Vår resa till Luleå del 1.

Allmänt

NU ska jag ÄNTLIGEN berätta om vår resa upp till Luleå som gick från tårar till skratt.!

Kl. 7.15 stod flygtaxin och väntade på oss, kl. 7.20 väckte jag sessan… då hade jag sprungit upp och ner med allt bagage (vi bor på 3:e våningen utan hiss) och var så svettig att jag hade behövt duscha en gång till.. Min sessa var en ÄNGEL, hon sa inte "pip" ens när jag klädde henne, sprang ner trapporna med henne + massa bagage och kastade oss i taxin där det spelades indisk musik på högsta nivå. Hon bara satt i bilstolen och tittade och såg lite sött nyvaken ut 🙂

För att allt skulle gå så smidigt som möjligt på Gardemoen så satte jag Johanna direkt i Baby Björnen i taxin trots att hon nu börjar vara på tok för tung för den. Men hellre att jag fick ont i ryggen än att det skulle bli körigt vid specialbagaget. Så Maclaren vagnen (resevagn) var i sin super praktiska bag som vi köpt till vagnen för att slippa hålla på med SAS vagnpåsar i plast och för att skydda vagnen (den här tygbagen påminner om en golfbag, med handtag också är den på hjul så att man kan dra den vilket är super!).

Efter att vi fått bra service med att få våra platser ombord (jag är flygrädd så jag vill alltid sitta långt fram) och våra bagagetaggar gick jag på gott humör och med en glad sessa i BabyBjörn bort till "bagage droppen". Där möts jag av en SUR och OTREVLIG SAS dam.

Jag lyfter upp resväskan på vågen, hon tittar på vikten så tittar hon på mig och på vagnen med mitt övriga bagage också säger hon: "hur många är ni som reser?", det är jag och min sessa svarar jag. Då säger hon att jag ska sätta upp den andra bagen också så att hon får väga den, jag gör det och börjar samtidigt bli lite små stressad för nu var kl. 8.30 och vårt flyg gick 9.05.  Sen säger hon: "du måste sätta upp den där andra bagen också!". Nej säger jag, det tänker jag inte göra för det är Johannas vagn och den ska hon egentligen sitta i nu men eftersom jag reser ensam med barn så har jag förberett så att allt ska gå så smidigt som möjligt så jag har redan satt vagnen i bagen.

"Du hörde vad jag sa, sätt upp bagen på vågen!" säger hon surt. Nejmen det är ju Johannas VAGN säger jag, den ska hon ju egentligen sitta i nu, den väger ni ALDRIG då vi reser och jag tänker inte straffas för att jag satt henne i Baby Björn istället säger jag. Då tittar hon ännu surare på mig, tvingar mig att sätta upp bagen med vagnen vilket jag gör med hjälp av de som står bakom och hör allt och tittar på mig med blickar som säger "stackars dig"..

Då sätter sig sura SAS damen och räknar ut min övervikt under tystnad. Tittar sedan upp och säger:

"Du har 16 kg övervikt. Du får ta med dig alla väskor och gå bort till Servicedisken och betala och sen komma tillbaka hit med bagaget igen för att checka in det."

Jag trodde inte att det var sant?! Jag frågade vad hon gjort om jag haft Johanna i vagnen? Hade hon bett mig lägga min dotter på stengolvet då så att hon kunde väga in vagnen? Då säger hon bara "ska du stå här och bråka eller ska du se till att du hinner med flyget?".

Jag kände hur jag nästan fick panik för jag ville INTE missa flyget. Efter hjälp av de som stod bakom oss i kön fick jag upp alla väskor på vagnen igen och gick iväg till Servicedisken. Tog en kölapp och väntade på min tur…

När det blir min tur börjar jag gråta av stress och att jag var sååå arg och ledsen över allt detta "kaos". Damen bak disken säger: "det blir 640kr för övervikten, ska du betala kontant eller med kort?" Då känner jag bara att nej, detta accepterar jag I N T E. Man behöver INTE betala för vagnen och varför ska som redan satt vagnen i sin bag straffas för det?? 

-Jag sa till henne att jag vill veta hur de tänker?
-Jag sa att jag vill ha en förklaring till om en mamma bak mig i kön som hade sitt barn i vagnen hade kommit undan att väga vagnen eller om hon skulle få ta upp barnet ur vagnen och lägga henne på golvet så att de kunde väga vagnen?
-Jag sa att vi mammor som reser ensamna med barn med andra ord inte kan resa med SAS om vi ska behöva betala 640kr för vagnen?
-Jag sa att jag vill ha en förklaring på saken så att jag kan skriva till tidningen "Mama" och be dem berätta detta för andra mammor så att de ska slippa betala då de reser.
-Sen sa jag att jag ville tala med chefen!

Hon insåg själv logiken i det jag sa, hämtade chefen som beklagade sig och sa att det blivit ett missförstånd eftersom min vagnbag ser ut som en vanlig bag. Ett missförstånd?? Nej, sa jag – jag har varit ÖVERTYDLIG om att min dotters vagn är i den bagen HELA tiden så det kan INTE ha missuppfattats. Hon återbetlade de 640 kr på mitt Visa kort och sen beklagade hon sig igen och bad mig torka mina tårar också sa hon att hon skulle gå och prata med damen som varit otrevlig mot mig och att hon skulle checka in allt mitt bagage. Jag och Johanna kunde gå direkt till säkerhetskontrollen.

Jag är såååå GLAD över att jag är så envis av mig och inte ger mig då jag vet att jag har rätt för annars hade jag fått betala dessa 640 kr och ingen hade sagt att det var fel. Så jag gjorde allt detta för alla oss mammor som reser själva med barn. Jag kände att vi INTE ska behöva ta vad som helst bara för att damen vid bagagedroppen hade en dålig dag.

Vagnen ingår nämligen i resan, den ska man aldrig betala för, och om man köpt en fin vagnbag ska det inte straffas utan hyllas för vi tänker ju på miljön och slösar inte med plastpåsar! 🙂

Detta var en av de "sämsta service" upplevelser jag någonsin har haft. Men – innan resan var slut upplevde jag en av de "bästa service" upplevleser jag någon haft.! Ska berätta mer om den senare för nu ropar sessan på mig , dags för mat.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “Vår resa till Luleå del 1.”

 1. Emma says:

  Spännande… *väntar ivrigt på fortsättningen* 😉
  You go girl! Power!

 2. Cille says:

  Du borde blivit uppgraderad efter den behandlingen! Det kanske är det du tänker berätta senare? 🙂

 3. Marie says:

  Vilken tur att du stod på dig och fick rätt till slut..! Tråkigt när sådant händer, allrahelst under stress, men en skön känsla när man lyckas ta sig ur det! 🙂 Din lilla sessa är en av de sötaste jag sett, följer henne och ert liv i din blogg dagligen. Önskar er all lycka. Hälsningar från Småland

 4. Viktoria says:

  Girlpower =) väntar förväntansfullt på fortsättningen.. Ni vekar har smått otur när ni är ute och flyger själva du & sessan, jag har för mig att jag läst tidigare i bloggen om en resekatastof, det vill säga tjurig personal..

 5. sofia says:

  Nu väger väl vagnen knappast 16 kg och barnvagnar ska ju vara gratis! Det håller jag med dig om, men de resterande kilona borde du faktiskt ha fått betala…
  Hur kan man ens ha så mycket bagage under en sådan kort resa!? Jag har själv en dotter som är lika gammal som din dotter och jag har flygit med henne både längre och kortare turer och så många resväskor ni har har jag inte ens när jag varit borda 4 veckor!

 6. Sussi says:

  Nej precis jag tycker som Sofia här innan mig. Vagnen väger endast runt 6-7 kilo, det vet jag för jag har också en Maclaren. Transportpåsen väger inte heller mkt. Resterande kilon ska man alltid betala. I detta fallet så hade du ju en 8-9 kilo övervikt. 😉

 7. Mamma till två små pojkar says:

  Gud, helt otroligt!!! Jag hade blivit så A*R*G att jag hade nog krävt tillbaka hela resan eller ett presentkort. Ett missförstånd?! Du förklarade ju hela tiden att sessans vagn låg i den väskan. Jag tycker att du skriver till SAS, förklarar hela saken och KRÄVER ett presentkort!

 8. Angel says:

  Ojojoj men vilken tur att du e så envis då så att dom fick höra ett och annat…Stå på dig och så ofta som du reser borde dom va lite mer vänliga tycker man

 9. josefine says:

  jag som ska shoppa ett sånt fodral =) De borde ha kunnat øppna den o kikat, dummisar! KRAMAR

 10. evelina says:

  vad bra att du stod på dig! =)

 11. Jessica says:

  Men sötaste vännen !
  Jag förstår verkligen INTE varför sånna otrevliga människor har sånna servicejobb !!
  Jag reser ju också en del själv med min sessa och förstår precis hur stressigt det kan bli.
  DU,ska VERKLIGEN ha en STOR eloge för att du stog på dig mitt i alla kaos/stress.
  TACK för att DU tänkte på alla oss Mammor !
  Inget ont utan något gott heter det ju 🙂
  Du, är bara för söt som har lust att shoppa Hello Kitty sakerna till mig 🙂 !! TACK snälla !!
  Jag smsar dig adressen om en liten stund.
  Godnattkramisar från mig 🙂

 12. AnnaStina says:

  TACK för alla era inlägg! 🙂 Min vagn + bagen vägde 12 kg., de övriga 4 var övervikt men efter allt jag varit igenom så anser jag det som en självklarhet att inte behöva betala för det och det ansåg även SAS chefen. Någon gräns får det ju trots allt finnas för vad man ska behöva stå ut med. Hon skyllde föresten också på att “det är så många semester vikarier som jobbar den här tiden på året”. Men det är ju ingen ursäkt. All personal ska vara väl utbildade och ha kontroll för precis som en av er skriver – hon hade ju bara behövt att öppna bagen och se att det var en vagn i den! Det gjorde chefen, för hon var en tjej som hade koll på läget. 🙂 Nu ska jag snart skriva och berätta om den FANTASTISKA service vi upplevde bara en stund senare av kollegor till denna sura bagagedroppkvinna. Kram på er alla trevliga blogg läsare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *