VÄLKOMMEN OKTOBER!

Badrumsrenovering Halloween Halloween pyssel

Gooodmorning darlings! 

Tänk att det är 1:a oktober idag! O.k.t.o.b.e.r. !!! Den rosa månaden då vi har fokus på bröstcancer (jag var på mammografi i tisdags och det är ju ingen festlig happening direkt men såå viktig check så lova att du går då du blir kallad, det är en väl investerad stund för ditt framtida du), laddar för ett läskigt festligt halloween firande (vi är sååå pepp!) och ser fram emot ett härligt Höstlov som startar den 26:e.

Annars så går det i badrumsfunderingar 24/7 för mig här så förlåååt om jag är så frånvarande på instagram, DM´s och sms… Jag sitter fast i renoveringen och det finns sååå många olika badrumslösningar att välja mellan att jag blir  helt snurrig. Och precis då jag tror att jag har bestämt mig så dyker några nya super snygga inspirationsbilder upp på pinterest runt kl. 01.30 då jag ligger där i mörkret också är jag igång igen…  Ha, ha. Så – idag ska jag köra runt till alla badrumsbutiker som finns i stan och se på samtliga utställningar, checka priser, hämta kataloger och försöka komma fram till ett b.e.s.l.u.t. på val av handdukstork, spegel, duscharmatur, handfat och möbel under handfatet.  Stilen jag går för är klassisk också vill jag ha en lyxig hotellfeeling… Så jag googlar bilder av mina favorit hotels badrum (Grand Hotel Oslo, Hotel Diplomat, The Roosevelt Hotel i L.A., Hotel….), när jag inte är på pinterest. Oh my, det var verkligen SÅ mycket enklare att renovera badrum före socialamedier. I alla fall för mig om jag tittar tillbaka till senast då jag total renoverade ett badrum. Det var i min första Oslo lägenhet, dit jag flyttade med min ex mann. Vi gjorde ALLT i den lägenheten och gick för 100% “R.O.O.M.” / Restaurang J stil och badrummet hade snygga Marbodal möbler också ville jag har en känsla av att jag duschade i Medelhavet så jag hade blått kakel inne i duschen…  Åh, önskar att jag hade bilder som jag kunde visa er men då fanns inte socialamedier (hur galen tanke?) så jag fotade inte alls på samma sätt som nu.  Och ja, vi har renoverat ett badrum här i huset också men – vi har inte inrett det och det är just alla dessa detaljer som är svårast att välja om du frågar mig för när det kommer till  kakel + klinker så vet jag precis vad jag vill ha! 🙂

 

Min darling för ett par år sedan…  Passa på att knipsa fina höstbilder av dina barn ute nu då det är så fantastiskt vackert med alla höstfärger! Och varför inte fota en bild som inbjudan till Halloweenfesten?

Och dagens DIY tips är min klassiska countdown kalender till Halloween ! Det har blivit en tradition att jag tipsar om den varje år för det är en så BUSenkel kul sak att pyssla för alla åldrar som sedan förgyller hela månaden.  Limma på en rund bomullstuss varje dag så har ni ett fluffigt vitt spöke på halloween.  Allt du behöver är lite hårdare svart kartongpapper, vitt A4 papper, lim, runda bomullstussar och en svart penna… Och du måste inte ha rörliga ögon, du kan rita ögonen också. 

Vi hade den här kalendern som en halloween-fest-inbjudan ett år också! Då blev den en countdown kalender till Johannas fest också skrev vi själva inbjudan på baksidan av det svarta pappret med en vit penna.  Sen skickade vi med 31 bomullstussar + en liten limtub och placerade allt i en celofanpåse  som vi stängde med ett svart snöre / silkesband.  Annars så finns det perfekta “platta” celofanpåsar med självförslutning hos tex. Søstrene Grene.  Denna inbjudan passar alla åldrar, även till oss i 38-års åldern! 😉

Sen börjar det vara dags att planera årets halloween dekorationer!  Så köp hem en pumpa varje gång du är i matbutiken (de är ju så tunga att bära…) så har du ett helt gäng till slut som ni kan dekorera och pimpa entrén med.  

Nej, bäst jag kör iväg ut nu så att jag får action på badrums-saken men först…

… stooort G.R.A.T.T.I.S. till alla er som idag äntligen får besöka de familjemedlemmar / släktingar som bor på  äldreboenden. Vilken glädje det måste vara för så många! Och när det nu öppnar upp för besök på äldreboenden så undrar jag vad som då gäller för oss som har äldre familjemedlemmar som bor hemma? Betyder det att det är en öppning för oss att äntligen kunna umgås inne hos varandra? Eller? Det borde rimligen vara så men där är rekommendationen lite oklar tycker jag.  Hur gör ni? Umgås ni inne fr.o.m. idag med de som är 70 plus? Jag tänker att det borde vara så eftersom man nu får umgås på äldreboenden!  Men det är sååå många corona-regler / rekommendationer som är ologiska så inte lätt att veta…?!

Önskar dig den bästa starten på oktober och en dag fylld av positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Badrumsrenovering, Halloween, Halloween pyssel | 15 Comments

15 responses to “VÄLKOMMEN OKTOBER!”

 1. Barbro Landén says:

  Som vanligt så lever du inte i nuet. Halloween är om 4 veckor och du pratar om det NU. Sen direkt när Halloween är slut tar du fram julgranen och när den är utkastad planerar du för Midsommar.
  Vad med tid för reflektering?

  • Jag är så otroligt nyfiken på att få veta mer om dig Barbro för du bjuder mig så ofta på så lite trevliga kommentarer. Vem är du? Vad fyller du dina dagar med? Berätta ! 🙂

   Och nej, jag tar inte fram julgranen efter halloween, jag tar fram den före! Ha, ha. Njut din dag och fyll den med positiva tankar och sånt som gör dig glad & lycklig ! Kram!

  • Caroline says:

   Barbro, Barbro. Hur mår du egentligen? Du kan inte ha ett särskilt härligt liv som gång efter annan spyr ur dig otrevligheter!
   Helt otroligt att du ORKAR hålla på!

   Lägg ner din mobbing och försök bli en lycklig människa istället.

   • Tusen miljoner TACK för omtanken och för att du tar min rygg Caroline! Det sätter jag otroligt stor pris på ! och jag står 100% bak varje ord du skriver….

    Önskar dig en riktigt fin dag vidare och hoppas att din oktober blir magisk! Stor tacksam kram! 🙂

   • Charlotte says:

    Haha, så speciellt också att kommentera såsom Barbro för med för- och efternamn 😀

  • Johanna Medin says:

   Barbro….att leva i nuet är olika för alla…jag tänker att planera framåt och välja att se positivt på sin framtid är att vårda nuet…
   Värre är det att sitta och älta och grubbla över gårdagen och det som inte blev som man ville och tänkte….
   Med tanke på ditt sätt att bemöta Anna-Stina kanske lite mer positivt framåttänk hade varit positivt för dig…

   Johanna Mindfullnessterapeut

 2. Anna says:

  Tittar in dagligen med önskan om uppdatering! Du sprider glädje och inspiration. Tack för allt du delar med dig av!❤️

  • Åh vilken underbar feedback och fina ord du bjuder mig på precis då jag behövde det som mest! Tusen 1000 miljooner TACK Anna! Du gjorde verkligen min dag nu ska du veta.

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på dagen och en magisk oktober fylld av happiness! Stor tacksam kram! 🙂

 3. Emma says:

  Åh älskar dina uppdateringar. Du skriver att kakel och klinker är du i hamn med. vad väljer du där? jag är liksom du mitt uppe i en badrumsrenovering och tycker alla val är så svåra. Inte minst kakel och klinker. har en vän som valt en möbel från Ikea faktiskt i ljust grått men sedan valt till andra handfat kranar etc för att pimpa. Det kan hålla ner kostnaden men ändå få bra resultat.

  Vad är dina bästa tips till aktivitet om man vill överraska sina barn med lite halloweenmys (rys) för några av deras kompisar?

 4. Elin says:

  Så fine bilder og tips!
  Jeg er så usikker på hvor mye man kan feire. Man snakker i Oslo om muligens grense på 5 personer på private sammenkomster, så vi tør ikke invitere i år. Klassens halloweenfeiring blir utendørs, og vi foreldre står som godisstasjoner i parken, vi ringer ikke på hos noen. Virkelig et annerledes år, men det er bare å tilpasse seg 🙂

 5. Lena says:

  Vi besöker inte mina svärföräldrar som är 80+, dom bor själv och klarar sig själv men onödigt att utsätta dem tycker jag. När det gäller Halloween köper jag kanske några små pumpor att dekorera utomhus med.

 6. EM says:

  Jag har munskydd och visir när jag hälsar på mina äldre, det har jag ju på jobbet inomhus när jag träffar riskgrupp pat o äldre pat därför var det helt självklart för mig. Vi har träffats ute oxå men då med avstånd så klart.

 7. Mia says:

  Hej! Tack för inspirationen och tack för att du ger den i tid och inte typ dagen före halloween för då hinner man ju inte planera allt mys inför helgdagar och ledighet som ju allhelgona är!

  Bry dig inte om trista kommentarer! Gillar man inte pyssel, inredning, mode och resor ska man nog inte följa din blogg! Kram från mig!

 8. Ida says:

  Min lilla kille är äntligen gammal nog (5) att jag ska testa Halloween kalendern! Sen kan jag lägga till att jag bor i Kanada, där Halloween är lite större & har firats sen slutet på 1800-talet, & det är helt okay att pynta redan i slutet på September… So you go girl! 😉

 9. Emma says:

  Jag jobbar som sjuksköterska på ett äldreboende som klarat sig, ett av få, och inte haft ett enda Coronafall. Vi är helt förkrossande över detta då smittan ju ökar i samhället. Helt katastrofalt. Anhöriga överskattar ofta sin roll. På bra boenden har dem en gemensanskap. Igår hade vi 30 pers hos oss, oavsett hur säkra besök vi försöker ha kan man aldrig ha full koll på anhöriga. Detta skapar extremt stor oro för oss, och många boende. Många kloka anhöriga har också hört av sig och är bekymrade över att besökaRe tillåts komma då dem är oroliga för sina egna anhöriga.

  Idioti att man tillåter besök på boenden där folk är multisjuka och extremt känsliga och dessutom bor i ”kollektiv”. Mycket mindre risker att folk som bor hemma och är äldre börjar umgås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *