VÅR NYA FAMILJEMEDLEM.

your-speed-doesnt-matter-forward-motivational-quotes-sayings-pictures

Dagens tänkvärda.

Happy tisdag sweeties! 

Wohoooo !  NU kom precis mitt sim-kort! DEN lyckan då jag såg Postnord bilen utanför fönstret men alltså TNT Express var inte så express direkt för det skickades från Oslo i torsdags!  Beror kanske på avståndet? Oh my, jag bor verkligen high up north….!  Men hur som helst – kortet är här och det betyder att jag förhoppningsvis har igång mitt norska nummer senare idag och det är bara helt perfekt.

Något som däremot i.n.t.e. är helt perfekt just nu är Skalmans akvarium… Oh yes, vi har en sköldpadda in the house!  Johanna fick den som en suprise av min kära bror (som är hennes gudfar) då vi flyttade in i huset.  Akvariet stod inne på hennes rum då vi kom hit dagen innan flyttlasset ankom och ni skulle sett den lyckan hos hjärtat! Hon hade nämligen önskat sig en sköldpadda sååååå länge!  Och det var riktigt fint att det var ett “liv” i hennes rum när allt annat ekade helt tomt. Men vi hade inte haft något familjeråd ang. denna nya lilla familjemedlem så ja, det råder delade meningar om honom och det är inte alla i familjen som vågar ta i honom ännu. Ha, ha.  Eller honom? det kan lika gärna vara en tjej!  sånt vet man inte…  så man kan välja själv! och Johanna har valt att det är en tjej som heter Alexandra, men själv kallar jag den Skalman eller Sköldis. Kärt barn har många namn…! 😉

12246833_10153173851200796_2374579081077051358_n

Låt mig presentera: Alexandra / Sköldis / Skalman.  Hon är en vattensköldpadda som bara blir ca 5-7 cm större än så här. Hon bor inne på J´s rum och hjärtat matar henne med ett speciellt sköldpadde-foder. På dagarna simmar hon runt i sitt akvarium eller så ligger hon och chillar på sin torra flytbrygga.  I början matade vi henne i den gröna baljan som hon är i på bilden men det har vi slutat med, nuförtiden matar vi henne direkt i akvariet. (bilden är tagen några dagar efter att vi flyttat in, idag står akvariet på en vit hylla).

Så, på dagens lista står, förutom att byta simkort, måla 1:a varvet i kontoret  och diverse jobb även: rengöra akvariet men det är verkligen inte något festligt jobb… allt ska ut, vatten, växter, stenar etc och rengöringen tar tiiiiiid…. Nej, då är Gucci mer lättskött alltså. Han ligger föresten i mitt knä nu och myser. För man kan absolut mysa mer med en katt än med en sködpadda. That´s for sure!  😉  (men han är cool Skalman och darlingen älskar honom).

Det är föresten ett tips att ge ditt barn ett husdjur om ni flyttar, framförallt om barnet inte har syskon, för det ger direkt barnet något att fokusera på och det blir en fin vän i starten då allt är nytt (vi flyttade in på sommarlovet och J hade inga vänner här ännu).

Nej, nu är det bäst att jag kör på här så jag önskar dig en underbar dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “VÅR NYA FAMILJEMEDLEM.”

  1. Nilla says:

    Åååå vilken liten sötnos, kan bara tänka mig glädjen när Johanna fick se henne <3
    Vet du, det känns som den där turen till Oslo gav massor med energi, för äntligen är vår gamla gizmolina tillbaks 😉 Det droppar in inlägg lite hipp som happ, det andas glädje och din positiva sida lyser igenom, precis som när du bodde i Oslo. Du inspirerar och nu måste jag genast leta efter den där ljusstaken till mitt köksfönster. Skönt att du inte gjorde dig mer illa och slapp bryta något när du cyklade omkull. Kramkram och tack för allt du ger <3

  2. Catrin Lindenhall says:

    Hej igen! Tack snälla för din fina omtanke om min rygg, det blir operation efter jul. Så vem vet kanske man får damma av klackstövlarna igen!!. Jag skulle också vara lite skraj att röra vid sköldis men glada barn är det bästa som finns. Vi har en son på 12 år fyller 13 19 dec så tiden går fort går nu på Residensskolan och innan på Östra. Ta det bara försiktigt med projekten. Nagellacket blev fint, stilrent som går till alla färger men ändå varmt. Ha en jättefin kväll i regnrusket och tänd ljus för det håller jag på med. Ska julpyssla nästa vecka då blir det så mysigt sen när man tar bort det får man ett nytt hem igen. Kramar till fina dig fast jag inte känner dig så sprider du glädje när man går hemma, jag börjar min dag att läsa din blogg, så skönt att din inspiration är tillbaka och energin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *