VALBORG & 1:A MAJ…!

Allmänt

Happy 1:a Maj mina kära bloggvänner! 

Så lyxigt härligt att det får vara söndag idag på en onsdag, också bara 2 vardagar på det innan vi tar helg igen. Maj, alltså, så många heldagar på en och samma gång! Magiskt!  Och dagar som dessa ska verkligen njutas och kryddas med det lilla extra så, i kväll har vi ätit en riktigt god middag här hemma efter att jag har legat inne på soffan hela dagen trots att det varit årets första “sommardag” ute med strålande sol och +20 grader.  Orsak? jag gjorde mig illa i min lilltå riktigt ordentligt igår då jag städade här hemma och på något sätt lyckades fastna med tån i ett handtag i en väska som låg på golvet… aj, aj.  Är orolig för att den är bruten? eftersom den är så svullen och lila… men – jag har placerat en påse med is runt den hela dagen och legat med foten högt så fingers crossed att det är bättre i morgon. Håll tummarna för mig!

Och igår så firade vi girls Valborgsmässoafton med att gå ut och äta tillsammans med kära vänner, det blev en perfekt avslutning på April månad. Valborgsmässoafton är ju en svensk tradition så här i Norge så firas inte den dagen, istället så har man eldar, på det sätt som vi har på Valborg i Sverige, på Sankt Hans som är den 23:e juni, samtidigt som vi firar midsommar i Sverige.  Det är lite fascinerande ändå att vi har så olika traditioner mellan Norge och Sverige.

 

Så här såg det ut då jag drog upp gardinerna på sovrummet på morgon runt kl. 09.30… se vilken otrolig skillnad det är i grönska mot samma bild från i lördags. Naturen exploderar verklige nu då det äntligen blivit så mycket varmare. 

 

Valborgsmässoafton runt kl. 18. Jag och J mötte upp kära vänner igår kväll på favoriten Olivia som ligger “runt hörnet” från där vi bor för middag vilket passade perfekt eftersom det 1. var valborg 2. är fridag idag. 

 

Jag gick för en favorit: Linguine al profumo di mare, rekommenderas varmt! 

 

Så mycket gott på ett och samma bord. 

 

My kind of dessert…. en iskall fräscht fruktig drink! 

 

Tusen miljoner tack för en riktigt trevlig kväll kära S.

 

Lyckan att komma hem efter en kväll på vift… och nu börjar det verkligen att bli grönt ute i naturen, på riktigt. 

 

Min 1:a Maj har sett ut precis som Gizellas. Vi har legat i varsin soffa, Gizella för att chilla, jag för att förhoppningsvis lyckas kurera min onda lilltå… 

 

 

Önskar dig en riktigt riktigt fin avslutning på denna 1:a Maj 2024!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

37
Kategori: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *