YOU GOOO GIRLS!

Allmänt

large-7

Goooodmorgon girls! 

Igår fick jag mig en känga av någon kom kallar sig Anna, sen fick jag fantastiska peppande, inspirerande & underbara kommentarer av bl.a. Emma, Katrin & Elisabeth och det är de senare jag tar med mig in i min fredag. Åh tänk att det faktiskt är fredag idag. Hur härligt som helst!  Och precis som flera av er skrev så ska ju vi tjejer heja på varandra, det är det som är hela grejen med min blogg. Jag väljer varje dagens tänkvärda / quote med stor omsorg och med hopp om att de ska inspirera dig att nå din dröm för visst sjutton kan vi alla behöva lite pepp i vardagen som kan vara fylld av disk, tvätt, trotsiga barn, o-motiverade kollegor, full t-bana, sjuka husdjur osv osv osv….  Livet är här och nu och mitt mission är att fylla din dag med glitter & glädje!

Jag har följt alla mina drömmar, jag har lyckats & misslyckats, jag har hållit fast vid mina mål trots att de flesta ifrågasatt dem, jag har försakat livet p.g.a. jobb stor del av mitt liv, jag har drivit flera företag, öppnat 3 butiker, drivit webshop, jag har arbetat mig upp från xtra anställd i kassan till att bli chef över alla mina kollegor (på Filmstaden i Luleå, jag var 17 år då jag började där), jag hoppade av gymnasiet för att jobba (men hoppade på igen året efter så har slutbetyg från 2-årig ekonomisk linje), jag har startat en blogg (har bloggat i 8 år), jag hade som mest 3 jobb samtidigt (H&M, Filmstaden, Mc.Donalds), jag har flyttat utomlands, jag har jobbat som stylist, jag har funnit vänner och förlorat vänner, jag har blivit mamma, jag har gift mig och skiljt mig, jag har delat ut tidningar på söndagsmornar, jag har varit utbränd, jag har varit PR ansvarig på Svensk Filmdustri, jag har opererat mig för livmoderskreft (läkaren bad mig gå hem och förbereda mig på att jag inte kommer att kunna bli gravid efter operationen. 5 månader senare var jag gravid med Johanna), jag blev Sveriges yngsta biochef (för Filmstaden i Luleå 21 år gammal), jag har rest massor, varit med om en konkurs, jag har jobbat sedan jag var 14 år (den yngsta den anställt på H&M) , gjort 2 tatueringar, jag är diplomerad marknadsekonom (pendlade Luleå – Uppsala varje vecka i över 1 år parallellt med att jag var chef för Filmstaden), jag har  föreläst på BI (Norges business school), blivit Norrbottens BD-drottning, jobbat som personalshopper, gått en coachutbildning (det bästa jag gjort! är idag diplomerad coach), jag har flyttat hur många gånger som helst och bott i Gävle, Stockholm, Oslo, Luleå, varit CRM-konsulent, skapat ett andra hem i Thailand och bott där i 6 månader då min dotter var 14 månader (och flera månader per år senaste 8 åren),  jag är stolt “mamma” till Bioklubben (Sveriges största bioklubb hos SF Bio med idag över 200.000 medlemmar), jag har varit förlovad 3 gånger och jag har haft katt nästan hela mitt liv.

Och då har jag inte ens nämnt alla jobb jag har haft så, –  ja, jag har levt, jag har skrattat och jag har gråtit men en sak har jag aldrig slutat tro på, och det är att du ska följa din dröm och hålla fast vid den no matter what. Lyssna mer på dig själv (din magkänsla och ditt hjärta) än på andra (även om det så klart är bra med kloka råd ibland!) och ge aldrig, aldrig, aldrig upp!!!

Inspirational-Oprah-Winfrey-October-quote-2015-1

Oprah Winfrey = Inspierande business woman!

110816-elle02

Älskar Efva Attling. Vilken cool kvinna! Snacka om att ha gått sin egen väg.

ivanka-trump11-1024x735

Everything about mediocrity kills me –  Citat av Ivanka Trump. 3-barns mamma & business woman.

Dagens tips: hitta en power girl / woman (eller mann så klart!) som du ser upp till och inspireras av. Printa ut en bild av henne, sätt upp den vid din arbetsplats och låt hon bli din dröm-pepp! och, lyssna på den HÄR! (perfekt pepp låt).  Nej, nu är det frukostdags här och guess what? det är v.ä.r.s.t.a. snöstormen (!) här uppe i norr. Helt crazy!!! jag som trodde vi gick mot vår nu! Bara att konstatera att jag är en flip-flop kind of girl och det kommer nog aldrig att ändras.  Take me to Thailand! Ha, ha.

Önskar dig en magisk fredag och tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för att just du tittar in här på min blogg. Du lyser upp min dag enormt och den dialog som jag har med er bloggläsare är något av det mest inspierande jag vet om ! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “YOU GOOO GIRLS!”

 1. Katrin Lindenhall says:

  Börjar snart kunna säga vännen!!!. Tack snälla för att inlägget gav dig glädje. Vårt måtto i familjen har alltid varit man ger aldrig upp, vägen kan vara krokig ibland med tårar blandat med sorg glädje mest. Men allt brukar alltid lösa sig tillslut. Usch nu längtar vi att sätta oss på ett plan till värmen… Men det taco fredag och mello imorgon. Så det blir att tända ljus och mysa till det. En stor kram för ditt fina öppna inlägg idag tur att du träffade Jig som gjorde ditt liv komplett. Önskar dig en super fredag och att vi slipper energi tjuvar. Kram Katrin

 2. Elisabet says:

  Heja dig! Har följt dig länge och är så glad för all glädje och inspiration du sprider!
  Njut din helg med din fina familj och bubblor! Kram Elisabet

 3. Mussi says:

  Det er et ordtak som heter “Jenter er jenter verst” og misunnelige mennesker finnes dessverre over alt – de må man bare overse.
  YOU GO GIRL!!!

  Nyyyyt fredagen 🙂
  Klem

 4. Såg den där kommentaren (tror jag)….no like!

  Du är så himla inspirerande – jag kanske ska skriva ut en bild på dej och sätta upp här hemma :-))

  Och jag hade helt missat (eller om du höll det privat?) att du haft livmodercancer (visst betyder kreft cancer?)…. sån himla tur att du hade lyckan att bli gravid ändå!

  Önskar dig en fantastisk mellohelg!
  Stor Kram!

 5. Trude says:

  Hei!
  Ser at Studentmamman kom meg i forkjøpet. Da jeg leste din oppfordring tenkte jeg akkurat det, jeg skulle hatt et bilde av deg. Du har inspirert og pepet megi mange år. Både med opp og nedturer, livet. Det å våge, sette drømmer ut i livet. Og ikke minst de dagens kloke ord. Mange av dem har jeg skrevet ut og hengt opp. Etter at du hev deg ut i det for et år siden og startet med utdanningen du hadde drømt om i mange år bestemte jeg meg for å hoppe i det. Startet i høst å studere matematikk og pedagogikk, og i kombinasjon med min tidligere utdannelse skal jeg om halvannet år forhåpentligvis min drøm gå i oppfyllelse. Da er jeg blitt 48 år og skal bli lærer 🙂 Så tusen takk 🙂

  Håper dere får en super helg!

  Klem fra Trude i Bergen

 6. Solveig says:

  Tack för ett mycket bra inlägg som berörde mig.
  Ha en fin helg med din underbara familj.
  Stor kram från Solveig

 7. Bra inlägg.
  Jag förverkligade min dröm med hus i Thailand.
  Det bästa jag/vi gjort , även om en del verkar tycka det är “tokigt”…..!!
  Livet är kort, man kan inte vänta för länge med att göra det man önskar.
  Trevlig helg önskar Titti i Thailand.

 8. elisabeth says:

  Blir så glad och inspirerad av din blogg, din positiva attityd och din förmåga att se möjligheter. Go girl!:)

 9. Lena says:

  Heja dig säger jag också…. har följt din blogg i flera år nu och som jag sagt tidigare och säger igen: det finns ingen blogg som är så positiv och fylld med glädje och kärlek som din. Älskar att följa den – fortsätt i samma stil ! Önskar dig en mysig fredag…

 10. Heja dig! <3 man blir så peppad och glad av din blogg och den är en av favoriterna och måste kollas varje dag =) fortsätt du på samma sätt,det blir så bra!jag inspireras med av cool Efva Attling som går sin egen väg och visar att det är aldrig försent att börja med något nytt och det man alltid drömt om =) ha en fin helg med din familj!tack för att du finns och berikar här och jag ska försöka att skriva mera positiva kommentarer,jag är lite dålig på det ibland =)
  Kramar

 11. Såg att du nämnde i förra inlägget att din Pinterest var borta?
  Jag följer dig där (mycket på grund av just mappen med badrumsinspo!) och vad jag kan se finns ditt konto kvar?
  Jag testar att lägga 2 länkar här:
  Till din sida: https://se.pinterest.com/gizmolinas/
  Till badrumsmappen: https://se.pinterest.com/gizmolinas/badrums-inspo/
  Hoppas det löser sig! Kram!

 12. Majalena says:

  Följer din blogg sedan länge, tycker om att göra det, trots att jag levt större delen mitt liv, känner igen och minns vissa saker som jag själv upplevt, när du beskriver dina dagar. Ikväll kommer min äldste son hem med ett av sina barn som har sportlov. Sonen hade också flera jobb som dig när han var yngre. Han “körde” t ex film på filmstaden en tid. Har för mig att ni hade nattöppet med film natten före Lucia som en slags ungdomsgård, vet inte om man gör sådant nu? Nog om det, du är inspirerande och godhjärtad tycker “tanten som du träffade på Panduro” Kram

 13. Petra says:

  Du är så positiv, härlig och fantastiskt bra på allt du gör!!
  Kram!!

 14. Maria says:

  Du är härlig och inspirerande!!! Tack för din blogg : )

 15. Karin says:

  Åh vill bara säga att du är fantastisk, glöm aldrig att du är det , fullkomligt älskar din blogg och jag har skrivit det innan men skriver det igen att jag blir såå glad av din blogg och dina ord , ha en riktigt fin Fredag och Mellohelg, Många Kramar

 16. Eeva says:

  Vill bara säga hej och tacka för bloggen!

  Eeva från Finland

 17. Anita says:

  Takk for en super blogg! Du inspirerer meg masse, elsker din stil og at du er så positiv 🙂

 18. Anna says:

  Såg mitt namn, blev orolig att jag skulle ha skrivit något fel. Pustade ut, när jag insåg att det var en annan Anna. Och ta inte åt dig av den kommentaren. Din härliga positiva energi som du sprider, och all den energi och inspiration du delar med dig av är fantastisk!

  Du är värd din vikt i guld! Tack fina du, för att du delar med dig!

  Har hunnit kika på programmet du tipsade om, Gift vid första ögonkastet. Så bra! Så glad att funnit ännu ett program att följa. Tänk innan jag blev sjuk, hade jag aldrig tiden för att se på TV. Nu är den en ständig följeslagare. Den och böcker.

  Önskar dig finaste lördagen!

  Kram

 19. Christine says:

  Du är en glädjespridare

 20. Elin says:

  Noe av det flotte med blogger, er at man får innblikk i andres liv – som kan være veldig annerledes enn ens eget. Klart man kan bli misunnelig på enkelte ting, som f.eks dine lange Thailandopphold (ikke alle som har en jobb man kan ta med seg rundt i verden), mens andre ting innser man at man liker bedre i sitt eget liv (kolleger f.eks). Er man bare misunnelig på andres liv så man må spre dårlig stemning i bloggen deres, er det på tide å ta grep i eget liv!!
  Liker å lese bloggen din, spennende å høre om hvordan dere tilpasser dere den nye hverdagen i Luleå.
  Klemmer fra Oslo

 21. anna says:

  Fantastiskt och rørande inlægg! Ælskar dina coach inlægg. En fråga till coachen, lite dum kanske men- ær 30 år och har precis kommit till insikt med att jag mer føljer med på andras drømmar (læs: killar) æn mina egna. Hur vet man vad man vill?

 22. Jag tankade & tankade & tankade mig själv med ditt inlägg. TACK darling för att du delar, lyfter & peppar. Du har så massa power i orden alltså.

  Det där med att kvinnor har en lei tendens av att ge sina medsystrar kängor titt som ofta & gärna inpackat i “jag vill dig bara väl” är så otroligt tröstlöst. WHY? Jag begriper det bara inte.
  Varför skall det dömmas & jämföras hela tiden? Jag hatar den där fyrkantiga malen alla skall stuvas in i & gå i kö som zombies.

  Jag älskar folk som lever livet, satsar, faller, reser sig upp & kommer igen, just som du!!

  Kram fina & njut helgen

 23. Mary says:

  Du är grym! Ett lyckopiller och en mentor <3 Har följt dig lääänge nu och tycker lika mycket om dig nu som då 🙂 Nu går Mello! Var tvungen att kika in för då tänker jag på dig, vår glitter- och schlagerdrottning 🙂

 24. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  du Ä-G-E-R ♡♡♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *