla kopior!

  Hur som helst, hoppas du har rätt så jag kan damma av den igen 🙂

  Kram fina!

 2. Valerie says:

  Hi, I’m a french girl living in Oslo. I like your blog, but I have to comment on your comments on Fendi. I used to work in the Fendi store at New Bond Street in London, and it’s unfair to describe Fendi as an up coming brand. Fendi has been back at the top at least since 2012 when we had the reissue of the baguette bag. Since then Fendi has been on the top of the wish list of every it-girl in London, Paris and NY. The only possible competition has be Saint Laurent. No wonder that you saw a lot of Fendi in Hong Kong, because that we have seen both in Europe, US and Asia for a number of years.

 3. Lotta says:

  Oj, nu var det så där längesedan jag tittade in hos dig och kommenterade (desto mer rolig läsning i och för sig).
  Jag vet exakt vad du menar med detta inlägg för jag är nämligen likadan. Brukar ligga ett halvår före i vad jag vill ha innan man märker att ALLA butiker hakar på. Både gällande design och färg. Lite roligt att vara först 😉
  KRAM och ha en riktigt underbar helg i Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *