VETT & ETIKETT.

Allmänt

Mina kära bloggvänner! 

Idag skrev jag ett långt inlägg om vad som hände i höst och det var med mycket känslor som jag postade inlägget eftersom det var så privat.  Jag körde iväg ut för att fixa ärenden och funderade på om jag kanske ska ta bort inlägget men så har jag ju samtidigt sagt att jag ska dela vad som hände i höstas.. Så ser jag plötsligt en kommentar till inlägget som kastar negativ energi mot mig. Det räckte. Jag tog bort inlägget direkt.

Och jag som äntligen hade landat i hur mycket jag saknat min blogg och hur glad jag är över att blogga igen också BAM! blev jag påmind om hur tråkigt det kan kännas vissa gånger.  Det är så obeskrivligt synd att alla ni som bara är super gulliga och världens sötaste bloggvänner ska få bli lidande av att någon kliver in här och vill, ja, vad vill man egentligen med att kommentera negativt?  Det är så obegripligt att vi inte kommit längre 2023.  Vi föräldrar har verkligen ett stort ansvar i att lära våra barn social kompetens både on- och offlline. Vad är OK att dela / säga och vad kan man behålla för sig själv?  Vett och etikett borde vara ett eget ämne i skolan.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

68
Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “VETT & ETIKETT.”

 1. Nilla says:

  Jag hann läsa ditt inlägg och tycker det var jättefint skrivet. Att stå inför ett så stort beslut om var Johanna ska gå gymnasiet måste få ta tid att tänka igenom. Ni har ju så mycket annat som ni behöver ta hänsyn till, och jag hade agerat precis som dig. Ibland måste man gå på magkänslan, precis vad jag tror att du gjorde när det blev Oslo.
  Hoppas att du vill publicera ditt inlägg igen, den tråkiga kommentaren säger bara mer om den som skrev, inget att lägga energi på.

  Ha en fin kväll och hoppas att du vill skriva snart igen, vi är många som blev så glada när du var tillbaks igen.
  Kramar!

  • gizmolina says:

   Åh men du är ju bara underbar Nilla. Tusen miljoner tack för bloggpeppen och omtanken. Den värmer ! Det är trist att en ynka kommentar kan påverka så mycket men när “ämnet” är känsligt och privat så sticker det hårdare…

   Önskar dig också en riktigt fin kväll! Kram! 🙂

   • L says:

    Åh så trist att inlägget togs bort när vi trogna läsare inte hann läsa det:(.
    Jag har följt dig i alla år och fullkomligt älskar din blogg. Har undrat så hur ni alla har haft det. Jag hoppas att du vill dela med dig lite igen<3
    Supertrist med dumma kommentarer:(.

  • Lena says:

   Läste inlägget men inte kommentaren. Det kommer alltid att finnas missunnsama som gömmer sig bakom en skärm. Det bästa sättet måste vara att helt ignorera annars vinner dom ju. Låt negativa kommentarer vara kvar helt oemotsagda, tror det är bästa vapnet.

 2. Karin says:

  Jag tror att du måste äga ditt bloggande mycket mer än vad du gör idag. Framför allt bestämma dig för om du vill blogga överhuvudtaget. Kanske fundera på varför du bloggar och för vem. När du har svaret på dom frågorna tror jag att du lättare kan stå emot kritik. Just nu känner jag som läsare att du verkar lite ambivalent om bloggens framtid. Ett sätt att slippa kritik är ju att stänga kommentarsfunktionen. Finns flera bloggare som gjort det. Oavsett, allt gott till dig! 🙂

 3. Natasja says:

  Kjære Anna Stina!
  Kanskje akkurat den følelsen du fikk er et tegn på at det som er privat, det skal ikke deles ut i den store åpne internetthimmel. Du trenger ikke forklare noe som helst, om du av og til vil dele litt av all den positivitet og skjønnhetssans du så lett eier og sprer rundt deg- så blir vi glad for det. Resten kan du spare i hjertet og med dine nærmeste.
  Varme klemmer fra Natasja (medmor Urra)

 4. Anna says:

  Kul att du är tillbaka igen! Jag har saknat dina inlägg och den energi du sprider. Vill du dela vad som hänt gör du naturligtvis det men för mig räcker det att du är tillbaka. Kram

 5. Mariia says:

  Hann också läsa det och tyckte det var ett fint inlägg. Tycker det är intressant med lite djupare inlägg,men viktigt att du själv känner av. Brudig inte om trollen de finns alltid men betyder ingenting, låt de inte komma åt dig

 6. Eva says:

  Jag är inget troll men jag måste säga att jag undrar vad du arbetar med? Är det en hemsk fråga? Hur försörjer du dig? Det undrar jag över faktiskt men det kanske anses som elakt?

  • Lilly says:

   Man kan ju tänka att eftersom Anna-Stina inte delar det med oss så faller det inom ramen för var hon tycker är privat. En blogg är ju ingen tjänst som ska ge svar på alla våra frågor utan mer ett redaktionellt innehåll skapat av Anna-Stina. Intresserar det oss och berikar oss så läser vi. Känner vi att det blir svårt att ta till sig urvalet pga att vi har massa obesvarade frågor så kan vi avfölja.

   • Emilia says:

    Jag har inte varit in här på evigheter så du hade en lång paus. Har verkligen tänkt på ett jättemycket. Följer dig och Johanna på Instagram och verkar som att ni hittat livet ur det bästa nu. Johanna verkar stortrivas i Oslo. Tänkt väldigt mycket på vad som verkligen hände, vad som fick Johanna att välja Oslo. Hoppas du uppdaterar för oss som älskar din blogg om vad som hände. Detta är enda bloggen jag läser varje dag.

  • Linn says:

   Og jeg undrer over hvorfor du lurer på det Eva

 7. Anna G says:

  Jag hann läsa inlägget men inga kommentarer. Tyckte ditt inlägg var fint och personligt, det gör mig ledsen att det finns människor som försöker hitta vägar att såra. Vi är många som följt dig länge och glädje med dig och familjen. Glöm inte att bakom de tråkiga och kränkande kommentarerna finns en människa som inte ens kan skriva ut sitt namn och stå för dessa, det säger det mesta. Skulle tro att avundsjuka och jante är starkt rotat i dessa människor. Härligt att du är tillbaka med bloggen!

 8. Juli says:

  Jeg liker bloggen din så godt, men sluttet å sjekke etter nytt innlegg da det ikke kom noe, så jeg fikk heller ikke lest det personlige innlegget.

  Jeg er enig i rådet du fikk i en av de andre kommentarene over her.
  Det er så viktig å være klar på hvorfor du blogger, og å eie det du skriver.

  Jeg ble glad for å høre at du planlegger å dele litt dypere temaer, men det er jo mer personlig, og desto viktigere å ha tenkt gjennom at det alltid vil være troll i kommentarfeltet, tenker jeg.

  Jeg har selv lyst til å skrive og dele på en eller annen måte, men kjenner at jeg trenger å være trygg nok i meg selv først, slik at jeg vil klare å ikke ta innover meg det eventuelle troll mener.
  Eller, jeg vil klare å skille konstruktiv kritikk fra ren trolling eller misunnelse – tenker også at mange bloggere tar alt som ikke er skryt og jubling som hat. Det er det ikke sikkert at det er.

  Jeg forstår at du svarer med et innlegg der du går bredt og generelt ut mot nettets, men jeg skjønner også godt at du blir lei deg og usikker.

  Uansett- jeg heier på mer om deg og dine tanker, meninger og følelser, masse inspo om pynt og shopping, men kanskje litt mindre om svenske tv-programmer.

  Alt godt til deg, og takk for fin blogg! Go girl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *