Varför heter Johanna Johanna?


Min lilla darling Johanna Alexandra sprang och busade med personalen i frukosten  på Sunwing i tisdags.

Phuket, kl. 00.20, natt mot lördag.

Jag har fått frågan om varför Johanna heter Johanna?så nu ska den besvaras 🙂

Jag vet att många har jätte svårt för att komma på namnet på sin baby och många väntar också till den gjort entré för att då "känna sig för" vad miraklet ska heta? Men för oss var det ett ganska lätt val, vi betade bara av 2 namn först… 😉

När jag fick veta att jag var gravid så bestämde vi ganska fort att babyn skulle heta Rebecka. Men så gick det en stund och jag började känna att nej, det låter lite för "hårt" för min dotter och då kom jag på det PERFEKTA namnet och jag var så glad då jag berättade det för JIG!

"Vår dotter ska heta "Gizmolina"! sa jag glatt och var helt exalterad över att jag kommit på ett helt eget namn som relaterade till min butik "Gizmo & Co". 🙂

JIG bara tittade på mig och sa att "det är helt oaktuellt" med ett så "businessralaterat" namn också pratade vi inte så mycket mer om den saken 😉  Men jag ÄLSKADE namnet så – när jag startade min blogg var namnet givet! 😉

Så en dag i alla fall så kom jag plötsligt på det! JOHANNA! ska hon så klart heta vår lilla prinsessa i magen. Jag berättade om namnet för JIG och han blev lika glad i det som mig och beslutet var taget! 🙂

Johanna kommer från att jag har vuxit upp med en segelbåt som heter Johanna. Denna båt köpte min pappa och min farfar kom på namnet utifrån att det är en mix av mig och min brors namn: Anna-Stina + Johan (min bror)`= Johanna!

Men inte nog med det: Min älskade mormor Signes mamma hette Anna och hennes pappa hette Johan och de blir ju också Johanna då man mixar dem…

Så därför heter Johanna Johanna och inget annat! 🙂  Och i andra namn heter hon Alexandra, bara för att jag tycker att det är ett så fantastiskt fint namn, och eftersom man uttalar alla sina namn i Norge (där har man inte något "andra namn" så som vi har i Sverige) så säger jag ofta "Johanna Alexandra" till Johanna 🙂

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “Varför heter Johanna Johanna?”

  1. Kul att få veta bakgrunden till hennes namn. Jag skulle egentligen hetat Karin, men en grannfru som bara hade söner tyckte att jag skulle få heta Sara istället, mamma lät sig övertalas och på den vägen är det 😉

  2. Bibbilina says:

    Tack för att du delade med dig :-)! Det är väldigt vackra namn hon har eran lilla sessa!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *