VÅRT MEST SPONTANA KALAS…!

I onsdags, förra veckan, så var vi fortfarande osäkra på om vi skulle resa till Oslo på lördagen (alltså förra lördagen) då Norge öppnade upp för Norrbottens Län så Johannas födelsedagsfirande hängde lite i luften… Vi funderade hit och dit och fram till och tillbaka men till slut så landade vi att det var bättre att resa till Oslo den här helgen eftersom J har fri från skolan i morgon för då skulle vi få en längre helg ihop alla 3.  Det betydde att vi girls skulle vara home alone på J´s födelsedag på fredagen och hur skulle vi då fira dagen? Well, mitt i allt, runt kl. 21 så bestämmer vi oss för att väldigt spontant köra J´s kalas på hennes födelsedag! Som ett “back to school” party , på eftermiddagen mellan kl. 16-18, med hopp om att många kan då trots extremt kort varsel.

I ett sånt läge är jag så tacksam över att jag har DET “fest-fixar-lagret” här hemma. Annars hade det inte gått. Så – fram med papper och penna och BAM! så var vi igång med att skissa på hur inbjudan skulle se ut men klockan tickade och J skulle till skolan dagen efter, höstterminens 1:a skoldag!  Så ingen inbjudan var klar runt kl. 23…  Men runt kl. 02 så kom jag på exakt hur den skulle se ut så jag körde nattpass och lyssnade på Framgångspodden med Victoria Silvstedt samtidigt som jag fixade med inbjudningskorten. Jag blev klar med alla torsdag morgon och J delade ut dom efter skolan. Men det var så klart en chansning att bjuda in till en fest som startar kl. 16 fredag på torsdag kl. 14 så vi vågade inte ha några större förväntningar på hur många som skulle komma? Därför var det SÅ fantastiskt super kul att 17 st. tackade ja! 🙂

 

Jag klippte isär vita kort  som jag hade hemma (lite hårdare papper…) också stämplade jag BACK TO SCHOOL och textade resten med 2 olika svarta pennor på fram / baksida.  Sedan drog jag en kant med lim, strösslade glitter över limmet och pimpade med en stickers stjärna i neon rosa (favoriter som jag köpt hos Søstrene Grene för flera år sedan). 

22 inbjudningar in the making…  Och nej, man måste absolut inte fixa inbjudningskort, man kan bjuda in via sms / snap (speciellt när man kommer på en fest så här spontant…) men jag tycker att det är sååå kul att gå all in när J fyller år så att inte dela ut egen fixade kort var otänkbart för mig (men för J hade det gått minst lika bra med snap…).  Och här var egentligen korten färdiga!  Men, så hade jag en idé om att fästa en penna på korten så… 

… jag satte igång att googla efter fina pennor och BAM! så hittade jag dessa helt perfekta hos Lagerhaus. Så jag gasade in, köpte pennor, körde hem och tryckte hål i korten och fäste pennorna med ett vitt silkesband 5 min innan jag körde till skolan och levererade alla till Johanna.  Det var på håret att jag fick det till ! Och helst skulle jag så klart vässat pennorna… Men så här fick de bli. Inbjudningarna till Johannas 14-års Back To School Birthday Party! 

Så – inbjudningskorten fixades på natten, på torsdagmorgon kl. 08 kom min kära bästa bror och hjälpte mig att bygga ihop partytältet (som vi inte haft uppe på 3 år!), när han drog på jobb runt kl. 11 så körde jag och köpte pennor och fixade klart korten och kl. 14 delades de ut… Sen på kvällen, runt kl. 21.30 fick jag klart med en Dj. Oh my… Snacka om vårt mest spontana födelsedagsfest e.v.e.r.! ha, ha.

Men alltså SOM jag älskar att fixa kalas!!! och ordet kalas… hur härligt ord?

Njut din dag vidare ! 🙂

Kategori: Allmänt, Johanna 14 år | 11 Comments

11 responses to “VÅRT MEST SPONTANA KALAS…!”

 1. Nina says:

  Älskar dina kalas-tips. Älskar dina shoppingtips! Och positiva glans du sprider. Var köpte ni de fina ballongerna? Aldrig sett så fina. Och berätta mer om kalaset, längtar att höra alla detaljer ☺️

  • Åh nu gjorde du verkligen min kväll med din sprudlande härliga feedback och de finaste ord Nina! Tusen miljoner T.A.C.K. !!! Jag smiler från öra till öra här nu… ! 🙂 Så fantastiskt kul att du gillar mina kalas & shoppingtips! Och visst är ballongerna helt magiska? Jag har inte heller sett några finare ! De skulle egentligen upp på en “photo wall” men min tid räckte tyvärr aldrig till så de ligger kvar på golvet istället…Super fint det också ! Jag köpte ballongerna som är en del av en “Balloon Backdrop” hos Leilas Generalstore på nett.

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en glittrig morgondag! Och så kul att du ser fram emot mina inlägg från kalaset! De kommer ! Stor tacksam kram! 🙂

   • Nina says:

    Tack vad gullig du är som tar dig tid att svara!

    Önskar dig också en fin morgondag. Men massor mys eller iaf kinapuffar och lite bubblor ☺️

    Hoppas ni hittar en lösning till att ses i lilla familjen! Och återigen tack

 2. Marlen says:

  Å vad fint! Har du tips på 50 års inbjudan till en middag/ fest! Hoppas du kan hjälpa mig
  Kraam Marlen

  • Åh tusen miljoner TACK för din feedback Marlen! 🙂 Och så fantastiskt kul med 50-års inbjudan ! Om jag ska kunna hjälpa dig så behöver jag egentligen veta lite mer… Men generellt så är jag som sagt för en handskriven personligt gjord inbjudan. Sen är det bara att gå loss kreativt ! Utgå från dig och din stil och din favoritfärg osv så att inbjudan blir så personlig som möjligt. Om du har möjlighet att köra runt till alla som du ska bjuda så kan du fästa en helium fylld ballong med 50 år på som du knytt fast själva inbjudan på snöret på på deras dörr . Annars kan du lägga in inbjudan i en ouppblåst ballong som du fäster på ett inbjudningskort ihop med en fast tejpad nål också får mottagaren blåsa upp ballongen, smälla den, och ut kommer inbjudan… ! (så som vi gjort till 2 av Johannas kalas så sök i mitt bloggarkiv så hittar du bilder etc. ). Nyckeln är att du utgår från dig själv och från vad du gillar och att inbjudan matchar stilen på middagen / festen. Det ska vara en röd tråd i allt från inbjudan till servetterna på bordet… ! Stort LYCKA TILL !!!

   Önskar dig en riktigt fin kväll vidare ! Kram! 🙂

   • Marlen says:

    Tack ❤️ Hihi rosa är en del av temat… Beställde just en ballong- sjöjungfru (fyller år 13 september)- middag 26/9, från Leilas Generalstore som du tipsade
    Får tänka till ett varv till då…

 3. Hulda says:

  Vá vá vá dina pyssel tips är alltid amazing

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fantastiskt fina kort som alltid! Har du sparat alla fina inbjudningskort du gjort till hennes kalas genom åren? Skulle du ha i en bok, vore underbart mysigt att sitta och bläddra i och minnas tillbaka. Magiskt fina och temat låter jättekul! Ska bli kul och få se mer av festen. Åhh det här piggade upp min kväll. Stoooor kram

 5. Des says:

  Du går verkligen all in haha. Så fina inbjudningar. Kan du inte ordna olika event som vi läsare kan delta i med typ olika teman. Typ om kalas fix en m styling tips, en livscohing weekend tex. Tänk att bli bjuden på nåt du ordnat haha. Tror du skulle få fullbokat direkt! Kram!

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Har en fråga till dig som är proffs på vackert och att hitta shopping. Min dotter älskar ordet digg, som hon har förstått betyder snacks och gott på norska. Hade varit så kul att köpa en skål eller nått sånt med den texten på till henne. Finns det nått sånt norskt? Stor kram

 7. Linn says:

  Wow så fine bursdagsinvitasjoner. Du er så kreativ og flink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *