UPPFRISKANDE PEPP!

Allmänt

b6c9d58e602811ca05d42ac109e1254f 2

Glad söndag sköna bönor! 

Alltså jag var såååå trött igår kväll…zzz… Somnade hela tiden under Sommarkrysset så J fick väcka mig non-stop så ja, kl.22 gick jag och la mig och det mina kära vänner händer typ a.l.d.r.i.g.! det är ju då min kväll brukar börja! (eftersom J oftast lagt sig vid den tiden). Men det var nog den festliga familjemiddagen i fredags som satte spår (jag tok-städade hela huset hela dagen före gästerna kom). Hur som helst – fördelen med att jag la mig så tidigt var att jag fick en tidig start på dagen idag så redan kl.07.30 vaknade jag pigg som en lärka!

Och nu har jag precis tittat på en super härlig intervju med superentrepenören Leif Ivan. Alltså vilken härlig människa! jag blir lycklig av att lyssna på honom. Fuck jante liksom!  Och hans prat om att allt går, ingenting är omöjligt är verkligen uppfriskande. Sen gillar jag när han berättar om sina målbilder som peppat honom i livet.  Jag minns speciellt min egen målbild om att bli chef på Filmstaden här i Luleå. Jag var 16 år och såg att de satte spaden i marken till ett nytt stort bygg som skulle innehålla shoppingbutiker, Mc.Donalds och en ny stor biograf med 5 salonger (den 6:e salongen byggdes till senare) som skulle heta Filmstaden. Wow! tänkte jag – där ska jag bli chef en dag!!!  och  –  21 år gammal blev jag det (började jobba xtra i biljettkassan som 17 åring).  Sen berättade Leif Ivan om att han började jobba hårt som 13-åring redan, med att ansvara för en bensinmack i ÖverKalix.  Själv började jag jobba a.l.l.a. helger /skollov och de eftermiddagar som jag kunde efter skolan då jag var 14 år (!), på H&M. Alltså som jag jobbade! då alla mina vänner var ute och roade sig…  Och jag gav mig inte med att jobba på H&M,  så fort jag hade åldern inne så mixade jag med att jobba på Mc.Donalds & Filmstaden också (ett jobb på dagen, ett på em, ett på kvällen).  Men livet är som alla vet en berg-och-dalbana och Leif Ivan sa att han varit rik och fattig 3 gånger i sitt liv, själv har jag också pendlat (min butik Gizmo & Co som jag byggde upp omsatte ca 5,5 miljoner – men jag har senare förlorat allt….) och tyvärr så är jag inte i n.ä.r.h.e.t.e.n. av Leif Ivan ekonomiskt idag, men –  en sak har han och jag gemensamt, vi ger aldrig upp! och just precis därför var hans intervju så otroligt peppande och jag tar, förutom livsglädjen han sprider,  med mig ett ordspråk av honom:

If you wanna fly like an eagle, don´t surround yourself with turkeys.”

Åh som jag älskar inspirerande glada människor som lyser upp! Ser fram emot TV serien om hans familj i höst! 🙂

10410281_10152831663620796_591394439569471665_n-640x640

I morgon är det augusti – en perfekt månad att lägga planer för resten av året. Så dagens tips: gör ett visionboard för att visualisera den plats du önskar att befinna dig på i livet då nyårsklockorna ringer in 2017. 

Oj, nu har vi tydligen ett bi i köket så gotta go and rescue my litte darling. Sen ska jag förbereda dagens lunch, morfar & I kommer på besök och det ser vi verkligen fram emot!

Önskar dig en soft, skön & härlig sista juli! 🙂

P.S jag såg en TV-serie om Leif Ivan på TV3 för nåt år sen – den var tydligen en pilot inför den serie som TV4 nu ska köra.

Kramar & Kärlek!

Miss. G.

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “UPPFRISKANDE PEPP!”

 1. Julia says:

  Jag tror inte någon har missat att du började jobba tidigt och var CHEF på en biograf i Luleå 😉

  • En läsare says:

   Julia Detta kallar man vuxenmobbing
   Hur mår du. Sluta läsa här i såfall

  • Maria says:

   Julia,
   Tråkig kommentar. Läs någon annans blogg om du känner så här.

  • gizmolina says:

   Men herregud Julia. Poängen var inte att jag skulle försäkra mig om att INGEN missat att jag varit chef på Filmstaden, poängen var hur jag jobbat med målbilder genom livet och jag tog det som ett e.x.e.m.p.e.l. ! Andra exempel är då jag hade som målbild att jag skulle ha en egen livsstilsbutik (Gizmo & Co), en annan att jag skulle bo utomlands (Norge) , en tredje att jag skulle starta en kundklubb (det blev Bioklubben på SF Bio som idag har över 200.000 medlemmar samt ett CRM koncept för Ringnes), en fjärde att jag skulle vara coach… osv osv osv…. jag har måååånga exempel men tog det som biochef som ett. Att jobba med målbilder är något jag varmt kan rekommendera både dig och andra.

   Önskar dig en trevlig kväll! och – skriv gärna och berätta om dina egna målbilder i livet hur du uppnått dom! 🙂

 2. Nilla says:

  Vilket peppande inlägg, tack 😉 Måste kika på klippet du skriver om, behöver massa pepp just nu när semestern går mot sitt slut och jag har lite lätt att tänka höst, mörker och jobba igen. Vill så gärna byta spår i arbetslivet och går och drömmer om annat, ska allt ta och göra en sån visionboard och sätta upp på kylskåpet 🙂 Ha en härlig söndag och tack fina du för att du lägger ner så mycket tid på bloggen och sänder så mycket energi till oss. Kram och njut din dag <3

 3. Tina says:

  Jag såg också intervjun. Han är…. annorlunda. På ett bra sätt! Uppfriskande.

  Jag ser “karriär” på din moodboard. Vad tänker du dig då? Vad jobbar du med och hur tänker du utveckla det?!

  Jag hoppas kunna få lite mer flexibla arbetstider. Att vara hemifrån 7 30- 17 30 mån-fre går visserligen bra men det hade varit roligt att hinna hem lite tidigare på dagen tycker jag. Det får bli mitt mål, har faktiskt sökt en annan tjänst.☺

 4. Deseree says:

  Jag är nyfiken på vad du har satt upp för mål 🙂 själv har jag satt upp att jobba må-tors 7-16 haha hoppas det blir så en vacker dag iaf tänk att alltid få vara ledig fre – sö just nu jobbar jag skift och varannan helg och jag missar så mkt med familjen.

 5. Maria says:

  Hej!
  Tack för ditt inlägg! Det behövde jag precis idag! Du inspirerar. Kram: )

 6. Monica says:

  Du har en så inspirerende blogg! Og du er en så herlig dame!! Jeg bruker bloggen din til å “løfte meg opp” innimellom. Føler jeg meg litt “nede”, så stikker jeg innom her for å lese tankevekkere og også for å få med litt av din herlige humor. Din blogg passer meg perfekt!!! 🙂 Ha en herlig dag! Klem 🙂

 7. Sofie says:

  Undrar också vad det är för mål du har egentligen?? Vad är det du vill när du tänker allt är möjligt? Vet inte om jag missat något inlägg om detta innan?

 8. Elin says:

  Det är ju jättebra att du var så ambitiös när du var ung! Men vad hände sen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *