VACKRA L.U.C.I.A.

Allmänt

Casa Gizmolina runt kl.09.30. Nya engelska Vogue (tänk- redan januari nr.!), vackert hårpynt från Jennifer Behr, fantatiskt goda lussekatter och hyacinter som sprider härlig juldoft i hemmet.

Glad lucia sweeties!

Åh vad jag blev rörd på morgon då vi såg lucia på TV… “varför gråter du mamma?” frågade en orolig Johanna. “för att det är så vackert!” svarade jag med tårar i ögonen.. Det är något med det att det är SÅ svenskt med lucia och jag har en liten sorg i mig över att min dotter inte växer upp med samma traditioner som jag gjor och jag önskar att jag fått stå och stryka lucialinnet på morgon men istället ser min Johanna det här som en helt vanlig dag.  Tänk, Norge och Sverige är så lika men ändå olika!

Jag firar i alla fall dagen med att mumsa i mig goda lussekatter som jag körde inom Baker Hansen och köpte på morgon också ser jag fram emot att vi förhoppningsvis får med oss lucia i Svenska Kyrkan på söndag. 🙂

Jag gillar idén att fotografera sig tillsammans med sitt husdjur. Skulle vilja ha en riktigt fin bild av mig & Gucci

Men vet ni, nu måste jag skynda iväg ut innan de spärrar av hela gatan (regerings-fredags-lunch ni vet…) för julklappar ska shoppas och paket ska postas (tusen t.a.c.k. för alla beställningar!).

Jag önskar dig en magisk lucia fylld av ljus, glädje och värme! 🙂

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “VACKRA L.U.C.I.A.”

 1. Titti says:

  Lucia är fint….minns alla stunder med barnen….lusse-kläder som inte hittades….fina luciatåg!
  Trevlig dag-helg önskar Titti-Umeå-snöfritt!!

 2. Angelica E says:

  Jag grät minsann också “skrattar” en skvätt när jag tassade rundor imorse och gjorde luciamysigt innan barnen vaknade! Jag fick svälja både en och två gånger för att inte börja storgråta… Visst är det härligt med traditioner!

  Idag blir det julklappsinslagning och musslor – heeeelt fel kombination så här innan jul, men guuuud så gott och mysigt ändå!

  Ha en underbar start på denna fredagen, sötaste miss Gizmolina!!!

 3. Nana says:

  Du får ta med henne till Svenska Kyrkan i Oslo så får ni tillsammans en fin lucia upplevelse 🙂

 4. Linn says:

  Hei…ja lucia feiringen dere har i Sverige virker som en utrolig fin tradisjon…etter at jeg fikk barn synes jeg det er dumt at vi ikke feirer det mer i Norge…spesielt i skolen hvor det bare er de i første klasse som går rundt i klasserommene og synger for de andre klassene…( i barnehagen fikk jo alle gå i luciatog…noe som var så fint)…så det fikk ikke min datter gjøre i år da hun går i andre klasse, dessverre….kanskje det er på tide å ta opp denne tradisjonen i Norge også?

 5. Linn says:

  Så skjønner at det må være sårt for deg som er vant med en helt annen feiring i Sverige…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *