F.R.E.D.A.G.!

Allmänt Hår ExtensionsGlad fredag kära bloggvänner! 

Jag tappade bort mig runt onsdag så att det är fredag idag kom väldigt plötsligt på måste jag säga. Var mer inne på torsdag… typ. Men fredag it is och det är HÖG tid att planera helgen.  Pratade nyss med jIG och fick veta att han landar i LLA i eftermiddag, typiskt oss att ha så lång framförhållning. Ha, ha. Och i kväll är det basket (Lulås damer) men jag har lovat darlingen ett riktigt maffigt fredagsmys med extra allt.  Vi snackar xtra fylld fredagspåse,  godis-shopping, chips, dipp, taco´s, Idol och säkert glass också och inte helt omöjligt att det blir en chokladtårta…med grädde…  Har ju ett par fredagar att “ta igen” efter mina helger i Hong Kong + Bergen och ligger lite på minus enligt lilla J… så bäst att styra upp det.

Och igår var ni några som frågade mig om jag sett Uppdrag Granskning som handlade om extensions. Tyvärr så har vi ingen fungerade TV sedan 12 (!!!) dagar tillbaka (orkar inte ens gå in på hur a.r.g. jag är på COM HEM, men jag kan säga så mycket som att de står på min svartlista…) så det har inte blivit mycket TV tittade sista tiden. Men – igår blev jag så nyfiken på programmet så jag såg det på Play och alltså ja, vad ska jag säga? Jag är i ärlighetens namn inte alls förvånad över något av det jag fick se.  Hade inte förväntat mig så mycket annat för det är tyvärr så där arbetsförhållandena ser ut, inom många branscher, i den delen av världen.  Och sen har jag aldrig trott att mitt hår är fair trade, det visste jag inte ens att någon kallade det? Så jag kommer att fortsätta med mina Great Lengths för jag är riktigt nöjda med mitt hår därifrån. Kom också ihåg att längden på hår spelar in. Mitt hår är 50 cm långt då det sätts i så jag gissar att det (oftast i alla fall) kommer från templen. Och den ritual de genomför där har ju egentligen ingenting med om jag köper håret eller inte att göra, den ritualen gör de kvinnorna oavsett (men jag kan tycka att det är en väldigt märklig ritual som de borde slippa, men det är en annan sak…).  Sen är det m.å.n.g.a. mellanled mellan templet och håret jag får isatt på salongen i Oslo. På samma sätt som det är många mellanled mellan slakten av djur till mina skinnskor och bomullen som plockas till min tröja…   Jag kan känna att om jag ska gå till roten med hur varje sak jag köper startar, dvs hur odlas bommulsplantan, var föddes det djur som sedan blev min köttfärs till tacos osv osv ja, då skulle jag helt säkert bli så äcklad och må så illa att jag varken skulle kunna äta eller klä på mig…. Så, jag väljer att använda mig av sunt förnuft i de val jag gör (jag väljer tex alltid ekologiskt i matbutiken, det känns bättre) och jag har, utifrån det jag fick se, inga problem med att fortsätta med extensions!

Och sen får vi inte glömma vilken stor funktion löshår spelar för de som tappar sitt hår p.g.a. sjukdom. Det säljs väldigt många fler peruker av god kvalitet idag p.g.a. det ökade antalet cancer sjuka och den process / det hår vi fick se går ju även till denna form av produkter. Men, det blir mer intressant då man vinklar saken mot något så lyxigt som extensions eftersom det är dyrt och onödigt,  då stör det oftast mer och skapar mer rabalder.

Jag sätter i mitt hår på salong i Oslo och jag väljer att tro att de hår som säljs där är av bättre kvalitet än det som kan köpas billigt online eller hos stora butikskedjor.  Och att mitt hår skulle kunna komma från hårborstar eller sopor känns så klart enormt äckligt och helt förfärligt men jag väljer som sagt att tro att det kommer från ett tempel.  Och – jag har testat många olika märken på extensions genom åren och kvaliteten varierar enormt…  Precis som den gör då du köper dyra eller billiga kläder / skor etc eftersom förhållanden i deras produktioner också ser väldigt, v.ä.l.d.i.g.t. olika ut…

 

Nej, nu blev det så mycket tung fakta här att jag tycker att vi piggar upp oss med en riktigt BRA låt! Lyssna på den HÄR! så kommer du garanterat i härlig fredagsstämning!  Och bara för att förtydliga min syn på programmet igen så ingen missförstår mig: inget vore ju bättre än om jag fick betala den tjej som donerat just det hår som jag sätter i.  Ni känner ju mig: jag hade gärna även skickat henne en present!  Men när nu inte verkligheten ser ut så så får jag under omständigheterna gilla läget. Och jag anser det mycket, mycket värre att köpa fejk plånböcker, tee´s etc på marknader på semestern för den handeln som de sakerna kommer ifrån… ja, den vill vi nog absolut inte ens se en glimt av..…

 

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt FIN fredag!!! 🙂

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt, Hår Extensions | 4 Comments

4 responses to “F.R.E.D.A.G.!”

 1. Lena says:

  Självklart gör du rätt i att mysa lite extra med dottern i kväll.. .så härligt. Fredagsmys kan man inte få för mycket av 🙂
  ang håret: klart du ska göra som du vill, var och en gör som den vill och var och en sköter sitt. That’t it! Ha en fin dag bästa du – här strålar solen från blå himmel. Hösten…. mmmm …älskar den.

 2. Lena says:

  That’s it ska det ju vara så klart, ha ha

 3. T says:

  Visst är det så att allt handlar om val vi gör. Har jag fått info om något som inte är ok så väljer jag nått annat.
  Jag förstår att många måste handla tex den billigaste maten på matbutiken. Då får de göra det.men om man tänker att en påse pasta kostar 4 kronor av nått billighetsmärke då köper jag den inte. För vad får man för vara? Vad får människorna som gör varan betalt?
  Vi köper vår kött av egen bonde så vi vet vilket liv djuren levt och vad de ätit, fisk köpa från vänner som har det som hobby.
  Vi väljer bort många flygresor (inte alla).
  Framförallt tänker vi på hur vi konsumerar – kläder, prylar. Men, hur kan vi vara säker på att tex vår soffa eller säng är “fair” i alla led? Det är omöjligt tror jag. Och alla kläder…. HM, Zara och gänget. Hur många rapporter har vi inte läst om deras arbetares förhållanden? Det är sjukt. Nä, en gör så gott en kan. Och gör väl som passar ens egna tro.

 4. Anna-Lena says:

  Håller med föregående “talare” 🙂
  Jag är helt övertygad om att gör vi bara så gott vi kan och fattar så medvetna beslut vi kan. Så tycker iaf inte jag att det finns någon anledning till “häxjakt”. Det jag tycker är viktigt för mig och min familj, behöver inte alls vara lika viktigt för någon annan. Med det sagt, stå på dig, njut av dina extensions. Handla ekologiskt där du kan. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Med det så tror iaf jag att vi kommer en bit på vägen 🙂

  Ha en fin fredag du med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *