VACATION MODE IS ON…!

Allmänt Thailand 2022

Det blev en super chill hemmadag på oss idag – igen – p.g.a. vädret.  Vi låg ett par timmar vid poolen och sen fortsatte vi att njuta uppe på terrassen. Nu när det var så länge sedan sist vi var här så uppskattar vi att “bara vara hemma” här på resorten så otroligt mycket och känner ingen som helst stress att åka iväg ut.  Men det blev ändå en liten tur ut på mig idag för jag var iväg på en liten shoppingtur här i Chalong. En praktisk shoppingtur, med mest städmaterial på listan. Men alltså jag märker att jag verkligen har hamnat i vacation mode för efter att jag lagt typ 30 min på att få hjälp att välja en sak i en butik så lämnar jag butiken UTAN den saken… Hur trött blir man inte på sånt? Orkar inte… ha, ha. Men jag får skylla på att personalen alltid tar det man plockar på sig till kassan och lägger det där i en vagn, som man sedan lätt glömmer när man ska betala…  Så – jag kom hem utan det jag åkte ut för att shoppa men med en massa andra saker i stället. Lite som när man ska köpa mjölk men kommer hem med champagne…!

Nu närmar sig klockan 02 här så dags för mig att dyka i säng och nu kryssar jag fingrarna för sooool i morgon. Den monsunen som drog in lämnar nämligen sega regn efter sig (även om det mest varit uppehåll idag) och det blev t.o.m. en del översvämningar här i Phuket, mest i Kalim då det regnade som mest igår.  Flygplatsen fick dessutom stänga och plan fick dirigeras om till bl.a. Krabi. I.n.t.e. ofta vi har varit med om att det är sån kraftig storm här så hoppas det är länge till nästa gång. Sen så pratar lokalbefolkningen t.o.m. om tsunami här i Phuket eftersom det varit 17 (!) jordbävningar i havet utanför Indonesien senaste 24 timmarna,  den närmaste ca 500 km härifrån.  Men nej, tsunami vill vi absolut inte höra talas om så nu kan alla jordbävningar och monsuner ta och lämna oss tycker jag. Tack och hej! ni är inte välkomna här!

 Men på tal om tsunami så är en av orsakerna till att vi valt att bo här ute på “landet” att vi ska kunna sova gott om natten utan oro för just det för vi bor så pass långt från havet att en våg inte skulle nå oss.  Jag hade känt mig betydligt mer otrygg om vårt hem låg precis vid stranden… även om jag så klart hade älskat havsutsikt! Men safety first och det valet har vi inte ångrat. Bättre då att åka iväg ett par nätter till resort vid havet när vädret är bra! Så som vi brukar göra då är här.

Bäst jag dyker i säng nu…zzz… Godnatt kram! 🙂

Miss.G.

52
Kategori: Allmänt, Thailand 2022 | 1 Comment

One response to “VACATION MODE IS ON…!”

 1. Christy Walton says:

  Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *