VECKAN FÖR PSYKISK HÄLSA…!

Happy fredag mina vänner! 

Vissa veckor går fortfara än andra och det här var en sån om du frågar mig! Redan fredag! nej men hur härligt är inte det?! Och här startade dagen med snö som ligger kvar, +-0 grader och strålande sol och en frukost shopping men mer om det i mitt inlägg i morgon lördag för måste så allt i rätt ordning här… Så – det här är som ni säkert alla har fått med er Veckan för psykisk hälsa vilket är fantastiskt. Det är så otroligt många som mår väldigt dåligt idag så det är viktigt och värdefullt att det uppmärksammas. Och då jag satt och åt min frukost igår så fick jag plötsligt se att Anders Hansen skulle hålla föredrag här i Luleå, med anledning av denna speciella vecka,  så jag gick direkt in och bokade en biljett och hade verkligen flax! som fick tag i en för det stod att det var fullbokat.

“Depphjärnan, varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?” hette föredraget, precis som hans senast bok.  I Sverige äter var åttonde vuxen antidepressiva läkemedel och utifrån den statistiken så mår människan sämre än förr, lite så startade han sitt föredrag och det är verkligen sorgligt att det är så samhället ser ut idag.  Därför var det intressant att lyssna på hans tankar kring varför det er ut så och vad vi kan göra för att det ska se bättre ut framåt i tiden…  Det var väldigt inspirerande att lyssna på honom! (även om det kändes lite som att ha kan sitt föredrag sömnen…) Jag köpte boken med samma titel som föredraget innan jag lämnade Kulturens Hus.  Har du läst någon av hans böcker? Hans första bok “Hjärnstark” blev ju så otroligt uppmärksammad då den kom! Jag har den men har inte läst ut den…

 

 

Jag startade min torsdag med att veckostyla håret hos bästa Olivia och check skillnaden i längd mellan sidan hon stylat och den som väntar på sin tur…  

 

Styling – Check!

 

Anders pratade bla. om detta: År 2015 sjösatte Coca Cola en gigantisk marknadsföringskampanj. Dryckesjätten uppmuntrade oss inte längre att “dela en Coca Cola” utan att “öppna för lyckan”. Budskapet som trummades ut till miljarder människor var att lycka är något vi väljer – och inte nog med att vi “kan” vara lyckliga vi “borde” vara det.  Vad gör det med vår hjärna?  Bl.a. det ser jag fram emot att få mer klarhet i då jag läser boken jag köpte efter föredraget…

 

Boken har samma titel som hans föredrag.  Är det någon av er som läst den? Vad tyckte du? 

 

Önskar dig en lovely fredag !

Jag ska gör mig klar för after work nu med en bästa vän och sen ska vi på en konsert i kväll, det ser jag verkligen fram emot!

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

39
Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “VECKAN FÖR PSYKISK HÄLSA…!”

 1. Caroline says:

  Det är väl fantastiskt att det finns medicin som hjälper till när den kemiska balansen i kroppen är i otakt. Jag förstår vad du menar med ditt inlägg, men vänd istället på det du tycker är sorgligt. Det är sorgligt om en människa inte får hjälp och jag personligen tror inte att den största andelen av de som har behov av medicin håller med dig om utvecklingen i samhället. Visst, fler unga mår sämre pga alla dessa sk. förebilder som vill framstå som lyckade i social media. Jag tror inte den kemiska balansen har så mycket med smink, märken och hårprodukter att göra.
  Att må bra är så mycket mer. Att ha ett jobb, gå i skolan, ha ha n mening med sin vardag och vara en del av samhället är så mycket viktigare än vad vi tror. Vara i ett sammanhang och göra gott för andra får i alla fall mig att må väldigt bra. Plus medicin som jag inte skulle klara mig utan. Precis som en människa med dåligt hjärta inte klarar sig utan sin medicin. Kropp som själ, lika viktiga!

  • Lena says:

   Snygg styling. Vad jobbar du med rent konkret? Ledarskap, annat?

   • Cam says:

    AS jobbar inte och behöver inte skämmas för det. Varje gång detta kommer upp i bloggen verkar det bli en så stor grej av det. Tror vi är många som själva skulle önska en liknande tillvaro :).

    • Lena says:

     Frågan kom eftersom hon skrev att hon skulle på AW. För egen del är det inget som passar mig, hade blivit sjukt uttråkad, skönt att vi alla gör egna val.

 2. Tina says:

  Psykisk hälsa är jätteviktigt att prata om. Tyvärr är det många som blir medicinerade med piller i onödan, istället för att gå ner till kärnan – att få prata med någon professionell, att få ordning på sin sömn, vara fysiskt aktiv minst 60 minuter om dagen, att äta bra mat. Att hitta känslan av sammanhang nånstans (Antonovsky) I en aktivitet, på jobb, i kyrkan, förening. Se serien om de världens blå zoner på Netflix. Den forskningen är gammal och klok.
  Och mitt eget tips – lev ett liv utan instagram, snap, tiktok. Ta tillbaka vår tid och gör saker som gör oss lyckliga. Mötte en tjej påväg ut ur en butik förra veckan. Vi hade visst gått i skolan tillsammans. Jag brukade se henne bilder i mina flöden och kände inte igen den äldre kvinnan framför mig. För i flödena var hon rynkfri och såg fortfarande ut som 17 år och jag vet att jag tänkt – vissa har då tur med sina gener och åldras inte en dag. Och då tycker jag lite synd om samtiden. Att vi inte kan få leva filterlösa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *