YOU DONUT WANNA MISS THIS…!

Allmänt Inbjudningskort Kalastips!

 

 

Glad 4:e september sweeties! 

Tänk – vi är redan en liten bit in i september, solen skiner från en vackert klarblå himmel (looove it!) och plötsligt fick jag syn på de första husgranarna i blomsterbutiken. Ja, reeeedan!  och det lockade att köpa hem ett gäng för de är ju så otroligt fina och dekorativa men jag bestämde mig för att vänta till efter Johannas kalas för fram till dess vill jag behålla så mycket sommarkänsla jag bara kan här hemma. Men sen, sen går jag all in med höstmys!

Och ja, på fredag är det dags. Då ska vi fira Johanna 11 år med ett Birthday Party, eller k.a.l.a.s. som jag gillar att kalla det, ha, ha  så nu är inbjudningarna utdelade och jag kan äntligen visa er mer av dem så varsågoda, här kommer ett bildregn men…alltså jag tog mig liiite vatten över huvudet den här gången för de tog liiiite mer tid än beräknat men resultatet blev precis så som jag tänkt mig så det var absolut värt det ! 🙂

(det springer massa folk här idag så uppdaterar med bildtexter löpande under dagen…. blir avbruten hela tiden…)

Steg 1:  Bestäm tema för festen!…och låt det sedan speglas i utformningen av inbjudningskorten.

Det var inte helt lätt att komma på hur årets inbjudningskort skulle se ut… speciellt inte efter den underbara ballong-inbjudan som jag fullkomligt älskar och gärna hade kört på varje år…!  Men – till slut så kom vi på det!  så jag satte igång att googla Donut inbjudningskort och hittade ett som jag sedan försökt att efterlikna men med en egen “touch”.  Och sent en natt så gjorde jag det här förslaget som jag sedan visade till Johanna på morgonen och efter att hon godkänt min idé så körde vi på den! men – vi tog bort Birthday och skrev Party istället eftersom födelsedagen var 21:a augusti… 

Steg 2: skriv en lista över vilka material du behöver (glitter, papper, lim etc…) och åk sedan ut och shoppa!

För min del så blev det en sväng till Panduro och sen så satte jag sedan igång och Gizella tyckte att det var perfekt att jag köpt henne en ny säng. Ha, ha. 

Steg 3: Starta med själva mallen (grunden) och jobba dig sedan mot detaljerna… 

Det blev ett nattskift på mig så därför lite mörka bilder nu… men – för att få till 16 likadana inbjudningar så insåg jag (efter att jag klippt typ 6 donuts i fel storlek…) att jag behövde göra ett par mallar. Något jag i vanliga fall aldrig använder mig av, men här så behövdes det för att få den guldiga + den rosa dunuten att harmoniera. Och nagelsaxen? den använde jag till att klippa hålet i mitten.

 

Jag var inom Panduro och frågade om de inte hade något typ spraylim till pärlorna som skulle se ut som strössel men nix pix. Så – det var bara att limma på en och en genom att doppa de lim först. Och denna Quick Glue är verkligen den bästa!  (detta var värsta pillergörat så – därför blev det inte så många strössel på varje).

 

När jag klippt ut och limmat fast donuten (först limade jag på den i guld (som jag klippt lite större än den rosa) och sen den rosa) så testade jag hur det skulle se ut att lägga den i en celofanpåse + att jag provade ett matchande silkesband.  Och här ser du de bokstavs-stickers som jag använt mig av till att skria Donut & Johanna. Alltså de är SÅ fina! men – de var ingen smart ekonomisk lösning direkt… i alla fall inte när man behöver lika många bokstaven N som jag gjorde (3 st per inbjudan), men om du har ett kort namn med olika bokstäver så är de perfekta!  Jag hittade även de hos Panduro. (och hade bar mega flax!! att antalet bokstäver räckte till alla för jag köpte upp alla förpackningar de hade… eller egentligen räckte de inte, på slutet fick jag klippa några M till ett N…).

 

Här ser du den skål + det fat som jag använde som mall från starten för att få rätt size på mina cirklar. Den stora vita skålen (från IKEA) använde jag till bakgrunden i off white och den rosa till guld / rosa cirklar (som jag sedan fick klippa till ordentligt för att få i olika size – därav den mall på tårtpapper som jag visade på en tidigare bild högre upp).

 

När framsidan var klar så fixade jag baksidan. Dessa rosa cirklar använde jag det rosa fatet till. Sen förtydligade jag att det är Johannas 11-års dag som ska firas med samma glittriga stickers som jag använde på framsidan. Också skrev jag praktisk info som Var? När? Vad? , dresscode och datum på när alla ska ha svarat oss om de kommer (så att vi hinner planera…).  Och viktigast av allt – BRA text pennor! alltså det betyder sååå mycket att du har en bra penna att skriva med. 

 

 

Sen – då framsidan var klar så limmade jag på baksidan. Den rosa cirkeln klippte jag ut från ett stort lite hårdare kartongark (även det från Panduro, det är det Gizella sover på…zzz…).  

 

Steg 4: Välj inpackning av inbjudan! 

Eftersom jag vet att inbjudan slängs ner i skolväskan till alla barn så väljer jag att placera den i en celofanpåse. Det är så fint, prasslar så härligt och då får jag även plats med festlig confetti som en xtra detalj.  Sen gillar jag då inbjudan syns, jag vill inte gömma den i ett trist kuvert…  (och – ingen detalj riskerar att ramla loss i väskan…).

 

Till sist – på några av inbjudningarna – så skrev jag även namnen på påsarna med stickers från Panduro. Detta gjorde jag inte till alla tjejer i J´s klass för det tog för lång tid… Men – de sista inbjudningarna (som vi delade ut i helgen…) kunde jag piffa lite extra med.

Ta daaa!  Så här såg inbjudan ut då den delades ut. Årets tema? Cuteness Overload. 

 

Åh den glädjen i att få dela ut fina invitasjoner. It makes me happy!!! 🙂

Nu kör vi måndag och jag känner mig väldigt peppallt september kommer att bjuda på! Och vilket fantastiskt fint namn prins Carl Philips & Sofias son har fått! Gabriel Carl Walther. Och Kate i England är gravid!  September alltså, bästa månaden!

 

Kramar & Kärlek!

 

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt, Inbjudningskort, Kalastips! | 9 Comments

9 responses to “YOU DONUT WANNA MISS THIS…!”

 1. Så fint!du är duktig =) kramar

  • gizmolina says:

   Åh tusen 1000 miljoner TACK för härlig feedback och fin komplimang! Nu blev jag sååå glad!! 🙂

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 2. Karin says:

  Oj! De där inbjudningskorten är verkligen fantastiskt. Vilket jobb du har lagt ner.

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för underbart fina ord Karin! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 Och ja, det var lite jobb den här gången men när allt var färdigt så var det sååå värt det ! och att göra fina inbjudningskort är bland det absolut bästa jag vet !

   Önskar dig en härlig tisdag fylld av solsken & lyckliga stunder! Kram! 🙂

 3. June says:

  WOW!!!✨ Du imponerer alltid med invitasjoner og partystæsj!! Såå gøy å se og kan tenke meg det blir mange fornøyde jenter!!

  • gizmolina says:

   Åhhh tusen miljoooner T.A.C.K. för magisk feedback och fantastiskt fina ord June! 🙂 Jag blir sååå glad då jag läser att du liker mina invitasjoner och partystæsj! för jag fullkomligt älskar allt som har med fest att göra!

   Önskar dig en strålande magisk tisdag fylld av solsken & lycka! Klem! 🙂

 4. Joss says:

  ÅHHHH! Magiskt fina! <3

 5. Lisa S says:

  När jag ser din papper donut nu får mig tänka på Dunkin’ Dount’s haha 😉
  Och jag blir sugen på munkar 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *