VÄLKOMMEN MARS!

march-2016-calendar

Ny månad = 31 nya dagar = 31 nya möjligheter att ta första steget mot dina drömmars mål…!

Gooodmorgon darlings! 

Här uppe i norr startar den nya månaden med snöstorm och igår var vi bokstavligt talat insnöade för jag fick inte upp ytterdörren då jag skulle kör J till hennes jazzdans. Så – vi fick pressa oss ut genom terrasse dörren (den gick inte att öppna så mycket p.g.a. all snö… det tog tok stopp!) och sen plumsa i snön runt huset till bilen. Alltså vilken syn!  Vi såg ut som 2 snögubbar. Ha, ha. Heeeelt galet!  Och som TUR var så fick jag upp dörren sen då vi kom hem. Oh my. Känns som att vi bor på Nordpolen typ!  C.r.a.z.y.!

Så vad gör jag då idag för att fokusera på något helt annat än detta snökaos? Jo – jag kör och shoppar palmer! både hem och till lokalen också måste jag ha några fler discokulor. Ha, ha. Men alltså mitt Mello inlägg… är det ingen som ser Mello längre? ni svenska läsare var så tysta…?! (jag vet att ni norska inte ser så detta ämne blir inte helt intressant för er).  Jag hade hoppats på att få höra vilka ni håller tummarna för på lördag?  Som jag skrev så tror jag att det blir Loreen & Boris som går vidare. Fast oj, nu såg jag precis de 4 dueller som kommer att äga rum på lördag,de kan ju ändra allt…. Så – i de tror jag De vet du, Lisa, Boris & Loreen går vidare…  men man vet aldrig med Anton… Johanna älskade låten och jag tror många i hennes ålder röstar på honom så – det kan faktiskt bli så att Loreen åker ut mot honom… för i Mello kan verkligen allt hända! och Johanna gav Loreen 0 poäng och höll för både ögon och öron då hon framförde sitt bidrag.  😉

16864852_10154238703975796_6170161997782899644_n

Jag har ju inte bloggat vår senaste Oslo resa färdigt (det var då jag var utan nett så kunde inte blogga på flera dagar) så jag har inte berättat att jag tagit ur mina extensions. De såg i.n.t.e. ut! så jag var såååå happy över att få bort dem.  Så – på den här bilden är det bara mitt eget hår. Jag känner mig väldigt naken utan mitt svall så jag kommer helt säkert att sätta i nytt väldigt snart men samtidigt så känns det ganska skönt att kunna dra fingrarna genom håret…  Och  som du ser då har jag ganska långt hår även utan extensions. 

17021632_10154247898690796_6004481071115895252_n

Här syns min längd (på håret alltså ha, ha) bättre och så här ser jag ut då jag stylat håret själv en vanlig dag (jag rullar det). Min topp kommer från By Ti-Mo och väskan… den förtjänar ett helt eget inlägg senare… ! (jag höll på att svimma av lycka då jag fick den!!!).  Bilden är föresten knipsad med J´s tfn, det är hon som har glass cover…

Och idag MARS! som sagt. Årets 3:e månad och i min underbara kalender som visar alla möjliga festligheter så står det att det är St.Patrick´s day den 17:e (denna dag firade jag ofta på en irländsk pub då jag bodde i Stockholm, min kusins mann kommer nämligen från Irland), att det är “first day of spring” den 20:e (well, de som gjort kalendern bor definitivt inte i Luleå! Ha, ha.) och att den 21:a är National Flower day!  Utöver det så bjuder månaden på Sportlov som kickar igång på fredag och inredning av min nya lokal så jag välkomnar mars med ett stort smil!

Med det så önskar jag dig den allra b.ä.s.t.a. dagen och en månad fylld av solsken! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S till mina norska läsare som inte ser Mello – det HÄR är en av de låtar som jag hoppas går vidare på lördag. En riktig feelgood låt som får mig att sitt-dansa! 

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 46 Comments

46 responses to “VÄLKOMMEN MARS!”

 1. Pia says:

  Måste erkänna att för mig så känns Mello ganska så trist nu och i år näe…

  Visst måste det kännas skönt utan extentions tror att en del blir lite självblinda när de skaffar sig extra lager av hår fransar och naglar, ja inte ser sig själva som de är utan gärna vill ha mer och mer men det är ju inte lika farligt som de som gör ingrepp och inte ser sig själva.

  Häftigt med all snö ! Gäller nog att du stryketränar med skottning flera ggr om dagen så att ni inte en vacker morgon måste hoppa ut genom ett fönster.

  Önskar dig en snöglittrig dag, vågar jag säga att Stockholm ger vårkänsla idag.

  • gizmolina says:

   Ha, ha. vi var faktiskt på väg att hoppa ut genom köksfönstret igår, innan vi fick upp terrasse dörren. Galet! Men nej, skotta snö betalar vi en traktor i området för att göra så att jag ska slippa och det är verkligen en härlig investering. Såå skönt att slippa! (+att jag har förfärlig värk i min vänstra arm så kan glömma att skotta…).

   Jag har inget som helst problem med att fixa naglar, fransar och hår/extensions men jag skulle nog aldrig våga mig på ingrepp. Ser det som 2 olika saker faktiskt för som min frisör alltid sagt: hår / naglar som växer ut på nytt kan man alltid leka och ha kul med! 🙂

   Men alltså vårkänslor… LYCKLIGA du!!! Njut det och ta tillvara dagen Pia! Kram! 🙂

 2. elin says:

  I Norge er ikke Melodifestivalen (Grand Prix) på langt nær like stort som i Sverige, det vet vel du alt om 😉 Derfor er det nok stille fra oss norske lesere på disse innleggene!
  Men gleder meg til å lese om dine businessplaner. Handlet ofte på den siste butikken din her i Oslo.

  Ha en flott mars! Klem fra Elin i Oslo 🙂

  • gizmolina says:

   Jag vet. Det blir väldigt sverige-internt med mitt Mello snack. Beklager det. Men eftersom jag älskar denna happening som pågår över 5 veckor här så kan jag inte låta bli att blogga om det… 😉 (jag redigerade faktiskt till inlägget efter din kommentar så – tack!)

   Och så otroligt kul att du handlade hos mig i Oslo. Åhhh som jag kan sakna er kunder! och Oslo…. Som tur är så reser jag tillbaka nästa vecka då J har ferie.

   Önskar dig en magisk dag och en mars fylld av glitter, solsken & lyckliga stunder! Klem! 🙂

 3. Eva says:

  Hej! För att inget missförstånd skall uppstå börjar jag med att skriva att detta är menat som positivt, komplimang. Jag tycker du är finare utan xtensions , du ser mer naturlig ut och det gagnar dig bara för du är en vacker kvinna i dina bästa år. Du skall naturligtvis göra som du tycker men jag ville barar peppa för naturlig freschness 🙂

  • gizmolina says:

   Men åhhh tusen miljoner t.a.c.k. för härlig feedback Eva! 🙂 Jag tar det absolut som en komplimang! och jag kan avslöja att alla i min familj sagt samma sak, alla utom Johanna, hon tyckte inte att jag såg klok ut då jag kom hem…. Ha, ha. Barn är härliga! 😉 Men – jag älskar ju mitt svall så kan hända att jag kör på med extensions en stund till…. men då vet jag i alla fall att jag ser OK ut utan också och det tackar jag ödmjukt för!

   Önskar dig en magisk dag fylld av glädje! Kram!

  • Em says:

   Mello är fantastiskt och hela familjen tittar. Barnen (6 och 8) älskar David, Hasse och Clara och tittar på mellanakterna på svt play om och om igen. De har t.o.m. lärt sig en del av sketcherna utantill och kör hemma vid matbordet. 🙂 Jag hoppas och tror på Nano, men tycker jättemycket om Ace Wilders och Boris låtar. Gillar även Lisa Ajax låt, men tycker texten är mindre bra. Loreens låt faller platt tycker jag, men smaken är ju så olika. Ha en skön helg! 🙂

 4. Sylvia says:

  Du passar så bra i den frisyren. Längden är perfekt för din ansiktsform, tycker jag 🙂

  Och nej, mello tröttnade jag på för några år sedan. Vet inte vad som hände, ingen i familjen tittar längre.

  Men visst är det underbart med Mars, Våren kommer och vi har flera i familjen som fyller år.
  Ha en fin dag
  Sylvia

  • gizmolina says:

   Åh tusen 1000 t.a.c.k. för fin komplimang ang. mitt hår! Den värmer! 🙂 Men va? ser ni inte Mello? jag trodde alla såg. Ha, ha. Härligt att vi gör olika här i livet! Och ja, det känns helt magisk att mars är här för det betyder att vi är ett steg närmare våren och den är efterlängtad kan jag lova!!!

   Jag önskar dig en underbar dag och så kul att ni har flera födelsedagar att fira! det är ju bland det bästa som finns! Kram! 🙂

 5. Camilla says:

  Å så fin du er med håret ditt sånn, enig m familien din

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack Camilla! Det var väldigt snällt sagt! 🙂 Jag känner mig som sagt väldigt naken och “tom” runt huvudet utan mina extensions men samtidigt så känns det ganska skönt….

   Önskar dig den bästa dagen! Fyll den med glädje & lyckliga stunder! Klem! 🙂

 6. ida says:

  Syns du er lika fin uten extension 🙂 hva slags ruller bruker du? Går litt raskere enn å krølle håret tenker jeg 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh så snäll du är Ida! Tusen miljoner tack för komplimangen! 🙂 Jag rullar mitt hår med kardborre rullar i 3 olika storlekar, de kan köpas hos tex Lindex. Det tar tyvärr längre tid än att krølle med krølltång men – jag är katastrof dålig på att styla med krølltång så kör på med mina rullar…

   Njut din dag och fyll den med lyckliga stunder! Klem! 🙂

 7. Pia says:

  Vi är galna i Mello och bor i Finland…Men vi är kanske svältfödda på bra shower och glitter&glamour här i öst…Här i Finland körs bara en final i vår melodifestival “UMK” och överlag är mediacirkusen runt evenemanget ganska litet. Kanske för att vi inte klarat oss så bra, vad vet jag…I vår familj hejar vi på Nano, Lisa Ajax, Robin Bengtsson och Jon Henrik 🙂

  Är så glad för att det är mars, snart börjar våren!

  Hälsiningar från ett grått Helsingfors

  • gizmolina says:

   Härligt att höra att fler än jag är galna i Mello! 🙂 Men så synd att ni kör precis som Norge, med bara 1 final. Då blir det inte riktigt samma sak… Efter att nyss ha flyttat tillbaka till Sverige så älskar jag att jag får med mig ALLT som har med Mello att göra! Och vet du – jag tror att de bidrag som ni hejar på kommer att gå riktigt långt. Jag älskar också Robin Bengtsson ! tror han kommer att göra det riktigt bra i finalen! liksom Jon Henrik. och Nano. Hjälp – detta kommer att bli spännande alltså!

   Njut din mars och fyll den med solsken, glädje, lyckliga stunder och så mycket glitter och glamour som du bara kan! Kram! 🙂

 8. Katrin Lindenhall says:

  Så fin du var längden till kindbenen. Hår och naglar det är ett “måste”

 9. Katrin Lindenhall says:

  Det är verkligen något fel texten kommer inte med.Min Samsung vill inte. Kram

 10. Katrin Lindenhall says:

  Så nyfiken på din otroligt snygga väska.Kunde du andas

 11. Katrin Lindenhall says:

  Nytt försök gick inte.Kram

  • gizmolina says:

   Men alltså dumma Samsung! vad är det för fel? Knasigt värre! Du får helt enkelt byta till i-phone! Ha, ha. 🙂 Och tusen tack för komplimangen ang. håret och väskan… alltså jag dör så fin den är! så fin att den som sagt förtjänar ett eget inlägg. Finaste presenten jag fått på många år!

   Önskar dig en magisk dag Katrin! och jag gillar att du inte ger dig! du försöker skriva om din kommentar flera gånger, det är en BRA egenskap! Kram! 🙂

 12. desssan says:

  I vår familj så sitter jag själv och kollar mello vissa kvällar haha men försöker lyxa till med ett glas bubbel. Mina tjejer på 13 o 16 är totalt ointresserad tyvärr. Mello har tyvärr lite tönt stämpel haha Jag hoppas Nano lr Jon Henrik vinner!!

  • gizmolina says:

   Så härligt att du njuter ett glas bubbel och tittar på Mello själv! Det har jag också gjort många gånger! 🙂 Här är J lika glad i Mello som mig så det är så kul att vi kan gå all in tillsammans. JIG däremot, han bryr sig inte alls och har aldrig sett. Ha, ha.

   Och jag håller med dig om att det nog kan komma att stå mellan Nano och Jon Henrik…

   Önskar dig en härlig dag! Kram! 🙂

 13. Katrin Lindenhall says:

  Tack snälla vad glad jag blev. Kram GER aldrig upp. .

 14. D says:

  Jeg syns håret er SÅ fint når det er litt kortere, kler deg veldig veldig godt:) og blusen – den må jeg google! 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh tusen miljoner tack för komplimangen! 🙂 Kryssar fingrarna för att du får tag i blusen, den är ljuvlig!

   Njut din torsdag! Klem!

 15. Therese says:

  Mello slutade vara bra när dom ändrade till alla dessa tjatiga delfinaler. Stod ut några år med dessa men ingen i familjen orkar se längre.
  Tom en av mina närmsta vänner som varit riktigt mellofreak har helt gett upp.
  Tittarsiffrorna skvallrar väl dock för att det fortfarande finns många tittare men skulle vara kul att se snittålder där faktiskt för jag vet inte många i min (30+) som ser längre..

  • gizmolina says:

   Tack för att du delar din Mello tanke Therese! Ja, det blir mycket med många delfinaler men jag älskar det! 🙂 och tycker att det är så mycket festligare än i Norge där det var en kväll och sen var allt plötsligt över lika fort som det började… ! Men de testade det här med delfinaler i Norge också men det fungerade inte alls…

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 16. Stina says:

  Hejja! Vad vacker du var i ditt egna hår! ^^

  • gizmolina says:

   Men åh tusen miljoner t.a.c.k. för den fina komplimangen Stina! Nu blev jag verkligen glad! 🙂

   Önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 17. Titti says:

  Vi tittar inte på mellon längre. För mkt dravel med många tävlingar och dålig kvalitet på manus osv. Om de gick tillbaka till 1 tävling tror jag vi skulle kunna se det. Och 5 veckor i rad… snark

  • gizmolina says:

   Ha, ha. Tänk så olika vi kan tycka om samma sak! 😉 Sen kan jag hålla med dig om att jag inte alls förstår årets val av programledare och att mellan-akterna, med undantag av Alcazar, har varit väldigt märkliga…. Men jag älskar det som sagt och gleder mig massor till kommande 2 lördagsfinaler!

   Njut din dag Titti! Kram! 🙂

 18. Maria says:

  Följer självklart mello och gillar allt runtomkring, har dock ingen riktig favorit i år. Du är verkligen superfin i ditt eget hår! Ha en bra kväll!

  • gizmolina says:

   Tack för Mello feedback Maria! är så kul att höra vad ni läsare tycker om saken. Och tusen miljoner tack för fina ord ang. mitt hår. Det värmer! 🙂

   Önskar dig en underbar dag! Kram!

 19. Anna K says:

  Vad fin du är i ditt egna hår! Behåll det så tycker jag!

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 t.a.c.k. för komplimangen Anna! Kan inte lova att jag behåller det så här men kanske…. 😉

   Önskar dig en magisk dag! Kram!

 20. Helen says:

  Hej! Här är bara ytterligare en läsare som vill instämma i kören av alla som tycker att du är SÅ otroligt mycket finare naturlig och när du inte döljer din egna skönhet med artificiellt hår/naglar. Du ser så mycket finare, yngre och coolare ut!! En klassisk, stilren och självsäker look! Snälla, behåll det så – och lek och ha roligt med ditt egna hår! 🙂

  • gizmolina says:

   Men alltså åhh vilken fantastisk kommentar du bjuder mig på Helen! Tusen 1000 miljoner TACK för magisk feedback och underbar komplimang. Nu blev jag SÅ glad här! 🙂

   Önskar dig en torsdag fylld av lyckliga stunder och en magisk weekend! Kram!

 21. Monica says:

  Hei 🙂 Du er jo minst like fin ute Extensions! Flott hårfarge også. Men….så kler jo den smukke alt! 🙂 Her i sør Norge snør det også i dag. Møkk!!! Men forsvinner nok innen helgen 🙂 Og flott veske du har fått! Ha en fin dag 🙂

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för den fantastiskt fina komplimangen Monica! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 Hoppas att snön har övergått i solsken hos dig och tack för fina ord om väskan, den är amazing….!

   Önskar dig den bästa dagen fylld av glitter & lyckliga stunder! Klem! 🙂

 22. Susan says:

  Hej! Här kollar vi mello men jag lider med årets programledare som fått ett sånt dåligt manus… det brukar vara så mycket högre klass på mellansnack och mellanakter. Men vi älskar att titta ändå.

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig 100% Susan! För det första är valet av programledare i år väldigt märkligt… och sen manuset… dela ut tröjor till publiken? jag förstår ingenting?!? ha, ha. Bäst var i alla fall Alcazar! de borde få vara med varje gång så det blir lite disco & glitter ! Anyway – härligt att vi älskar det ändå! och det är ju oavsett artisterna vi är ute efter… 😉

   Önskar dig en underbar dag och en festlig Mello kväll på lördag! Kram! 🙂

 23. Silje says:

  Wooow!!

 24. Marlen says:

  Nyfiken vilken stlk du har på den vackra blusen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *