VÅRKÄNSLOR I KÖKET.

Allmänt

17636949_10154319878805796_4660123193249873591_o

Det blommar i mitt kök! U.n.d.e.r.b.a.r.t.! 

Jag och JIG har precis varit inne på stan och lunchat (inte ofta vi får till lunchdates så det gäller att passa på) och innan vi körde hem så var jag inom en butik där jag köpte en blus i farten igår. Jag reagerade lite på priset då jag betalade och sen, på kvällen, då jag checkar kvittot så ser jag att de tagit betalt för något som jag inte ens köpt?! Ett nattplagg?!  Så – därav det höga priset…   Hur som helst –  då jag kom dit idag (hade ringde de igår så de visste att jag skulle komma inom…) så fick jag ingen ursäkt, istället fick jag stå och fylla i ett returkvitto för nattplagget.  Den typen av kundservice får hela mig att nästan koka över för jag anser att: 1. de borde varit väldigt ödmjuka och beklaget att de tagit betalt för något jag inte köpt. 2. jag skulle inte ha behövt fylla i kvitton etc. (tar tiiiid) för något som överhuvudtaget inte är mitt fel.  Och att de sen inte ens sa Hej då då jag gick, det spelade plötsligt ingen roll..

Nu var detta hos en kedjebutik , och faran där är ofta att personalen inte känner ägarskap till butikens visioner & resultat vilket avspeglar sig i att de inte ser mig som kund som en livslång investering, utan mer som slit och släng för så fort jag gått ut så kommer oavsett en ny kund in. Kundervice alltså! få ting engagerar mig så starkt och när jag får överraskande bra service, som på hotell Skt.Petri, då är lyckan total! 🙂

17505111_10154319876490796_3526312694592726560_o

Hur vackra är inte dessa små körsbärsblommor?  Och ja, jag köpte nya kvistar i lördags, det är de som har börjat slå ut nu. När man startar påsken tidigt hemma så hinner man med några rundor med blommande kvistar. Ha, ha. 

Nu ska vi snart åka och hämta J på skolan. Mysigt att kunna göra det tillsammans.

Njut den vackra dagen vidare kära du! 🙂

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “VÅRKÄNSLOR I KÖKET.”

 1. Yvonne says:

  Håller fullständigt med dig angående service, förstår din känsla så oproffesionellt… vem är det egentligen som anställer personalen ??? lite serviceanda måste det ju finnas oavsett om det handlar om kedjor… kram Yvonne (fint du har påskpyntat)

  • gizmolina says:

   Åh tusen tack för påskpynt komplimangen Yvonne! 🙂 Ja, tyvärr så möts man av mindre bra service både här och där. Trist! Alla borde tänka på hur viktiga vi kunder är för företagets överlevnad. Och inte bara det – vi blir ju dessutom SÅ glada av bra service! Billig marknadsföring jämför med dyra annonser… !

   Önskar dig en underbar dag vidare! njut solen! Kram! 🙂

 2. Silje says:

  For at de skal kunne gi ut penger MÅ kunden signere. Så enkelt er det. Ingenting å lage sånt ett drama av!

  • gizmolina says:

   Jag har drivit butiker själv och känner därför väldigt väl till reglerna. Men i ett sånt här läge – där butiken själva är orsaken till att jag må inom och få pengar tillbaka, så är det enda som gäller att göra mig som kund nöjd. För – jag gjorde ingen retur. Returen / felslaget var det personalen som stod i kassan som gjorde.

   Och jag lager ingen drama. Jag belyser bara vikten av bra kundservice.

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare Silje! Klem! 🙂

 3. Lena says:

  Vilken behaglig gul färg det var på påskpyntet i ditt påskris. Ofta är det så “skrikig” och stark gul färg – denna färgen var mild och fin.
  Har plockat in körsbärskvistar från trädgården men inga blommor i sikte ännu.
  En ursäkt kunde väl personalen kosta på sig – det är väl inte för lite begärt eller hur ….?

  • gizmolina says:

   Ja, det var exakt det som var min poäng, att de borde bett om ursäkt för att jag både fått betala xtra mycket och fick ta en tur in till butiken på nytt för att ordna upp i saken. Det är alla vi kunder värda i ett sånt läge! 🙂 Och jag håller med dig 100% ang. påskpyntet. Älskar gulfärgen!

   Njut din kväll Lena och fyll den med sånt som gör dig glad! Kram! 🙂

 4. Emma says:

  Men jag tycker faktiskt att du har visst ansvar som kund också. Vet du inte vad du ska betala när du står i kassan? Jag tycker att du ska vara tacksam att butiken ens gav dig pengar tillbaka. Hur ska de veta att du har betalat för något du inte köpt? Det där nattplagget kan ju lika väl hänga i din garderob nu, det har ju personalen ingen aning om.

  • gizmolina says:

   Nej, jag vet inte alltid vad jag ska betala då jag står i kassan. I det här fallet , då jag vet att blusarna sällan kostar mer än max 300 kr, så gick jag in, såg en fin blus, gick till kassan, betalade, gick ut… Om det däremot hade varit en lyxigare butik, med priser över tusenlappen, så hade jag självklart haft stenkoll på vad jag skulle betala.

   Önskar dig en härlig vecka Emma! Kram! 🙂

 5. Sofie says:

  Åh, är det gula pyntet nytt? Har så svårt att hitta nåt fint att hänga i mitt körsbärsris och dessa var verkligen fina i färgen och inte så skrikiga som vissa påskdekorationer är 🙂

  • gizmolina says:

   Så kul att du gillar det Sofie! 🙂 Det är nytt! jag shoppade det häromdagen hos Blomster Landet så om den butiken finns i din stad så håller jag tummarna för att du får tag i både ägg och påskharar! Haren är föresten i tunt glas, så den väger ingenting = perfekt i påskriset. Och precis som du skriver så är gulfärgen väldigt behaglig.

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin onsdag! Kram! 🙂

 6. Caroline says:

  Hejsan!
  Är det inte bättre att tala om för personalen i butiken hur det ligger till än att ta upp det här?
  Gillar din positiva blogg, men tycker att den har fått ett negativt sken över sig då du ofta anmärker på hur mycket bättre det vore med ett annat klimat.

  • gizmolina says:

   Jag kommer absolut att ta upp saken med personalen i butiken men eftersom jag brinner för kundservice, och tog upp det ämnet häromdagen här på bloggen, så passade det att dela saken mer er läsare. Och sen, ang klimatet, så är det oundvikligt att inte blogga om totalt snökaos den här tiden på året då jag är van vid bara gator och blommor i rabatterna.. Men – jag tar din kommentar till eftertanke och ska försöka ligga lågt med klimat-prat framöver… Men bara så att du vet – jag är verkligen trött på snö nu… 😉

   Önskar dig en riktigt, riktigt festlig lill-lördag Caroline! Kram! 🙂

 7. Marit says:

  Jag jobbar själv i butik och förstår vikten av god service. Jag jobbar för en kedja och det många kunder inte vet eller förstår är att det inte är vi i butiken som sätter riktlinjer vid returer osv. Utan vi följer det som kommer från huvudkontoret. Men helt klart så skulle du blivit trevligare bemött.

 8. Berit says:

  Helt enig med deg når det gjeldet kundeservicen du fikk!
  Jeg har fulgt deg i flere år og merker ikke til noe negativ sken over bloggen din 🙂 Keep up the good work og ha noen strålende dager alene i Stholm, det fortjener du <3

 9. Anna says:

  Har tänkt att inte kommentera dessa inlägg om kundservice men rycker till när jag läser “att du väl känner till reglerna” och dessutom hävdar att du är expert på god kundservice. Jag är nämligen en fd kund i din webbutik som råkade ut för ickeservice när jag handlade i din webbutik. Reaplagg som sedan inte passade och jag returnerade enligt konstens alla regler. Fick besked om att retur inte var möjligt på REA-plagg och att du skulle skicka tillbaka plagget till mig. Försökte sen komma i kontakt med DIG via mail – tiotals mail, oftast utan svar, och OM jag fick svar så hänvisade du till dina villkor (som alltså var lagstridiga). Var tvungen att kontakta motsvarande konsumentombudsman i Oslo för att få bekräftat felaktigheterna att framföra till dig – innan jag till slut fick till svar “att du kunde vara schysst och göra ett undantag” trots att jag förklarat och förklarat att distansavtalslagen gäller även för reaplagg när man handlar i webbutik. Det ville du dock inte ta åt dig av utan fortsatte hävda att du gjorde “undantag” för mig… Någon ursäkt fick jag aldrig heller. Med denna erfarenhet – blir allt du skriver om kundservice blajblaj i mina öron! Denna erfarenhet, tog om något mycket tiiiiiid och energi för mig – lite mer än att åka och skriva på ett kvitto. Säker på att personalen bara gör vad de är tvugna att göra, kanske lite mer krav på ording och reda i en kedjebutik än i ett enmansföretag….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *