VISST KAN JOHANNA CYKLA.

Allmänt

Wohoooo !  darlingen cyklar !

Åhhh vilken l.y.c.k.a. det var för J att lära sig cykla igår ! 🙂  Vi har inte tränat så mycket och jag har inte stressat med saken men så plötsligt säger J : mamma, nu ska jag lära mig att cykla !   Så vi började i tisdags (vi tränade så klart förra sommaren också, hade bara inte kommit igång med saken i år) och då höll JIG i pakethållaren och sprang efter och sen, igår, så lossnade det då hon och jag var i parken och vips ! så cyklade hon iväg !  Och sen cyklade hon runt, runt i parken som att hon inte gjort något annat. Otroligt häftigt det där att det plötsligt bara lossnar och plötsligt kan de det !

Jodå, sadeln ska upp och kanske större cykel ska fixas men! den var perfekt att ha så här i lära-sig-cykla-fasen.   Johannas skönaste fleece kommer från Polarn O. Pyret.

Det var samma sak med simningen i Thailand.  Plötsligt så bara simmade hon ! Johanna är cool på att hon en dag bara bestämmer sig.  Och när hon gjort det så kör hon.  Och igår när vi gick hem från parken så sa hon: mamma, nu kan jag simma och cykla så nu måste jag bara lära mig läsa också  Så direkt då vi kom hem så satte hon sig med sin bok.  En dag snart lossnar nog det också…  viktigt bara att låta barnen ta ting i sin egen takt utan att vi vuxna stressar på för en dag knäcker de koden och då händer det….. ! 🙂

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “VISST KAN JOHANNA CYKLA.”

 1. Titti says:

  Visst är det kul när “det händer”! Och så får man bli lite mallig och tro att det är vi som lärt dom allt dom kan! 🙂 Min tjej (7år) har lärt sig cykla, läser lite stappligt och säger själv att hon kan simma. De har tränat med skolan 1 gång i veckan, så vi får se till sommaren om hon kan eller inte när vi badar tillsammans. 🙂 Duktig Johanna, you go!

  • gizmolina says:

   Tusen tack ! Ja, det är helt fantastiskt kul ! och just att cykla & simma är ju 2 sånna där milpelare i livet. Lite stort ! 🙂 Vad kul att de har simträning med skolan ! perfekt inför sommaren. Önskar dig en underbar dag vidare ! Kram !

 2. Johanna says:

  Kanske en större cykel? Det blir ju jättejobbigt för henne om hon ska ha en så liten. Å hjälm? Hon är klok som vill ha hjälm när hon sparkar ju… 😉

 3. Josefine says:

  Hjälm!!

 4. Julie says:

  Så kult. Det er så herlig å se mestringsfølelsen når de lærer noe nytt. Frøkna her hjemme lærte å sykle ganske tidlig (4,5), men var veldig spent når vi tok fram igjen sykkelen i år, hun var så redd hun hadde glemt hvordan man skulle sykle 😉 Det gikk naturlig nok helt fint. Heia Johanna, hun stråler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *